Baliemvallei, The Baliem Valley resort

Irian Jaya

Een droom waarin u terecht komt! Ver weg van het alledaagse leven. In absolute rust staat dit prachtige resort. Het uitzicht vanaf de terrassen van iedere ”hut” is magnifiek. Kilometers en kilometers ver kijkt u de Baliem Vallei in, terwijl u geniet van uw prachtige bungalow (wel wat achterstallig onderhoud) en de goede verzorging. Maar natuurlijk komt u hier niet alleen om op uw terras te zitten. The Baliem Valley Resort biedt zeer goed verzorgde dagtochten of meerdaagse tochten door het land van de Papua’s.

 

 

Locatie

Zelden hebben we een hotel gezien met zo’n magnifieke ligging. Midden in de natuur, op een hoogte van 1900 meter met uitzicht op de Baliem Vallei en omringende bergen. Bij helder weer kunt u in de verte zelfs de Trikora Peak zien (de op 1 na hoogste berg van Irian Jaya). U bevindt zich echt in de natuur, in the middle of nowhere. De stad Wamena met de luchthaven liggen op slechts ca. 20 km afstand, maar toch 1 uur rijden (waarvan het laatste deel op een slechte weg).

Accommodatie

Er zijn slechts 15 vrijstaande bungalows. Ze zijn gebouwd in de vorm van een lokale hut. Alle bungalows hebben veel privacy. Ook heeft iedere bungalow een zeer groot houten terras met 2 ligbedden. Het is een genot om hier te liggen en uit te kijken over de vallei. De ronde huisjes zijn gemaakt van plaatselijke materialen. Er is veel hout, natuursteen gebruikt en de daken zijn van riet/stro. Van binnen zijn de huisjes zeer smaakvol ingericht. Iedere kamer heeft een ruime kast 2 stoelen en een bureau. De badkamer is ruim. Er is een grote douche met warm water (geiser met 50 liter inhoud) en een toilet en wastafel. Er zitten grote ramen in de bungalows. U heeft hier zeer zeker geen airco nodig. Het resort ligt op 1900 meter hoogte en ’s nachts daalt de temperatuur tot zo’n 12 tot 15 graden. Omdat er zo weinig toeristen komen, en de ligging zo afgelegen is; is het onderhoud van het hotel achterstallig, hou hier rekening mee! 

 

Voorzieningen

Er is een restaurant met een groot terras. Ook het restaurant is in lokale stijl gebouwd. Het geserveerde eten kan wat eentonig zijn. Maar men is zeer afhankelijk van wat er aangeleverd wordt. U bent hier echt in een buitengebied, men heeft hier andere normen. De eigenaar van het hotel heeft overal in Irian Jaya kunstvoorwerpen verzameld en deze staan tentoongesteld in de ruimte waar het restaurant is. Er zijn prachtige voorouderbeelden uit de Asmat-regio (zuid Irian Jaya). Grote schilden, houten beelden, danskostuums etc. Er is een bar (die als specialiteit de koppensnellercocktail heeft, als er alcohol geleverd is!) en er is een boekenruil. Elektriciteit is er tussen 17:00 en 22:00 uur. U verblijft in The Baliem Valley Resort op basis van een volpension. Er wordt een uitgebreid excursiepakket aangeboden (ook van tevoren via Van Verre te boeken. Over de eigenaar van The Baliem Valley Resort: Een Duitse professor is de oprichter en eigenaar van het resort. Hij heeft al meer dan 120 expedities over Irian Jaya en New Guinea gemaakt en houdt met hart en ziel van dit gebied met z’n natuur en cultuur.

 

Let op: U bent in een gebied waar weinig toeristen komen en waar men niet echt ingesteld is op toerisme. De service kan anders zijn dan u verwacht volgens onze normen. Als u naar dit gebied gaat dient u zich flexibel op te stellen, anders valt het misschien tegen. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën