Sanur, Maya

Bali

Een gat in de markt: een leuk en niet al te groot 5* hotel in Sanur. Het nieuwe Maya Hotel heeft mooie ruime kamers. Het is modern, ligt direct aan het strand en heeft een groot zwembad.

 

Eigenlijk hebben de eigenaars maar een klein stukje grond tussen 2 andere hotels in, maar de architect heeft vernuftig gebruik gemaakt van de ruimte. Er staat 1 lange vleugel in een hoek van 90 graden op het strand en er zijn nog 2 kleinere vleugels die evenwijdig met het strand lopen, maar wel wat verder landinwaarts gebouwd zijn. Een lagoonzwembad loopt speels tussen de gebouwen door en aan de strandkant zijn de belangrijke ruimtes zoals het zwembad, de bar en het restaurant gebouwd.

 

Locatie
Accommodatie

 

Het Maya Sanur telt 103 kamers.

Het eenvoudigste kamertype is de deluxe gardenview room op diverse etages in de vleugel die evenwijdig aan de zee gebouwd is. 4 etages zijn er in totaal. De deluxe kamer is 54 m2 groot. De kamer is modern en fris ingericht met abstracte kunst en schilderijen. Het is niet de typische Balinese stijl, maar wél heel stijlvol. De kamers ogen heel licht. Opvallend is de zeer grote draaibare televisie. Zelfs op het balkon kunt u nog tv kijken. Verder staan in de kamer een bureau, een sofa, 2 makkelijke stoelen. In de kamer is natuurlijk airconditioning, maar daarnaast is er ook een minibar, een waterkoker en een kluisje. De badkamer is ook zeer ruim met twee aparte wasbakken, een bad en een separate douche. Een föhn ligt ook op de kamer. Er is een balkonnetje met twee stoelen.

Het volgende kamertype is de deluxe lagoonview in het gebouw dat haaks op het strand staat. Ook hier zijn 4 verdiepingen. Deze kamer is iets groter, namelijk 58 m2. Op het balkon staat een ligbed, waar het heerlijk relaxen is. De kamers liggen op de 1e, 2e en 3e verdieping. Er is veel gebruik gemaakt van glas, waardoor ook deze ruimte licht en fris oogt. Er is een groot glazen raam tussen de slaapkamer en de badkamer, maar voor uw privacy kunt u het rolgordijn elektrisch laten zakken.

Op de begane grond van dit gebouw treft u de deluxe lagoonaccess  kamers aan. Deze kamers zijn qua inrichting vrijwel gelijk aan de lagoonview-kamers, maar als extra hebben ze directe toegang tot het zwemwater in de lagoon. Vanaf uw terrasje kunt u zo in het water stappen. Er is hier trouwens een rond bad in de badkamer. Er zijn 23 stuks van dit type kamer.

En dan zijn er nog 8 deluxe beachfront rooms met poolview. Deze zijn gesitueerd op de 1e en 2e verdieping van de kleinste vleugel. Zoals de naam al doet vermoeden kijken ze uit op het zwembad en daarachter enigszins op de zee (maar die is niet zo heel duidelijk te zien). Geweldig aan deze kamers is dat u een eigen zwembadje, plungepool, heeft! Erbij staan 2 ligstoelen. Dat is pas genieten van de view vanuit uw eigen zwembad! Als extra staat er in deze kamers nog een espressomachine. De badkamer hier is ook voorzien van een rond bad.

Voorzieningen

Maya Sanur heeft 3 restaurants. 2 liggen aan de straatzijde. Het ene restaurant is echt Japans, met een chefkok uit Japan en het andere restaurant serveert internationale gerechten. Aan het strand ligt restaurant The Reef waar het ontbijt wordt verzorgd. Hier kunt u ook lunchen en dineren; de specialiteit is seafood. Maya Sanur heeft 2 zwembaden plus de lagoon. Het leukste zwembad ligt ook weer aan de strandzijde. De familypool ligt wat meer in de schaduw van het gebouw. Overal zijn kindergedeeltes in het zwembad. Handdoekenservice is overal. Naast het zwembad ligt de gezellige bar. U kunt fitnessen en deelnemen aan yoga. Het oudere zusterhotel Maya Ubud staat bekend om zijn spa, en het Maya Sanur doet er alles aan om dezelfde klasse te handhaven. Wifi is er door het hotel heen. Verder zijn er roomservice, wasservice, een lift en een bibliotheekje.

Heel prettig is de departure lounge waar u rustig kunt wachten als u naar het vliegveld moet. Er zijn sofa’s en douches.

 

 

.

Tip: Combineer uw verblijf in het Maya in Sanur met een verblijf in het zusterhotel in Ubud; een aanrader! 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën