Landgoed Kaliandra, Sejati Eco Resort

Java

Logeren op het landgoed van de stichting Kaliandra, zo’n 50 hectare groot, met de majestueuze Arjuna-berg als blikvanger. Hier verblijven is absoluut een aanrader: een combinatie van mooie natuur (en koel), bijzondere en uitstekende accommodatie en kennismaking met de goede werken van de stichting om de bevolking verder te helpen en wel zodanig dat die tevens de natuur op de Arjuna beschermt. De naam? De mooie Kaliandra-boom, met oranje-rode bloemen, groeit hier op de hellingen van de Arjuna.

Locatie

In een heerlijk koel gebied: aan de voet van de berg de Arjuna. Rondom het gebied van Kaliandra liggen kampungs (dorpen), waar u ook de resultaten kunt zien van het goede werk van de stichting.

 

Kaliandra ligt op een uur rijden afstand van de koloniale stad Malang en op iets meer dan een uur rijden vanaf de luchthaven van Surabaya. Na of voor uw verblijf op het landgoed Kaliandra kunt u de Bromo-vulkaan toevoegen, het ligt op ongeveer 3 uur rijden afstand.

Accommodatie

De kamers en suites zijn in twee delen op te splitsen. Beide gedeelten liggen een stuk uit elkaar (ongeveer 10 minuten lopen).

 

Kamertypes:

 • Rumah Kolonial 1880:
  Gebouwd in 2016, met als doel om mooie en betaalbare accommodatie te bieden in dit bijzondere gebied. Rumah betekent huis, Kolonial is duidelijk, 1880 verwijst naar het ouderlijk huis van oprichter meneer Atmadja.

  Het geheel bestaat uit een ‘hoofdgebouw’, en aan weerszijden ervan geschakelde kamers, in totaal 20. Het ‘hoofdgebouw’: De stijl is bijzonder mooi, in de sfeer zoals meneer Atmadja zich herinnert. Hier is de receptie, u ontbijt hier en natuurlijk kunt u fijn op het terras zitten.

  De kamers: deze zijn allen gelijk. Ze zijn behoorlijk ruim en verfijnd-modern ingericht, met zachte kleuren. Het lichthouten meubilair is mooi. Het interieur is dus niet in koloniale stijl ingericht, wel stijlvol. Badkamers zijn eveneens modern en ruim. Elke kamer heeft een terras.
  Er zijn kamers met een (groot) tweepersoons bed en kamers met twee (ruime) aparte bedden.
  Ook zijn er kamers met een verbindende tussendeur (vier kamers, dus voor twee families).

 

 • Villa Leduk-suites:
  Het werkelijk schitterende Villa Leduk is het hoofdgebouw. De hele sfeer en schoonheid, zowel binnen als buiten, zijn geweldig. Het is een ware beleving. U wordt op verzoek rondgeleid in de villa met de prachtige ontvangstzaal waar u de verzameling antiek van meneer Atmadja kunt bewonderen. Overigens: de rondleiding is voor iedere gast bedoeld, dus ook voor degenen die in Rumah Kolonial 1880 verblijven (als de villa voor een gebeurtenis is afgehuurd, zoals voor een trouwerij, dan kan deze niet bezocht worden). In dezelfde stijl als Villa Leduk zijn de suites. Deze zijn gevestigd in het westelijke paviljoen (van de villa) en in het ernaast gelegen Wellness-gebouw (dus boven het wellnesscentrum; er is een lift). Eveneens in dezelfde klassieke stijl als Villa Leduk.

  Zowel in het westelijke paviljoen van Villa Leduk als in het Wellness-gebouw zijn mooie, ruime lounges, waar het heerlijk toeven is. U loopt zo de tuin in, waar u ongetwijfeld de prachtige pauwen ziet en hoort. 
  De typen suites:
  (De suites hebben alleen kingsize bedden (er kan een extra bed worden bijgezet)
  -  2 Deluxe suites: mooie en ruime kamers, 1 wand is een spiegelwand met kleine ruitjes, waar de grote badkamer is.  
  -  2 Junior suites: deze zijn een stuk ruimer dan de deluxe suites. Ze hebben ook een spiegelwand en een ruime badkamer.  

  -  8 Executive Suites: nog groter, werkelijk geweldig. En zo mooi gemeubileerd en gedecoreerd. De badkamer is ook weer ruimer.
Voorzieningen
 • Prachtig zwembad (ook met ondiep gedeelte voor kinderen), met uitzicht op de wijde omgeving, waarin de berg de Arjuna-berg domineert. Het ligt bij Rumah Kolonial 1880. Voor degenen die bij Villa Leduk verblijven: u wandelt er in 10 minuten naar toe, op verzoek brengt het personeel u wel even met de auto.
 • Restaurant Roro Ijeng: op loopafstand van beide gedeelten; in cottagestijl gebouwd, ligt middenin de natuur.
 • Fietsen zijn beschikbaar.
 • Er is geen airconditioning, is hier ook niet nodig.
 • Spa/wellnesscentrum.
 • Wifi
 • Wandelen over het enorm grote natuurgebied op het terrein van Kaliandra.
 • Fietsen op het terrein en daarbuiten.
 • Excursie per auto met gids (van Kaliandra) naar de ‘green houses’ op het terrein van Kaliandra en naar de kampungs (dorpen) er buiten, waar eveneens de green houses de bevolking vooruit helpen.
 • Thee-demonstratie en –proeven.
 • Batikles
 • Gamelan leren spelen (oftewel: de beginselen)
 • Per jeep ‘off road’
 • Treetop-experience
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën