Jatiluwih, Sang Giri

Bali

Dit is een ontzettend bijzondere maar zeer zeker mooie en comfortabele accommodatie. Slapen in een tent, dat is nog eens genieten! De tenten zijn zeer luxe uitgevoerd, alles zit erop en eraan en ze staan in een nog zeer mooie natuur in de omgeving van Jatiluwih. Net voorbij de rijstvelden slaat u een zijweggetje in, dan is het echt even flink hobbelen over een smal paadje. Maar de tent met zijn prachtige ligging doet het wiebelende paadje meteen vergeten!

Locatie

De tenten staan in de plaats Jatiluwih net even onder het bekende Bratan meer. De accommodatie bevindt zich op ongeveer 1,5 uur rijden van Ubud. Helemaal afgelegen van de drukke wereld. Genieten met de hoofdletter G.

Accommodatie

 

Er zijn 8 tenten verspreid over het ruime groene terrein. De tenten zijn van alle gemakken voorzien. Een prachtig groot tweepersoonsbed met een orthopedisch matras. Dit om u een goede nachtrust te bieden. Daarnaast staat er in de kamer een tafel met stoel en hangt er een spiegel aan de wand. De badkamer is voorzien van wastafel met koud water dat uit de lokale bronnen komt. De douche heeft wel water uit de bron maar wordt voor u verwarmd. Uiteraard is er een toilet aanwezig. De houten bedden, stoelen en tafels zijn allemaal gemaakt van hout dat gekapt is op het eigen terrein.

Op de veranda kunt u heerlijk op het ligbed of op een van de stoelen genieten van de werkelijk fantastische uitzichten over de omgeving. Het regenwoud ligt voor uw neus. 

Voorzieningen

Er is een restaurant aanwezig waar zowel het ontbijt, de lunch als het diner klaargemaakt worden voor u. Alle benodigde ingrediënten komen uit eigen “tuin”. U zult zich verwonderen over de mogelijkheden van alle planten die daadwerkelijk eetbaar zijn; varens in de salade, soep gemaakt van bananenstronken. Het is allemaal heerlijk. Als u het leuk vindt, dan kunt u de dames in de keuken helpen koken. Het zijn geen standaard kookcursussen. Het gaat zoals het gaat.

Sang Giri biedt bijzondere trekkings door de regenwouden en langs rijstvelden waar de tenten gelegen zijn. Wandelingen van 1, 2, 3 of eventueel 7 uur zijn mogelijk. De mensen die u begeleiden tijdens de wandelingen kennen de omgeving zeer goed en geven uitgebreid uitleg over alles wat groeit en bloeit in dit gebied. .

Er zijn rubberlaarzen aanwezig voor de wandelingen zodat u geen speciaal schoeisel mee hoeft te nemen en u droge voeten houdt. Ook zijn er mountainbikes aanwezig voor avontuurlijke fietstochten

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën