terug naar overzicht

Bouwsteen Buton met 3 junglewalks

In het kort over Buton met 3 junglewalks

Echt bijzonder, zeer weinig toeristen gaan naar dit eiland! Terwijl een relatief kort verblijf op dit eilandje dat voor de kust van Zuidoost Sulawesi ligt, zoveel afwisseling biedt! U ziet de typisch Indonesische stad Bau Bau met zijn gezellige nachtmarkt en oude fort (reusachtig qua oppervlakte!). 

U slaapt in een homestay en gaat net voor het donker en rond zonsopgang op zoek naar kleine spookdiertjes, toekans en koeskoes in de jungle. Een heerlijk relaxed dagje op zee. Met de boot naar onbewoonde eilandjes en goede snorkelmogelijkheden. 

Indonesie-Sulawesi-Buton-markt(13)

Route

Dag 1   Aankomst Bau Bau, stadstour

Dag 2   Lambusango, jungle

Dag 3   Bau Bau

Dag 4   Bau Bau: dagtocht per boot

Dag 5   Vertrek vanaf Bau Bau

Indonesie-Sulawesi-Buton-kinderen(13)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is op Sulawesi. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata. 

Tips

  • Heeft u voldoende tijd, blijf dan nog een dagje om te relaxen aan het strand bij Nirwana Beach Villa Hotel.
  • Wilt u meer duiken? Natuurlijk is dat mogelijk. Er zijn diverse duikspots. En ook wat u ziet is zeer divers. U kunt zowel walldives als een muckdive maken.
  • Voeg een dagtocht naar het oosten van Buton toe. Dit is de regio Wabula. U gaat naar Wasuemba. Als u meer contact wilt met de lokale bevolking kunt u zelfs op een familie hier overnachten om nog meer mee te maken van hun dagelijks leven.
  • Wilt u ook het eiland Moena bezoeken, ook dat is mogelijk. We bieden een 2 daagse tour naar dit eiland aan, per boot vanaf Buton.
  • Wilt u niet in een homestay slapen, dan kunt u ook een dagtocht naar de jungle maken. U ziet dan waarschijnlijk geen tarsius.
  • Wilt u niet snorkelen, dan kan de dagtocht waarbij u gaat snorkelen vervallen.
  • Wilt u helemaal niet naar de jungle dan kan dat natuurlijk ook. U bezoekt dan de stad Bau Bau met het fort en de kraton en u maakt een leuke dagtocht voor de kust, waarbij u kunt snorkelen of duiken.
  • In verband met de vroege vlucht naar Bau Bau, kunt u de nacht voor Buton het beste in het luchthavenhotel in Makassar slapen.

Overige informatie

Accommodaties

Wij boeken daar waar mogelijk goede hotels. Dit gebied, het hele eiland Buton is echter niet ingericht op toeristen. Er zijn alleen heel eenvoudige hotels. Zie ook tabje Hotels.

 

Vervoer

U heeft de beschikking over uw eigen privé-auto/busje met chauffeur en een gids. Omdat er zo weinig toerisme is, kan de kwaliteit van de auto en de kennis van de chauffeur en gids wat minder zijn dan op andere eilanden. 

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

 

De vluchten naar Indonesië
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.