Ketambe, Thousand Hills

Sumatra

Een waar paradijsje, weliswaar niet luxe, maar als u op het terras bij uw hut geniet van de junglegeluiden terwijl het donker wordt en nog denkt aan de dieren die u tijdens uw jungletrekking heeft gezien, dan is het toch puur genieten!

U verblijft vooral in het Thousand Hills Guesthouse vanwege de beleving. En het gaat dan om de beleving van de natuur, maar ook om het contact met de plaatselijke bevolking. Veel lokale gidsen komen graag naar Thousand Hills. Ze mengen zich ’s avonds graag onder u, maar alleen als u dat wilt. Soms heeft iemand een gitaar bij zich en gaat spontaan gitaar spelen, soms wordt er een Aceh lied gezongen. Uw junglegids komt ’s avonds ook graag nog even met u praten. Maar voelt u zich niet verplicht, u kunt ook lekker een tafeltje met z’n tweeën kiezen. Maar één ding is zeker: bij Thousand Hills Guesthouse voelt u zich op uw gemak en als thuis.

Locatie

Aan de rand van de jungle. Aan de ene kant loopt de doorgaande weg, dus u hoort geluiden van vrachtwagens en brommertjes (de weg is niet heel druk hoor, dus het is niet storend) en aan de andere kant de jungle. Krekels en cicaden, vogels en onbekende geluiden klinken op de achtergrond. Vanuit mijn hutje zag ik zelfs makaken in de verte van tak naar tak springen. Omdat het toerisme nog in de kinderschoenen staat zijn er geen restaurantjes of winkeltjes in de buurt. Er is wel een dorpscentrum, maar we adviseren bij de accommodatie te eten.

Accommodatie

Zeven kamers heeft het Thousand Hills Guesthouse. Vier tweepersoonskamers (alle met een tweepersoonsbed) en drie familiekamers. Alle kamers zijn erg eenvoudig, u moet hier geen luxe verwachten. De kamers liggen in houten huisjes, twee-onder-één kap/vrijstaand of met meerdere geschakeld in een tropische tuin.

In de kamer staat een bed met een klamboe erboven. Eén stoel en een tafeltje staan eveneens in de kamer en er is een rekje om uw kleding op te hangen. De kamers zijn klein. Het terrasje bij de kamer is relatief groot. Er staan een houten bank en een houten salontafel. Hier is het heerlijk toeven. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer met een douche met koud water en een toilet. Er is een rekje om uw toiletspullen neer te zetten en uw handdoek op te hangen. Let op: er is geen wastafel.

Bij de familiekamers is een badkamer buiten.

Er is geen ventilator, laat staan airconditioning, u verblijft hier in de jungle. Zorg ook dat uw elektrische apparaten opgeladen zijn voordat u naar Ketambe gaat.

Voorzieningen

In het restaurantje bij Thousand Hills serveert het personeel ontbijt, lunch en diner. Bij het ontbijt heeft u de keus uit een pannenkoek met tropisch fruit of toast. Voor de lunch en het diner is er een kaart met Europese en Aziatische gerechten. Veel is vegetarisch. U kunt het ook aan de kok over laten om iets willekeurigs klaar te maken voor u. De kokkin kookt ieder gerecht één voor één; zorg dus dat u geen haast heeft als u gaat eten.

De eigenaar van Thousand Hills is een Belg. Waardevolle spullen kan hij in zijn huis veilig in bewaring houden. Uw was kan gedaan worden. Er is niet altijd bereik met uw mobiele telefoon. Wifi werkt ook niet.

Verder is er eigenlijk niets bij de accommodatie, u komt hier voor de jungle beleving. 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën