terug naar het overzicht

Rondreis Lombok in luxe

Reis af naar de rustige plekken van Lombok. Geniet van zon, zee, strand en het achterland van Lombok. Het ultieme vakantiegevoel doordat u in luxe, kleinschalige en stijlvolle hotels verblijft. Gebouwd in de stijl van het land en van alle gemakken voorzien. U begint aan de zuidkust, in het plaatsje Mawun. Al snel wordt u verrast door de mooie baaien en op het rustige Gili Gede en Gili Meno geniet u van een prachtig koraalrif. De reis wordt in stijl afgesloten in het prachtige Tugu Hotel aan de noordwestkust.

Wat maakt deze reis bijzonder
Hagelwitte stranden
Adembenemende onderwaterwereld
Authentiek binnenland
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € ,- per persoon
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Lombok in luxe

Dag 1      Aankomst Mawun

Dag 2      Mawun

Dag 3      Gili Gede

Dag 4      Gili Gede

 

Dag 5      Batu Layar

Dag 6      Batu Layar

Dag 7      Gili Meno

Dag 8      Gili Meno

 

Dag 9      Tanjung Sire

Dag 10    Tanjung Sire

Dag 11    Vertrek Tanjung Sire

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Mawun

Welkom op Lombok. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel in Mawun gebracht. Mawun ligt aan de zuidkust van Lombok, tussen de bergen in. HIer kunt u heerlijk tot rust komen. De Mawun-baai is bekend om zijn golven en daarom zeer geschikt voor reizigers die van golfsurfen houden. Vanuit Mawun rijdt u in ongeveer 10 minuten naar het westelijk gelegen Selong Belanak. Het ligt aan een prachtige baai met een rustige zee. 

 

Overnachting in Mawun.

Inclusief transfer

Dag 2 Mawun

Lombok-Mawun

U kunt op eigen gelegenheid het plaatsje Mawun ontdekken. Bezoek de baai of maak een uitstapje naar Kuta. Kuta ligt op ongeveer een half uur rijden van Mawun.

 

Overnachting in Mawun.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Mawun - Gili Gede

Per boot vaart u naar Gili Gede, gelegen aan de zuidwestkant van Lombok. Hier kunt u heerlijk genieten van de nog onbedorven stranden. Even weg uit de drukte, genieten van het water om u heen en de fantastische onderwaterwereld met zijn kleurrijke vissen en koralen. Gili Gede ligt temidden van vele andere eilandjes waar u boottochtjes naartoe kunt maken. Het eiland is per boot bereikbaar vanaf Serangan (Bali) en vanaf de haven van Tembowong/Sekotong (Lombok). 

 

Overnachting op Gili Gede.

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht

Dag 4 Gili Gede

Gili-Gede-Local Gili-eilanden-vissersboot Gili-eilanden-paard

Deze dag is ter vrije besteding. Kiest u voor een relaxt dagje op het strand of huurt u een snorkel en ontdekt u de onderwaterwereld? Deze laatste kunnen wij u aanbevelen.

 

Overnachting in Gili Gede.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Gili Gede - Batu Layar

U vaart weer terug naar het vaste land van Lombok. In de haven van Tawun staat een chauffeur u op te wachten om u naar de volgende bestemming te brengen: Batu Layar.

 

Informatie Batu Layar:

Het rustige plaatsje Batu Layar ligt op een kleine 10 minuten rijden, ten zuiden van het wat drukkere Senggigi. Er is een prachtig strand, waar meestal geen mens te zien is. Aan de andere kant van het dorpje zijn heuvels en een mooie, groene vallei. Vanuit dit plaatsje kunt u wandelingen en fietstochten maken door de natuur.

 

Overnachting in Batu Layar.

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht

Dag 6 Batu Layar

a9db2446-4102-41b3-9fc3-ba0d13c52825 536c20da-47c0-4671-a7eb-fe350ef6cdf9

Dag 6 Batu Layar

Deze dag is ter vrije besteding. Huur een fiets en ontdek de groene natuur!

 

Overnachting in Batu Layar.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Batu Layar - Gili Meno

Heeft u zin om een ander Gili-eiland te ontdekken? Vandaag reist u af naar het noordwesten van Lombok; Gili Meno. Het is het kleinste eiland van de drie noordelijke Gili-eilanden; Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben prachtige, hagelwitte zandstranden. De eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. De tuinen met bloeiende bloemen die u hier ziet, zijn het resultaat van (veel) sproeien. Er is geen zoetwater, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn daarom veelal gevuld met zeewater, maar er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. Vergeet zeker uw snorkelset niet (of huur die ergens bij een strandtent), de onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is namelijk prachtig. U heeft zelfs de kans om zeeschildpadden te zien. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje schitterende duik- en snorkellocaties aandoen.

 

Overnachting op Gili Meno.

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht

Dag 8 Gili Meno

Gili-Meno-Schildpad Indonesie-Lombok-GiliMeno-paardenwagen_3_287489 Gili-Meno-Lion-Fish

Dag 8 Gili Meno

Op eigen gelegenheid kunt u het kleine eiland ontdekken. Huur een snorkelset of laat u per cidomo vervoeren. Of geniet volop van de zon, zee en strand. 

 

Overnachting in Gili Meno.

Inclusief ontbijt

Centraal Lombok: Gili Meno Tour
Lombok

Centraal Lombok: Gili Meno Tour

U wordt opgehaald en u neemt samen met de gids de boot naar Gili Meno. Gili Meno is nog rustig, prachtige...

Dag 9 Gili Meno – Tanjung Sire

We reizen terug naar het vaste land, naar het plaatsje Tanjung Sire. Hier vindt u prachtige, witte zandstranden en het snorkelen is er fantastisch; het koraalrif ligt namelijk niet ver van de kust. Vanaf het strand ziet u aan de overkant de Gili-eilanden liggen en aan de andere kant heeft u uitzicht op de vulkanische berg Mount Rinjani. De weinige hotels in dit gebied hebben een zeer rustige ligging. De omgeving wordt omringd door weelderig land waarin kokospalmbossen worden afgewisseld met rijstvelden en moestuinen. Voorheen verzamelde de lokale bevolking schildpadeieren voor de consumptie. Maar nu is er een duurzaam programma opgestart om de zeeschildpad voor uitsterving te behoeden. Van alle eieren die de moederschildpad legt, bereikt slechts één op de honderd schildpadjes de zee. Dankzij dit nieuwe programma zijn de afgelopen 10 jaar meer dan 4500 eieren uitgekomen. Vanuit het hotel kunt u een bezoek brengen aan een van de opvangcentra voor de schildpadjes. Ook zijn er op Lombok 24 parelkwekerijen, diverse bevinden zich in de omgeving van Sire en zijn een bezoek waard. U kunt er ook voor kiezen om een uitstapje te maken naar de omgeving van Mount Rinjani. Hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van de groene natuur prachtige vergezichten. Er zijn diverse watervallen die u te voet kunt bereiken.

 

Overnachting in Sire Beach.

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer

Dag 10 Tanjung Sire

Hotel-Tugu-Drakenboot Hotel-Tugu-Schildpad

Een vrije dag om meer te leren over de schildpadden op dit eilland. Bezoekt u het opvangcentra of één van de parelkwekerijen van Lombok.

 

Overnachting in Sire Beach.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Vertrek Tanjung Sire

Er is een einde gekomen aan deze reis. U wordt bij uw hotel in Sire Beach opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen