terug naar overzicht

Bouwsteen Sumbawa en Lombok

Voor deze reis vliegt u vanaf Bali naar Bima in het oosten van Sumbawa. Tijdens uw trip over Sumbawa ziet u de twee belangrijkste steden Bima en Sumbawa Besar.

Rust is ingebouwd bij Huu, met een prachtig strand. Onbekend bij de massa, maar wel een legende onder surfers! Maar ook als u niet surft, is het genieten in Huu.

Reis van dag tot dag: Sumbawa en Lombok

Dag 1      Naar Bima

Dag 2      Huu

Dag 3      Huu

 

Dag 4      Sumbawa Besar

Dag 5      Sumbawa Besar

Dag 6      Naar Lombok 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bima

kinderen-rijstvelden-Sumbawa_1

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Denpasar naar Bima.

 

De komende dagen heeft u de beschikking over een auto/minibus met chauffeur. Het reizen met een auto/minibus met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het eiland Sumbawa. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Bima gebracht (transfer).

 

Informatie Bima:

Bima is een redelijk grote plaats met zo’n 50.000 inwoners. Meestal is er dan ook heel wat activiteit in de haven. Er liggen vissersbootjes en grotere houten schepen die naar de andere eilanden varen. Er wordt bijvoorbeeld veel zout dat op Bima gewonnen wordt naar andere eilanden getransporteerd. De bekendste bezienswaardigheid in Bima is het sultanpaleis. Dit dateert uit 1927. Meestal kunt u het paleis in. Binnen is niet zoveel te zien. In de slaapkamer van de sultan en zijn vrouw staan nog wat meubels en er is nog een troon. Er zijn wat halfvergane vlaggen en wat traditionele kledingstukken. Ook het graf van de eerste sultan, Nuruddin wordt even bezocht. Vanaf zijn laatste rustplaats heeft u een fantastisch uitzicht over de stad.

Overnachting in Bima.
Inclusief transfer

Dag 2 Bima - Huu

Vanaf Bima rijdt u in circa 2 uur naar Bajo. Qua kilometers is het niet ver, maar de smalle weg slingert tegen de berg op. Het is een prachtige tocht, geniet van de vergezichten over de bossen en velden. Delen van de weg zijn goed en andere delen zijn niet goed. Als het erg hard geregend heeft, kan het zijn dat deze tocht niet doorgaat, dan zijn delen van de weg onbegaanbaar. U rijdt door kleine dorpjes; mensen bewerken hun akkers.

Vanaf Bajo maakt u wandeling van ongeveer 2 uur naar het traditionele dorp Donggo. Hier staan nog zeer veel oude adat-woningen van hout of bamboeplaten op palen. De daken zijn helaas veelal niet meer van gras, maar bijna altijd vervangen door golfplaat. Toch blijft het dorp fotogeniek. Na een bezoek aan Donggo wandelt u weer terug naar Bajo. Ook terug doet u er ongeveer 2 uur over.

Onderweg ziet u tijdens het droge seizoen ook zoutpannen. Het is ongeveer 2 uur rijden naar het stadje Dompu. Hier kunt u eventueel lunchen. Vanaf Dompu is het nog maar een uur rijden naar Huu.

 

Informatie Huu:

Huu is bekend bij surfers. Langs het strand zijn een aantal kleine, eenvoudige hotelletjes. Vraag wanneer de golven op z’n best zijn en kijk naar de capriolen die de surfers op de golven uithalen. Het strand is lang en u kunt hier ook heerlijk wandelen. Op het strand staan geen strandstoelen, dus of u gaat hier met uw handdoekje liggen (er ligt waarschijnlijk niemand anders!) of u gaat bij het zwembad liggen. ’s Morgens vroeg bij eb is het een drukte van belang voor de kust van Huu. De lokale bevolking verzamelt zeegras en kleine schaaldieren.


Overnachting in Huu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 3 Huu

P1020959(8) Indonesie-centraal-sumba-3kindjes(8) Indonesie-sumbawa-centraal-rijstveld-werkers(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Huu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 4 Huu - Sumbawa Besar

Een lange, maar fraaie tocht vandaag langs de rotsachtige kust, gedeeltelijk door het binnenland. De rit vandaag duurt minimaal 8 uur! U rijdt richting Dompu. Eventueel kunt u hier even de benen strekken en een rondje lopen op de lokale markt. Na Dompu ziet u kapokbomen aan de kant van de weg. De witte bolletjes zien er heel apart uit. De weg loopt deels langs de kustlijn en bij helder weer kunt u genieten van mooie vergezichten. Let ook op de kleurrijke vissersbootjes met twee zeilen die hier op het strand liggen. Hier en daar liggen eilandjes voor de kust. Er is veel groen en onderweg ziet u zeker garnalenkwekerijen. Neemt u vandaag een lunchpakket mee van het hotel in Huu, want er zijn geen restaurants onderweg, behalve in Dompu, en dat ligt slechts 2 uur vanaf Dompu.

Niet ver voor Sumbawa Besar ziet u aan de kant van de weg goudwinning. Onder barre omstandigheden wordt met kwik goud uit de bodem gewonnen. Een boeiend proces om te bekijken. Door naar Sumbawa Besar.

 

Overnachting in Sumbawa Besar.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 5 Sumbawa Besar

uitzicht-Sumbawa-Besar-Indonesië(13)

Informatie Sumbawa Besar:

Sumbawa Besar betekent Groot Sumbawa en deze provinciestad met zo’n 35.000 inwoners is de hoofdstad van het eiland. Aardig om te zien is het oude prachtige teakhouten sultanpaleis. Van binnen stelt het niet veel voor, de meeste vertrekken zijn leeg. Ertegenover is een tijdelijk museum met dingen uit het paleis. U moet zeker een ritje maken in het vervoermiddel bij uitstek in Sumbawa Besar: paard en wagen (dokar), die ter plaatse Ben Hur wordt genoemd (u ziet wel aan de vorm waarom!).

 

Overnachting in Sumbawa Besar.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 6 Sumbawa Besar - Poto Tano – Labuan Lombok

U vertrekt naar Poto Tano, de havenplaats aan de westkust van het eiland Sumbawa. In Poto Tano neemt u de veerpont naar Labuan Lombok. De gids regelt kofferdragers voor u en u gaat te voet aan boord. U neemt afscheid van uw gids. De overtocht duurt circa 1½ uur. Vanuit Labuan Lombok is het nog 3 uur rijden dwars over Lombok en langs de voet van de Rinjani vulkaan naar de westkust van Lombok.

 

Einde arrangement.

  

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerbootovertocht, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal