Bouwsteen Glamping op Bali

Glamping, oftewel glamour-camping: helemaal hip en ook te vinden op Bali! U verblijft in een volledig, ingerichte tent in een mooi gebied. Rust en vrijheid; dat is het gevoel dat hier overheerst. Wandelingen door regenwouden, langs rijstterrassen, kruidentuintjes en fruitboomgaarden. En de mogelijkheid om de bekende Luwak-koffie te proeven. Een bijzonder verblijf!

Verblijf in een luxe tent
Proef de typische Luwak-koffie
Wandelen door fraai gebied
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Van dag tot dag: Glamping op Bali

Dag 1   Aankomst Jatiluwih

Dag 2   Jatiluwih

Dag 3   Vertrek Jatiluwih

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Jatiluwih

Genieten vanuit de glamping tent in Jatiluwih Indonesie-Bali-Jatiluwih-giri4

Van de kust rijdt u de binnenlanden van Bali in, naar Jatiluwih. Natuurliefhebbers en wandelaars zijn in Jatiluwih op de juiste plek. De rijstterrassen van Jatiluwih zijn door UNESCO beschermd. Dat zegt al genoeg over de schoonheid van dit gebied. Al wandelend komt u door regenwouden, langs rijstterrassen, kruidentuintjes en fruitboomgaarden. In deze omgeving leven nog wilde civetkatten. Vroeg in de ochtend gaan de locals op zoek naar de bonen die zij gegeten hebben. Van deze ‘overgebleven’ bonen wordt de bekende Luwak-koffie gemaakt. Durft u te proeven?

Maak een wandeling door de Unesco-rijstvelden, dit kunt u op eigen gelegenheid doen. Er zijn drie routes (kort, middellang en lang) die goed aangegeven zijn. 

Overnachting in Jatiluwih.
Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Jatiluwih

Vroeg in de ochtend kunt u samen met een lokale gids wandelen door het fraaie gebied. Het regenwoud omringt het comfortabele tentenverblijf. Prachtige groene varens, grote bananenbomen, allerlei soorten kruiden en fruitsoorten, onderweg komt u van alles tegen. In dit gebied leven nog wilde civetkatten. Vroeg in de ochtend gaan de mensen op zoek naar de achtergebleven bonen zodat hier later de bekende Luwak-koffie van gemaakt kan worden. Wie weet kunt u mee op pad. Wandelingen voor zowel de ervaren als de minder ervaren wandelaar kunnen worden gemaakt door het gebied waar zo veel moois groeit en bloeit! U kunt ter plaatse een keuze maken tussen de verschillende wandeltochten variërend van 1 tot 7 uur.

Zere spieren gekregen van het wandelen? Dompel u dan onder in de nabijgelegen hotsprings. 

 

Overnachting in Jatiluwih.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Vertrek Jatiluwih

Jatiluwih-rijstvelden-groen_1_406454

Klim nog even naar het uitkijkpunt bij het hotel. Ideaal voor yoga, meditatie of gewoon om te genieten van het uitzicht. Schommel nog even "boven" de mooie rijstvelden en vervolgens van de rust in Jatiluwih naar het bedrijvige Ubud. Het eerste deel van deze route rijdt u over de Jatiluwih-route door hoge rijstterrassen. Dit is een smalle weg waar niets groters dan een minibus kan rijden. Eén van onze favoriete routes op Bali.

 

Informatie Ubud:
Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën