Harau Vallei, Abdi Guesthouse

Sumatra

Eenvoudig… maar wat een plaatje. Als u op uw veranda zit kijkt u zo een schilderij in! Rijstvelden voor de deur, een klein visvijvertje voor de avondmaaltijd, een waterval achter het guesthouse en daar mag u overnachten. Wat een cadeautje! Een schitterend gebied om te wandelen, zowel door de jungle als door de rijstvelden.

Locatie

Het guesthouse ligt op ongeveer een uur rijden van Bukittinggi en zo’n 2,5 uur vanaf Padang. Het guesthouse ligt midden in de Harauvallei en kijkt uit over de rijstvelden.

Accommodatie

Er staan elf eenvoudige bamboehuisjes die allen voorzien zijn van twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed. Sommige kamers hebben een mezzanine met een tweepersoonsmatras voor twee extra personen. De trap naar de mezzanine is vrij steil. De badkamer is eenvoudig. Het douchewater komt direct uit de waterval van achter het guesthouse. Er is een westers toilet. Op de veranda hangt een hangmat waarin u heerlijk van de rust kunt genieten.

 

Daarnaast is er een familiehuis. Dit gebouw bestaat uit 3 kamers op de begane grond en 2 kamers op de 1e etage. De kamers op de begane grond zijn eenvoudig, maar hebben een eigen badkamer. De kamers op de 1e etage zijn nog simpel met matras op de grond en gedeelde badkamer. Deze kamers op de 1e etage boeken wij niet.

Voorzieningen

Echt even back-to-basic. U kunt hier fantastisch wandelen, een tocht bergopwaarts op zoek naar zwarte gibbons of wandelen dwars door de rijstvelden. Of wacht dacht u van een bezoek aan een lokale familie? In het eenvoudige restaurant 

maakt de eigenaar van de homestay een lekkere, Indonesische maaltijd klaar. Ook het ontbijt is simpel; rijst of een pannenkoek met banaan. Geniet tijdens uw ontbijt van het uitzicht over de rijstvelden. Er is hier overigens geen Wifi.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën