Saparua, Puncak Haria

De Molukken

Eenvoudig guesthouse met de beste kamers van Saparua. Een Molukse dame die ondertussen in Nederland woont heeft het guesthouse gestart met het idee om haar familie in Saparua te ondersteunen. Er heerst namelijk veel armoede in Saparua en de inkomsten uit het guesthouse helpt de familie enorm. Het hotel maakt zijn naam waar. Puncak Haria staat namelijk voor ‘top of village’ en het uitzicht laat dat ook zeker zien! Geniet vanaf het balkon van zowel de zonsopkomst als zonsondergang.

Locatie

In ongeveer 10 minuten rijdt u vanaf de haven van Haria, waar de boot uit Ambon aankomt, naar het Puncak Haria. Het guesthouse is hoger gelegen, waardoor u een uitgestrekt uitzicht heeft over het dorpje Haria en de omliggende bergen en bossen. Haria is het grootste dorp van Saparia, maar stelt alsnog niet veel voor. Er zijn geen restaurants in de omgeving gelegen. Het hotel heeft een menukaart, welke u vooraf van ons krijgt. U dient dan via de gids alvast het eten voor de avond te bestellen, zodat de medewerkers tijd hebben om de producten op de markt te halen.

Accommodatie

Er zijn slechts vijf kamers, die allemaal uitzicht hebben op de haven en het dorpje Haria. Via een trap van ongeveer 10 treden kom uit op het terras. De kamers zijn zeer eenvoudig, maar, vergeleken met andere hotels op Saparua, hebben de kamers een paar pluspunten. Alle kamers hebben namelijk airconditioning en een douche met zowel warm, als koud water. Verwacht echter niet dat het warme water het altijd doet.. Je weet het nooit op Saparua. Vier kamers hebben een tweepersoonsbed en er is één kamer met twee eenpersoonsbedden. In alle kamers kan een extra bed (een matras op de grond) bijgeplaatst worden.

Voorzieningen

Er is een eetruimte, we kunnen het geen restaurant noemen, waar u kunt ontbijten en dineren. Het ontbijt is erg eenvoudig, namelijk toast, gefrituurde banaan of nasi goreng. Wilt u wat anders ontbijten? Vraag aan de gids of u onderweg een stop kunt maken bij een supermarkt of op de markt. Er is geen wifi.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën