Sumbawa, Huu, Aman Gati Hotel

Kleine Sunda Eilanden

Een grote golf komt aanrollen, een surfer staat op zijn board en pakt de golf. Dat is het beeld dat hoort bij het onbekende Huu aan de zuidkust van Sumbawa. Het eenvoudige, maar leuke Aman Gati Hotel met bungalowtjes in een ruime tuin is een prima plek om te verblijven in Huu (ook wel Lakey Beach genoemd). Er zijn 2 redenen om naar Huu toe te gaan. Ten eerste is het een heel beroemde surfspot. In 2012 werden er wereldkampioenschappen gehouden. Maar ook voor niet-surfers is het heerlijk om hier 1 of 2 nachtjes door te brengen. Even uitrusten aan het strand, dat superrustig is of aan het zwembad. Er komen veel jongeren in het hotel.

 

 

Locatie

Er zijn een paar hotelletjes in Huu. Deze liggen allemaal naast elkaar. Aan de ene kant grenzen ze aan de weg, die heel rustig is en 5 kilometer na het hotel stopt. Aan de andere kant grenzen ze direct aan zee en aan het strand. Het is geen strand met ligbedden en parasolletjes, maar wel een wit zandstrand waar u uw handdoek op kunt leggen. De lokale bevolking verzamelt vaak zeewier of is aan het vissen.

Accommodatie

 

De standaardkamers liggen in bungalows (geschakeld) en in 2 gebouwtjes van 2 etages (begane grond en 1e verdieping). Beide kamers zowel in de bungalows als in het gebouw kosten hetzelfde. De badkamers in het gebouwtje zijn echter nieuwer. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven, wij kunnen echter geen garantie geven. Alle kamers zijn netjes, maar basic ingericht. Er staat een bed met een klamboe erboven, er is een kast en een rekje voor de koffer. Buiten (op het balkon of kleine terrasje) staan 2 stoeltjes en een tafeltje. In bijna iedere kamer is airco. Sommige hebben alleen een fan, maar wij zullen voor u een kamer met airco aanvragen. Tevens is er een kluisje en televisie. In de badkamer is een douche en soms een bad. Er is warm water. Er zijn enkele kamers die iets luxer zijn: 1 superior room, 1 familyroom en 3 suites.

 

Voorzieningen

Het hotel heeft een restaurant en een zwembad. Bij het zwembad is een afgescheiden kinderbad. Brommers worden verhuurd. U kunt internetten. Surfboards zijn te huur. U kunt hier surfen, windsurfen, kitesurfen, snorkelen en vissen.

 

 

Het is handig om een zaklantaarn mee te nemen, want de stroom valt nogal vaak uit.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën