Sire Beach, Tugu Lombok

Lombok

Dit bijzondere en kleinschalige, luxe hotel is een monument dat staat voor de vergeten historie, kunst en romantiek van oude koninkrijken. Het maakt deel uit van de kleine Tugu-keten. De eigenaren, een vooraanstaande Javaanse familie, heeft heel veel antiek door de decennia heen verzameld. Jaren geleden heeft men dit aangewend voor het eerste Tugu-hotel op Java. Java kent 2 Tugu-hotels, er is er één op Bali en één op Lombok.

Elk hotel is anders, maar met de grote gemene deler van: historie, antiek, luxe.

 

Tijdens uw verblijf in Tugu Lombok Hotel zult u een tropische luxe ervaren, zoals weinige andere hotels dat zullen bieden. In het hotel treft u honderden originele, prachtige kunstwerken en antiek die u herinneren aan de lang vergeten, oorspronkelijke cultuur van het eiland Lombok.

 

Locatie

Hotel Tugu Lombok is gelegen aan het witte zandstrand van Sire, aan de noordwestkust van het eiland. Aan de ene kant heeft u zicht op de Indische Oceaan en aan de andere kant op Mount Rinjani. De Gili eilanden zijn vanaf het hotel uitstekend bereikbaar, liggen er tegenover.

Accommodatie

Er zijn in totaal 19 kamers, allen zijn op de begane grond. Allen zijn verrassend: je rolt van de ene verbazing in de andere, zo bijzonder. Er is vooral heel veel kleur gebruikt, wat prachtig afsteekt tegen het veelal donkere antiek. De faciliteiten zijn van een hoog niveau. Heel bijzonder zijn de badkamers: ze zijn allemaal werkelijk prachtig en kunstzinnig en ze hebben allemaal een koperen bad!

 

De kamertypen:

  • 5 Kampung Lombok bungalows. Oppervlakte 50 m2. Ze liggen niet aan zee, maar in een 'straatje', geschakeld (enkele onder 1 kap). De kamers zijn ruim en langwerpig, romantische voile om het bed. Er is een zitje aan de voorkant en aan de achterkant (klein).
  • 6 Aloon-Aloon villa's. Oppervlakte: 80 m2. Ook deze hebben geen zicht op zee. Ze lijken op de Kampung Lombok bungalows. Het verschil zit hem in het feit dat de Aloon Aloon een tuin heeft.
  • 3 Bhagavat Gita-suites: 80 m2. Het zijn vrijstaande villa's, allen met zeezicht. een werkelijk enorm grote kamer, de grootste van alle kamertypen. In de voortuin een ruime plungepool (geen zwembad waar je een baantje kunt trekken, maar wel waar je fijn kunt plonzen, plungepool dus). De badkamer: binnen is een regendouche, buiten het bad. Er is ook een achtertuintje.
  • En er zijn nog enkele zeer luxe suites.

 

 

Voorzieningen
  • Restaurant: heeft een bladerdak en is aan vier zijden open. Ook hier weer alles antiek, je kijkt je ogen uit. Over het zwembad heen kijk je naar zee! De keuken is uitstekend. In de namiddag wordt er een hapje en drankje in het restaurant geserveerd (inbegrepen): heerlijke zoete lokale lekkernijen.
  • Zwembad: het grenst direct aan het restaurant. Prachtig strak vormgegeven, zeer smaakvol en prachtig allemaal. Vanuit het restaurant kun je ook het zwembad in.
  • Dit hotel beschikt verder over alle voor de hand liggende faciliteiten.
  • Kunstgalerij: prachtige antieke voorwerpen, te koop.
  • Spa
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën