Ternate, Ternate-stad, Kampung Fitu, Villa Ma Rasai

De Molukken

Een tropische verrassing! Niet ver van zee, tegen de berghelling, ligt deze prachtige villa. Het eigenaarsechtpaar houdt van kleur: diep oranje met okergeel en nog meer kleuren voelen als een warm bad. Decoraties als geweven doeken en houten beelden sieren de vertrekken. Het is zo huiselijk! Meerdere zitjes, heel gezellige lobby (eigenlijk een soort huiskamer) en de goedlachse dame geven je een thuis-gevoel. Er is een ruime tuin bij het huis, waar je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn stuk voor stuk mooi, de stijl zet zich hier natuurlijk ook door. Het is geschikt voor diegenen, die houden van kleinschaligheid en authenticiteit.

Locatie

In het zuiden van het eiland, een stukje landinwaarts, de berg op. Vanuit de hooggelegen villa heeft u uitzicht op zee. Naar de luchthaven en de haven rijdt u in ongeveer 3 kwartier. Als u naar het dorp, Kampung Fitu, wilt, dan bent u daar in 10 minuten (achterop de brommer). Dit doen de meesten niet, u heeft deze dagen een programma dat wij geregeld hebben en dan heeft u vervoer.

Beetje jammer: aan de overkant van de weg is dependance van de plaatselijke universiteit, er zullen dan momenten zijn dat u geluiden hoort van de scholieren

Accommodatie

Er zijn slechts 8 kamers. allen zijn in grote lijnen hetzelfde, men hanteert 1 prijs per kamer. De kleuren verschillen per kamer, allen hebben hemelbedden. Mooie houten vloeren. De badkamers: heel goed. Er zijn 4 kamers boven (deze hebben een balkon), 4 kamers beneden (geen balkon). Er zijn kamers met 1 tweepersoons bed en kamers met 2 eenpersoons bedden.

Voorzieningen
  • Er is een restaurant, apart van de villa. Ziet er heel gezellig uit. Ontbijt: ook westers. U bent op deze accommodatie aangewezen wat betreft de maaltijden (geen restaurantjes in de buurt), maar dat is geen straf.
  • WiFi
  • Geen zwembad
  • Men spreekt geen Engels, maar met handen en voeten komt u een heel eind
  • Uitstapjes als u een dag ‘vrij’ heeft: naar eilandje, uur varen, met mooie koralen (kan de villadame regelen)
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën