Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

U maakt vandaag een fietstocht door de omgeving.

De hele dag heeft u de beschikking over een fiets en u wordt vergezeld door een Engelssprekende begeleider. U kunt kiezen uit een mountainbike of een stadsfiets met versnellingen. De begeleider heeft geen gidsen-opleiding, maar is een enthousiaste medewerker van het hotel. Vers fruit, kleine snacks, mineraalwater, een picknicklunch en koffie worden meegenomen op de trip. De eigenaars van hotel Tugu in Blitar beheren in dit gebied ook de Kawisari koffieplantage. Deze ligt hoog in de heuvels in dit oostelijk deel van Java, op ongeveer een uur rijden (per auto) van Blitar. Vanwege vroegere vulkaanuitbarstingen is de grond zeer vruchtbaar en de lava geeft de koffiebonen een bijzondere, aromatische smaak. Koffie van deze bonen wordt meegenomen tijdens de fietstocht.

 

U heeft de keuze uit twee fietstochten.

De eerste voert naar het noorden van Blitar en de tweede naar het zuiden.

 

Fietstocht naar het noordelijk deel van Blitar:

U fietst eventueel naar het museum en de tombe van Soekarno. Behalve dat u deze bezienswaardigheid bezoekt, bent u hier ook een bezienswaardigheid, want er komen veel Indonesische toeristen. Onderweg bezoekt u ook een lokale markt. Het is heerlijk om te fietsen bij Blitar. De stad is niet al te druk, en bovendien neemt u zoveel mogelijk kleine weggetjes en u fietst al snel tussen rijstvelden en suikerrietvelden. U fietst meer door de kampung en de natuur dan door de stad.

Daarna fietst u verder naar het dorp Sentul waar u de traditionele kunstnijverheid van het maken van drums ziet. Ongelooflijk hoe de drums uit teakhout gemaakt worden! Heel mooi is het hindoeïstische tempelcomplex Penataran. Als u hier arriveert, bent u op de helft; u heeft ongeveer 12 kilometer gefietst. Daarna strijkt u neer in de rijstvelden voor een picknick met traditionele snacks en de eigen koffie.

In de middag fietst u via een andere route via de vogeltjesmarkt Pasar Burung Dimoro weer terug naar het Tugu-hotel. De tocht duurt ongeveer 6 uur en is in totaal ongeveer 24 kilometer. Maar u fietst uw eigen tempo. Als u een kortere route wilt fietsen, kan dat ook.

 

Zuidelijke fietstocht bij Blitar:

De omgeving is schitterend; u fietst echt door de rijstvelden.

Daarna verder naar het dorp Gledung waar u ziet hoe palmsuiker gemaakt wordt. In Kelurahan Karang Sari bezoekt u een sterrenvrucht plantage. Heerlijk om te proeven! In het landelijke park Taman Kebon Rojo heeft u alle tijd om even uit te rusten. Vandaag staan er gefrituurde banaantjes, fruit en natuurlijk weer de Tugu-koffie op het menu. In de middag bezoekt u nog Kampung Coklat, oftewel het chocolade-dorp, zo genoemd omdat er veel cacaostruiken staan. U ziet het proces van cacao-verwerking. Via de traditionele markten Pasar Templek en Pasar Legi fietst u weer terug naar het hotel. Deze fietstocht duurt ongeveer 6 uur en is 20 kilometer lang. U fietst uw eigen tempo en de tocht kan natuurlijk ook ingekort worden.

 

Deze excursie is op individuele basis. 

Let op: deze fietstocht is alleen mogelijk als u in hotel Tugu in Blitar verblijft. 

 

Inclusief: fietshuur, Engelssprekende begeleiding, lunchpakket