Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Sumatra, Aras Napal: de Jungle van Aras Napal

Indonesie

Ver van het gebaande pad, hobbelend met de auto over de keien, varend over de rivier... ver weg van alles. Even geen telefoon, geen internet, gewoon even genieten van alles om u heen. U stapt in een eenvoudige boot naar Aras Napal. Bij aankomst wordt u opgewacht door de rangers die hier voor de olifanten zorgen die in dit gebied leven en patrouille lopen om het gebied te controleren.

Excursie
Meerdaagse

Het prachtige Aras Napal is nog onbekend en biedt een prachtig secundair regenwoud gebied. In dit gebied leven met name groepen wilde olifanten en een aantal groepen orang-oetans

 

Dag 1 Medan – Aras Napal

 

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Sumatra. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Vanuit Medan reist u over een goede weg richting Aras Napal. Na twee uur rijden gaat de weg verder over een zeer slecht wegdek met stenen, kiezels en gaten naar het kleine dorpje Pantai Buaya. Een kleine houten boot met een motortje vaart stroomopwaarts langs het secundaire regenwoud over de rivier Besitang in ongeveer 40 minuten. Het lange houten bootje is eenvoudig en is open. Er zijn geen stoeltjes in de boot, u zit op een houten plank. Neemt u een petje / hoedje mee om u te beschermen tegen de zon en eventueel een opblaasbaar kussentje om op te zitten. Wie weet ziet u onderweg nog adelaars of makaken in de bomen langs het water.

 

Informatie Aras Napal:

Het prachtige Aras Napal is nog onbekend en biedt een prachtig secundair regenwoud gebied. In dit gebied leven met name groepen wilde olifanten en een aantal groepen orang-oetans. Bij aankomst in Aras Napal komt u binnen op het zeer simpele terrein van de opzichters van dit gebied. De opzichters / rangers zorgen samen met de mahouts voor een viertal getrainde olifanten waarmee ze op patrouille gaan om het gebied te observeren en te beschermen.

 

Aras Napal is een gebied dat toeristisch gezien nog niet ontwikkeld is, waarschijnlijk komt u geen andere toeristen tegen. Aras Napal is alleen per boot bereikbaar. Er zijn nagenoeg geen voorzieningen. Telefonisch bereik is er heel soms maar meestal niet. De maaltijden worden verzorgd door de rangers van dit gebied en afhankelijk van wat er is, wordt dit voor u bereid. De overnachtingen zijn in het verblijf van de rangers, dit is zeer primitief. Er is een mandibak en een toilet aanwezig maar de hygiëne staat nog op een zeer laag peil. Neemt u mee: een hoedje / petje, opblaasbaar kussentje, lakenzak.

U kunt de olifanten wassen in de rivier. De dieren genieten van het water! Echt een prachtige ervaring.

 

Overnachting in Aras Napal.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur en Nederlands- of Engelssprekende gids en boottocht

 

Dag 2 Aras Napal - Medan

 

De eenvoudige houten boot brengt u stroomafwaarts in ongeveer 25 minuten terug naar het plaatsje Pantai Buaya. Het eerste half uur is de weg zeer slecht. U rijdt door de mooie natuur en passeert kleine dorpjes. Na ongeveer 30 minuten wordt de weg beter en vervolgt u de grotere weg ongeveer 2,5 uur naar Medan. U neemt hier afscheid van uw chauffeur en gids.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Nederlands- of Engelssprekende gids en boottocht

 

Einde van een prachtige reis!