Sumbawa, Bima, Mutmainah Hotel

Kleine Sunda Eilanden

Rustig gelegen buiten Bima-stad, vindt u op een ruim terrein de leuk uitziende geschakelde bungalowkamers van het Mutmainah Hotel. Van binnen zijn ze zeer simpel. Wij vinden dit het beste hotel in Bima. Het is echter een beetje behelpen. Als u dat niet wilt, kunt u beter niet naar Oost-Sumbawa gaan.

 

Locatie

Buiten Bima-stad, rustig gelegen. Het grenst aan een rustige weg en er is een moskee in de buurt. Er zijn geen winkeltjes in de omgeving. Er is 1 restaurant met typisch Indonesisch eten op ca. 200 meter loopafstand. In Bima-stad bent u binnen 10 minuten met de auto.

Accommodatie

 

Wij boeken alleen de bungalowkamers. De meeste bungalows zijn geschakeld, een paar zijn vrijstaand, het is een beetje een ratjetoe. Totaal zijn er 20 kamers. De kamers zijn ruim en hoog. Er staan een bed, een sofa, een bureau met krukje, een kast en een wastafel (alleen koud water) in. In de badkamer zijn een westerse toilet en een badkuip met douche erboven. Hier is wel warm water.

Iedere kamer heeft airco, televisie en een koelkastje en waterkoker. Handdoeken en toiletpapier zijn aanwezig. Voor de deur is een terrasje met 2 stoelen. 

Voorzieningen

Er is een restaurant en een winkeltje. Er is een Indonesisch ontbijt (nasi goreng); geen brood.

Ook heeft het hotel een zwembad, maar ten tijde van onze laatste inspectiereis was de pomp kapot en het was onduidelijk wanneer het zwembad weer in gebruik wordt genomen.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën