Buton, Bau Bau, Nirwana Beach Villa Hotel

Buton

Qua locatie is dit hotel zeker het leukste in Bau Bau. Het ligt buiten het drukke centrum aan de kust. Op ongeveer 10 minuten loopafstand ligt een heerlijk wit zandstrand.

Locatie

Het hotel ligt aan een doorgaande weg, maar door de lange oprit heeft u daar geen geluidsoverlast van. Aan de andere zijde grenst Nirwana Beach Villa Hotel aan zee. Er is geen strand in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden. Het hotel ligt op een klif. Er zijn wel 2 trappen naar steigers gemaakt. Vanaf die steigers kunt u zo het water in springen. Het hotel ligt afgelegen: er zijn geen restaurantjes of winkeltjes op loopafstand. Maar de stad Bau Bau is niet ver, u rijdt er zo heen. Vanaf het hotel loopt u wel zo naar een mooie baai. Er is één huis tussen het hotelterrein en de baai gebouwd, dus u moet een klein stukje omlopen, maar dan zit u op een tropisch strand. Wit zand en palmbomen. Er staan gazebo’s, zodat u in de schaduw kunt liggen. Omdat er haast geen buitenlandse toeristen komen op Buton, is alles echt gericht op de lokale bevolking. In het weekend kan het strand druk zijn.

Accommodatie

De standaardkamers liggen in een gebouw; wij bieden deze niet aan.

Wij boeken de bungalowkamers die in 2-onder-1 kap huisjes zijn gesitueerd. De kamers zijn zeer simpel. Het zijn ruime kamers, maar er staat niet veel in. Een bed, een soort wandmeubel met een televisie en 2 stoelen. In totaal zijn er 10 bungalowkamers. Alle beschikken over airconditioning, televisie en een koelkast. De badkamer is verouderd, maar er is (meestal) wel warm water. In de badkamer is een douche. Voor alle kamers is een privé veranda met 2 stoelen. U heeft uitzicht op de tuin. Er zijn kamers met een tweepersoonsbed en kamers met 2 eenpersoonsbedden. Een extra bed kan geplaatst worden.

Voorzieningen
  • Ontbijt wordt in de kamer geserveerd
  • Er is een restaurant, maar dat is niet altijd in gebruik
  • 2 steigers waarvan u kunt zwemmen in zee
  • Goed uitgangspunt voor het maken van snorkel- en duiktrips. Het hotel heeft een goede samenwerking met het duikcentrum Wasage.

 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën