terug naar het overzicht

Rondreis Luxe reis Java en Bali

Een luxe rondreis over Java en Bali met bijzondere accommodaties. Zo slaapt u in een koloniaal hotel in Bandung. U maakt een fietstocht door de koloniale wijk van Bandung en door de kampungs bij de Borobudur. Geniet tijdens de mooiste treinreis in Indonesië, bezoekt de Borobudur-tempel en sla de spectaculaire zonsopgang bij de Bromo vulkaan niet over. Heel speciaal is uw verblijf in Kaliandra. Op Bali niet alleen strand, maar ook nog een complete rondreis in stijl!

Wat maakt deze reis bijzonder
Auto met chauffeur en gids
Bijzondere, luxe accommodaties
Highlights en bijzondere plekken
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € ,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Luxe reis Java en Bali

Java

Dag 1      Aankomst Jakarta

Dag 2      Bandung

Dag 3      Bandung

Dag 4      Borobudur

Dag 5      Borobudur

Dag 6      Jogyakarta

Dag 7      Jogyakarta

Dag 8      Malang

Dag 9      Bromo

Dag 10    Kaliandra

Dag 11    Kaliandra

Bali

Dag 12    Ubud

Dag 13    Ubud

Dag 14    Ubud

Dag 15    Munduk

Dag 16    Munduk

Dag 17    Sidemen

Dag 18    Sidemen

Dag 19    Sanur

Dag 20    Sanur

Dag 21    Sanur

Dag 22    Vertrek Denpasar

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Jakarta

Selamat datang op Java!

Indonesie-Java-Jakarta-fatahillasquare_2_212376

Welkom op de luchthaven van Jakarta. De komende dagen heeft u de beschikking over een minibus met chauffeur. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden.

 

U wordt naar uw hotel gebracht en u kunt Jakarta verkennen. Een stad waar nog veel koloniale herinneringen te zien zijn. Bezoek de zeilhaven Sunda Kelpa in de oude wijk Batavia, hoe de stad in de Nederlandse tijd heette.

 

Overnachting in Jakarta.
Inclusief auto met chauffeur en gids

Dag 2 Jakarta - Bandung

Dwalen door de oude koloniale wijk van Bandung

U rijdt via de snelweg (4-baans weg) naar Bandung. De rijtijd neemt ongeveer 2 uur in beslag. Bij drukte kan dit oplopen tot 3 uur.

 

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 3 Bandung

Excursie: Fietsen in de koloniale wijk

Indonesie-Java-Bandung-23d2ae1f(8) Indonesie-Java-Bandung-Angklung-548d1758

Verken Bandung vandaag per fiets! In één van de koloniale wijken van Bandung gaat u een fietstocht maken, waar u zich het leven van onze (groot)ouders in voormalig Indië kunt voorstellen. U wordt naar de Gedung Sate gebracht, het vroegere Nederlandse gouvernementsgebouw, waar uw gids en de fietsen op u wachten. U fietst door de rustige straten langs de voormalige woningen, veelal in Art Deco stijl. Stop onderweg bij een straatverkoper en proef eens het lekkere, verse fruit. Ook leuk: bezoek (indien open) een schooltje waar Nederlandse les wordt gegeven.


In de omgeving van Bandung is ook veel te zien en te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu. Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages. Een Angklung-voorstelling bijwonen vinden wij een echte aanrader.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids, fietstocht

Dag 4 Bandung - Borobudur

De mooiste treinreis in Indonesië

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation in Bandung gebracht (transfer).

Stap in de trein, kijk om u heen en geniet! U zit op het puntje van uw stoel, vooral de eerste helft van de rit, door het gebied de Preanger, waar uitgestrekte rijstvelden en hoge rijstterrassen, met hier en daar een dorpje, aan u voorbijglijden. We hebben uw stoel(en) gereserveerd in de ‘eksekutif-klasse’, met airconditioning. De treinrit duurt zo’n 7 uur. Eenmaal gearriveerd in Kuto Arjo, staat uw chauffeur al op u te wachten. Per auto rijdt u vervolgens oostwaarts naar de Borobudur, dit duurt ongeveer 1,5 uur.

 

U bent nu in het mooie, landelijke gebied rondom de Borobudur. Verken deze omgeving op de fiets of traditioneel met paard en wagen. Of ga direct naar het hotel, even ontspannen. Morgenochtend staat u vroeg op voor één van de hoogtepunten van uw reis!

 

Overnachting bij de Borobudur.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids, transfer, treinreis

Dag 5 Borobudur

Tempel en Boeddha’s

Borobudur_tempel_Java_Indonesie(4)

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken en op de top geniet u van een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Vergeet niet om dit gebied te ontdekken. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Het is ook een mogelijkheid om vandaag naar de Merapi-vulkaan te gaan.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 6 Borobudur - Jogyakarta

Excursie: Fietstocht landelijk buitengebied

Een fantastische ervaring: fietsen door het landelijk buitengebied tussen de Borobudur en Jogyakarta. Samen met uw gids verkent u de landelijke omgeving en ziet u de lokale bevolking aan het werk op het land: u heeft hier het gevoel van het oude Java. U fietst door kleine kampungs, stopt (indien open) bij een schooltje en kunt zich bij een lokaal huis laten masseren. De fietstocht duurt ongeveer 3 uur.

 

U rijdt vervolgens naar de stad Jogyakarta, waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids, fietstocht

Jogyakarta: Street Art tour
Java

Jogyakarta: Street Art tour

U maakt een stadswandeling van ongeveer twee uur door de smalle straatjes van de oude binnenstad van...

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 7 Jogyakarta

Indonesie-Java-wajangpoppen(8) Java-Jogyakarta-waterpaleis-c9bcd9fb(8)

Er is genoeg te doen in Jogyakarta en wij raden zeker aan om hier nog een dag te verblijven. Neem een kijkje op de kleurrijke markt aan het einde van de Jalan Malioboro of bezoek het waterpaleis Taman Sari. Jogya, zoals de stad ook wel genoemd wordt, heeft net als veel andere plaatsen op Java een Nederlands verleden. Ga eens kijken bij Fort Vredeburg.

 

Overnachting in Jogyakarta

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 8 Jogyakarta - Malang

Vandaag op weg naar Malang. Door de nieuwe tolweg biedt dit een saaie, maar wel snelle verbinding. U rijdt de stad Jogyakarta uit richting sultansstad Solo. Hier gaat de chauffeur de tolweg op. De totale rit duurt ongeveer 5,5 uur.

 

Malang was vanwege het koele klimaat een populaire verblijfsplaats in de koloniale tijd. Verken het oude stadscentrum wandelend of per betjak (fietstaxi) en zie de vele huizen en gebouwen met een Nederlands tintje. Vergeet niet een kopi tubruk (koffie) te drinken met een oud-hollands koekje in het beroemde restaurant Toko Oen. Een bezoek aan het regenboogdorp Warna Warni vinden wij ook een aanrader. De bewoners van dit arme dorp hebben hun huizen in uiteenlopende kleuren geschilderd waardoor het dorp is omgetoverd in een kleurrijk geheel.

 

Overnachting in Malang.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Malang: Kookcursus
Java

Malang: Kookcursus

Na het ontbijt gaat u per betjak samen met een personeelslid van het Tugu Hotel naar de markt. U doet inkopen...

Dag 9 Malang - Bromo

Langzaam wordt de Bromo-vulkaan verlicht tijdens de zonsopkomst, Java

In de ochtenduren kunt u Malang nog verkennen. Vanaf Malang rijdt u ongeveer 4 uur naar uw hotel nabij de Bromo. Morgen gaat u de vulkaan bekijken bij zonsopgang.

 

Overnachting nabij de Bromo.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 10 Bromo - Landgoed Kaliandra

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. De Bromo is wellicht het meest indrukwekkende vulkanische landschap ter wereld. Vanaf uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep. Een slingerende route omhoog, door bossen een bergen tot u bij het hooggelegen uitkijkpunt arriveert, vanwaar u de zonsopgang beleeft.
Daarna naar beneden, naar de 'zandzee'. Vanaf daar loopt u in ongeveer 30 minuten naar de voet van de krater. En dan 225 trappen op tot u aan de kraterrand staat, een indrukwekkend gezicht! Daarna terug naar uw hotel, waar u ontbijt.

Na het ontbijt vertrekt u vanaf de Bromo naar het landgoed Kaliandra, aan de voet van de berg de Arjuna. In totaal bent u rond de 3.5 uur onderweg. U verblijft op het landgoed. Hier logeren is niet alleen een bijzondere beleving, maar u levert hiermee ook een bijdrage aan de mooie doelen van de stichting Kaliandra. Wandel over het landgoed, door het bos of pak de fiets en verken de stille natuur en de omliggende dorpen.

 

Overnachting in Kaliandra.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 11 Kaliandra

Excursie: Het landgoed Kaliandra en de omgeving verkennen

Kaliandra-Sejati-Eco-Resort-2-b19df710

Het landgoed en omgeving verkennen! Eén van de Engelssprekende Kaliandra-medewerkers vertelt over de initiatieven van de stichting. Uw gids en chauffeur brengen u naar de ‘green houses’ op het landgoed, waar u kunt zien hoe de dorpelingen hun groenten verbouwen en zo een beter bestaan opbouwen. Maar ook naar omliggende kampungs, waar ook hier en daar ‘green houses’ tussen de huizen staan. De boeren vinden het prima als u een kijkje neemt in de kas, ze maken graag een praatje met u. Kaliandra heeft hier eveneens een school en een kleine kliniek gerealiseerd. U zult het meemaken: alleen al de wandelingen door de straatjes leveren de leukste contacten op. Meestal duurt dit uitstapje zo’n 2.5 a 3 uur.

Overnachting in Kaliandra.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids, excursie

Dag 12 Kaliandra - Surabaya - Ubud

Naar Bali, het eiland van de goden

Uw chauffeur brengt u naar Surabaya. U bent ongeveer 1.5 uur onderweg.

Op de luchthaven nemen de chauffeur en gids afscheid van u. U vliegt naar Denpasar op Bali.

 

Op Bali aangekomen, wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Ubud gebracht (transfer). Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. De ligging is prachtig: tussen bergen met rijstterrassen en rivieren. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. U verblijft in een prachtig hotel tussen de rijstvelden.

 

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids, binnenlandse vlucht, transfer

Dag 13 Ubud

e7e55cee-5ff6-4b42-b0ca-ecd07ef8533c Op-stap-met-een-Balinees-3(8)

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Ubud

Go with the locals

Op verkenning met een enthousiaste Balinees in en rondom Ubud. De local die met u op pad gaat heeft de excursie zelf bedacht, en neemt u mee van de gebaande toeristische paden af. U ervaart zo het echte Balinese leven. Loop een dagje mee op een boerderij of volg een kookworkshop. En dan niet in een kookstudio, maar in huis van de local die u begeleid. In Ubud staat kunst centraal, dus ook op dat vlak zijn er mogelijkheden. Leer Balinese landschappen schilderen of kunstige figuren snijden uit fruit. Laat ons weten wat u leuk vindt, dan bieden wij u de lokale ervaring die bij u past.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Ubud- Munduk

Betoverende rijstvelden

koffiebonen-op-koffieplantage(5)

U heeft de komende dagen de beschikking over een minibus met chauffeur. Op deze manier maakt u op een heel goede en prettige wijze kennis met het mooie Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

Naar het mooie Munduk vandaag. Een imponerende tocht via een mooie en stille route. Geniet met volle teugen van de schitterende rijstterrassen bij Blimbing, Sanda en Pupuan en Mayong. U bent vandaag zo rond de 6 uur onderweg.

 

Hoog gelegen in de bergen, bij de tweelingmeren Tamblingan en Bayun, ligt Munduk. Koffie, cacao, kruidnagel en tabak groeien hier weelderig. De omgeving is prachtig! Diepe dalen en een gigantisch groen landschap met oerbossen en plantages. Ook zijn hier veel watervallen te vinden, die door middel van een mooie wandeling te bereiken zijn.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur

Dag 16 Munduk

Maak vandaag een mooie wandeling, bezoek een van de vele watervallen in de omgeving, of ga de berghelling af naar één van de tweelingmeren. De chauffeur zet u af bij het beginpunt. U wandelt op rustig tempo door tropisch regenwoud en kleine koffieplantages. Neem een lunchpakketje mee, zodat u aan de rand van het meer kunt picknicken. Nog energie over? Ga met een houten kano het Tamblingan meer op. Optioneel kunt u bij het hotel een lokale gids regelen die met u mee gaat.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur

Midden Bali: Reinigingsritueel
Bali

Midden Bali: Reinigingsritueel

Op Bali is het bijzonder om het badritueel, de Melukat ceremonie, te ondergaan. Uw geest en ziel worden...

Dag 17 Munduk - Sidemen

Authentiek Bali

Sawahs-bij-Sidemen(8) Rijstveld-Sidemen-Bali-9e8ad494(8)

U rijdt het eerste stuk langs het mooie Bayunmeer. U rijdt via de Gitgit-waterval naar het vulkanische en hooggelegen (daardoor koele) Baturmeer. Leuk om hier te lunchen, met uitzicht op de vulkaanberg en het meer. En dan naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Door naar het dorpje Sidemen op Oost-Bali. De reistijd is zo’n 6 uur.

 

Zo moet heel Bali er ooit uit hebben gezien. In Sidemen waant u zich in het oude Bali. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in valleien die doorkruist worden door snelstromende bergriviertjes. De heilige berg Gunung Agung torent boven alles uit. In het dunbevolkte Sidemen heerst rust, het is er puur.

 

Overnachting in Sidemen.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur

Dag 18 Sidemen

Sidemen is centraal gelegen het oosten van Bali en daardoor een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Er is van alles te doen! U kunt uw verblijf invullen zoals u wilt.


In het ommuurde dorp Tenganan leven de Bali Aga (oorspronkelijke Balinezen). Niet ver hier vandaan, in Klungkung, bewondert u de plafondschilderingen in de historische rechtbank Kerta Gosa. U bent ook vlakbij vijvercomplex Tirtagangga. De tuin met waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes is nu toegankelijk voor publiek. Neem uw badkleding mee voor een verfrissende duik in de koele poelen.

Liever iets actiever? Ga vanuit Sidemen raften op de Telaga Waja River. Of maak een wandeling door de rijstvelden naar de hooggelegen tempel Pura Bukit. Of doe het rustiger aan en volg een yogales of kookworkshop bij de accommodatie.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur

 

Dag 19 Sidemen - Sanur

Witte-zandstrand-van-Sanur-Bali

Bezoek onderweg de Hidden Canyon Beji Guwang! Samen met een gids klimt u langs de rotsen en loopt u door het water door een prachtige kloof. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Let op: u dient goed te been te zijn.

En dan naar Sanur, waar uw chauffeur afscheid van u neemt.
 

Sanur is de aangewezen plek om de reis te eindigen. De voetjes in het zand en lekker genieten van deze bruisende strandbestemming. Sanur heeft een kalme zee, omdat de zeebodem geleidelijk afloopt en de golven verder in het water breken. Langs het strand loopt de promenade met veel winkeltjes en restaurantjes. Hoewel Sanur zich vooral richt op toeristen, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur

Dag 20 en 21 Sanur

Bali-bootjes-strand-VanVerre

Strandverblijf.

 

Overnachtingen in Sanur.

Inclusief ontbijten

Nusa Lembongan: Reefcruise
Bali

Nusa Lembongan: Reefcruise

Met een vrij grote boot met 2 binnendekken en een bovendek buiten vaart u om 09.15 uur van Benoa Haven...

Dag 22 Sanur – Denpasar, vertrek

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer). Vanaf Denpasar vliegt u terug naar huis. Of verleng uw reis op een ander eiland van Indonesië!

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Deze reis is goed te combineren met:
Lombok-Gili-Meno-Paard
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Romantisch Bali en Gili

Zuid-westkust: Seminyak, breed zandstrand > Ubud, kunstenaarsdorp tussen rijstvelden > via Bratanmeer naar Lovina aan de Noordkust, spot dolfijnen > Padangbai > per boot naar bounty-eiland Gili Meno (Lombok).

Kust van Nusa Lembongan, Bali
Voorbeeldreis Bali

Bouwsteen Bali: Nusa Lembongan

Eiland Zuid-oostelijk van Bali

 

Varend vanaf Sanur naar het eiland Nusa Lembongan. Geniet van zon, strand, helderblauwe zee, mangrovebossen en de kleurrijke onderwaterwereld met Manta-roggen!