Padang, Rimba Lodge

Sumatra

Als u na een rondreis over Sumatra op zoek bent naar een plek om te relaxen, maar geen waarde hecht aan luxe, dan is Rimba Ecolodge een uitstekende plek om te verblijven. De guesthouse beschikt over enkele eenvoudige bungalows aan het witte zandstrand. Het is heerlijk om ’s middags even met uw voeten het turquoise water in te lopen. 

 

Kiest u voor een verblijf in Rimba Ecolodge, dan steunt u de ‘Rimba Organisation’; zij zetten zich in voor het behoud van de natuur en steunen de lokale bevolking met o.a. onderwijs.

Locatie

Rimba Ecolodge ligt aan de kust ten zuiden van Padang. De accommodatie ligt midden in een beschermd junglegebied, waardoor het hotel niet via de weg bereikbaar is. U wordt in drie kwartier naar het dorp Teluk Bungus gebracht waar u op de boot stapt. U vaart in een uur langs de vele idyllische eilanden en verborgen stranden. Zo begint uw jungleavontuur gelijk goed.

 

De accommodatie heeft een perfecte locatie als u een dagje wilt kanoën of een verlaten strand wilt opzoeken om daar te snorkelen.

Accommodatie

Er zijn 4 verschillende type bungalows, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen uit de omgeving. Er wordt veel waarde gehecht aan het behouden van de natuur en het besparen van energie; er is elektriciteit aanwezig in de bungalows, maar geen airconditioning of ventilator. De bungalows liggen in de schaduw van de bomen en de zeewind brengt voldoende verkoeling. Het bovenste deel van de kamers is open, waardoor de kamers ’s nachts afkoelen. Dit betekent wel dat de kamers niet vrij zijn van insecten.

 

Heeft u eten in uw bagage zitten? Lever dit dan ’s nachts in bij het restaurant, zodat u geen insecten lokt om in uw kamer te komen. Alle kamers beschikken over een klamboe. Om water te besparen zijn handdoeken alleen op aanvraag te verkrijgen.

 

Kamertypes:

 • Harimau Lodge: dit is de beste kamers en wij proberen in eerste instantie deze kamer te reserveren. Deze bungalow is vrijstaand en beschikt over een twee- en een éénpersoonsbed (maximaal 3 personen). Verder heeft deze kamer een open badkamer met westers toilet en douche met warm water en een terras met zitje.
 • Penyu en Owa-Owa Lodge: deze kamers zijn iets kleiner dan de Harimau Lodge. De kamers hebben een tweepersoonsbed en er kan voor de derde persoon een extra bed worden bijgeplaatst, echter is dit erg krap en raden wij dit niet aan. Deze kamers hebben een open badkamer met westers toilet en een douche met enkel koud water. Voor de kamer is een terras met zitje.
 • Kalao Lodge: deze bungalow heeft twee slaapkamers en is daardoor geschikt voor families. De twee slaapkamers hebben ieder een tweepersoonsbed en daarnaast is er een mezzanine met een twee- en een éénpersoonsbed. Houdt u er rekening mee dat u de mezzanine bereikt door middel van een steile trap. In totaal kunnen er zeven personen in de bungalow verblijven. Verder is er een woongedeelte, badkamer met westers toilet en douche met warm water en een terras met zitje.
 • Lumba Lumba Rooms: deze drie kamers zijn in één bungalow gelegen. De kamers zijn geschikt voor maximaal 3 personen; twee kamers hebben een tweepersoonsbed en één kamer heeft twee éénpersoonsbedden. Het is mogelijk om een extra bed bij te plaatsen, maar dit raden wij niet, het is erg krap. Deze kamers hebben geen eigen badkamer; u deelt de twee badkamers met gasten van de andere Lumba Lumba Rooms. Voor de kamers is een terras met zitje.
Voorzieningen
 • Privéstrand
 • Restaurant
 • 2 lounges met hangmatten
 • Winkeltje
 • Relaxruimte met kleine bibliotheek en spellen
 • Wasservice
 • Wifi-internet in het restaurant tegen betaling (ca. 10.000 rupiah per persoon per dag.

 

 

Alle maaltijden zijn bij uw verblijf inbegrepen, welke u gezamenlijk met de andere gasten nuttigt. Ook drinkwater, koffie & thee, gebruik van snorkelspullen, een jungletrekking en gebruik van de kano zijn inbegrepen bij uw verblijf. Tegen betaling kunt u snacks en frisdrank bestellen en kunt u diverse excursies maken.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën