Kuala Lumpur

Hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur

Veel reizen naar Maleisië beginnen in Kuala Lumpur (ook wel KL genoemd), de hoofdstad van Maleisie. De bruisende metropool telt ruim 2 miljoen inwoners en is ongeveer 243 vierkante kilometer groot.

Kuala Lumpur is een mengelmoes van verschillende culturen. Als reiziger herken je China, India, Thailand, Indonesië en de Arabische cultuur in het straatbeeld met religieuze gebouwen en de Maleisische keuken.

Veel toeristen bezoeken de wijk Chinatown, populair om het heerlijke eten wat je hier op straat en in de eethuisjes kunt krijgen.

Kuala Lumpur is een stad van contrasten. Er zijn veel oude gebouwen uit vroegere tijden, maar ook moderne wolkenkrabbers en shoppingmalls. Kuala Lumpur heeft veel interessante bezienswaardigheden en mooie gebouwen. De meeste bezienswaardigheden zijn in de Golden Triangle (het centrale deel in KL). Een verblijf van een paar dagen in Kuala Lumpur is zeker de moeite waard, waarna veel mensen verder reizen naar het strand in Maleisie of naar Taman Negara of de Cameron Highlands. Veel reizigers vliegen naar Kuala Lumpur airport waar een rondreis Maleisie begint.

 

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een grote stad met een grote diversiteit aan stedelijke bebouwing. Chinatown, Little India, oude koloniale bebouwing en de moderne en vooral hoge gebouwen maken de hoofdstad van Maleisië een bezoekje waard.

 

Petronas Towers

De Petronas Towers zijn hét gezicht van Kuala Lumpur. Dit 452 meter hoge gebouw bestaat uit twee identieke torens die met een luchtbrug met elkaar zijn verbonden. De brug is dagelijks (behalve op maandag) te bezoeken door maximaal 1200 mensen. De Petronas Towers zijn het beste te zien vanaf de straat voor de hoofdingang, vanaf de hotels tegenover het gebouw (in de skybar op de 33e verdieping van het Traders Hotel is fenomenaal!) of vanuit het KLCC park.

 

 

Chinatown

Veel reizigers bezoeken de wijk Chinatown tijdens hun verblijf in Kuala Lumpur. De Chinese wijk is een van de meest sfeervolle wijken van de Maleisische hoofdstad. U kunt er naar hartenlust winkelen, wie weet vindt u er een leuk souvenir als aandenken van uw rondreis Maleisie! Alleen al voor het eten is een bezoek aan Chinatown een aanrader. Bij de eetstalletjes kunt u nasi met kip (ter plaatse gehakt!) krijgen of stel een eigen menu samen bij een buitenbuffet. Chinatown bevindt zich vooral rondom de straat Jalan Petaling (Petaling Street) in Kuala Lumpur.

 

Thean Hou Temple

Thean Hou Temple is een van de grootste Chinese tempels in Maleisie. De tempel in Kuala Lumpur telt drie verdiepingen en heeft traditionele daken die versierd zijn met Chinese gouden draken en houtsnijwerk. 

 

                                       

 

Batu Caves

De Batu Caves ligt ongeveer dertien kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. Deze magische plek behoort tot een van de belangrijkste pelgrimstochten voor hindoes. De kalkstenen hindoetempel ligt in een grot verscholen. U moet 272 treden beklimmen om de tempel te bezoeken. U vindt er beelden van hindoegoden en mooie wandschilderingen.

                

 

Klimaat Kuala Lumpur

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het weer in Maleisië is het hele jaar door heerlijk warm, maar er valt ook veel neerslag.

De gemiddelde temperatuur in Kuala Lumpur ligt rond de 30 graden. Bekijk het hele tabel van het weer in Kuala Lumpur.

Voorbeelden rondreizen en bouwstenen naar Kuala Lumpur
Maleisie356(9)
West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Authentiek West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur > Melaka. Centraal: Cameron HIghlands, thee. West: Penang. Oostkant: Pasir Belanda, kampung > Penarik, prachtig > Lang Tengah, eiland > eiland Redang, rond beide bounty-eilanden snorkelen.

 

maleisie-tamannegara-hangbrug1(9)
West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Langkawi, strand > Penang, cultuur. Centraal: Cameron Highlands, thee > Taman Negara, hangbruggen in de jungle. Westkant: Kuala Lumpur > Melaka, vroeger Hollands. Oostkust: eiland Redang, bounty.