Siladen-eiland, Onong Siladen Resort

Sulawesi

Pal aan zee ligt dit kleine hotelletje en wel een stuk zee met een schitterende koraalbodem. Er is een muurtje tussen het strand en het hotelterrein. Bij eb is er een stukje strand, bij vloed komt de zee tot aan het muurtje. Wij vinden dit een heel leuke middenklasse-accommodatie. De bungalows zijn in de Minahasa-stijl (houten huisjes met bladerdaken, ook van binnen van hout). Wel een kritische opmerking: buiten oogt het rommelig.

 

Opmerking: In januari en februari is de kans op hoge golven groot, we raden af om in die periode naar Siladen te gaan.

Locatie

Aan zee, met prachtig koraal direct ‘voor de deur’. De paar hotels die het eilandje rijk is, liggen aan de westkant, hier zijn de mooiste koralen dichtbij het strand. Onong Siladen Resort ligt ook in het dorpje, waar de bewoners of als hotelpersoneel werken of visser zijn.

Accommodatie

 Dit kleine hotelletje telt 11 kamers.

Er zijn twin-rooms (kamers met twee bedden) en double-rooms (kamers met een tweepersoons bed). Er kan een extra bed bijgezet worden. Alle kamers hebben airconditioning.

 

Kamertypen:

  • Seaview (beachfront) cottages: Verrassend grote kamers! De ene helft wordt in beslag genomen door het bed (of de bedden), het andere deel is een vrije ruimte, waar een zitbank staat. De badkamer is eveneens behoorlijk groot en keurig. Mooi, groot balkon, natuurlijk aan de zeekant. 
  • Gardenview cottages:Type twee-onder-één-kap, met groot balkon vóór beide kamers. De kamers zijn vrij klein, wel netjes.
  • Standard rooms: op het restaurant zijn 4 kamers en 2 badkamers (delen dus). Ook deze kamers zijn netjes, maar eveneens vrij klein.  
Voorzieningen
  • Heel ruim en gezellig restaurant en loungedeelte (rieten stoelen). Het leuke is: de vloer is van zand, eigenlijk is het restaurant op het strand gebouwd. Ontbijt en diner zijn inbegrepen, evenals koffie, thee en water.
  • Duikcentrum, ook snorkelapparatuur is te huur.
  • WiFi.
  • Er is geen zwembad. In zee kun je niet zomaar zwemmen, je zwemt voorzichtig om snorkelend van het koraal te genieten (fantastisch natuurlijk).

 

 

Opmerking: u verblijft op een eiland, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het komt heel vaak voor, dat de stroom eens uitvalt of dat u geen warm water heeft. Mopper niet, het kan gebeuren. Dit geldt voor alle accommodaties op deze eilanden. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën