Excursie
Halve dag

Na het ontbijt gaat u per betjak samen met een personeelslid van het Tugu Hotel naar de markt. U doet inkopen, maar u krijgt vooral uitleg over allerlei groenten en vruchten die hier te koop aangeboden worden. Het geheel vormt een kleurrijk spektakel. Stel al uw vragen! Nadat alle ingrediënten voor uw lunch zijn aangeschaft, gaat u per betjak weer terug naar het hotel. Bij het schaduwrijke zwembad is alles klaargezet om te gaan koken (mocht het regenen, dan wordt binnen gekookt). Onder begeleiding van koks van het Tugu Hotel gaat u aan de slag om 3 gerechten te bereiden. U krijgt de recepten later mee.

Veel is al voorgesneden, maar u doet zoveel mogelijk zelf, zodat u thuis ook de gerechten kunt maken. De ingrediënten samenvoegen, roeren, bakken, snijden, decoreren; u bent druk bezig. U maakt twee snacks en één hoofdgerecht. Alle zijn typisch Javaanse gerechten. De snacks kunnen bijvoorbeeld Kue Lumpur Telo Ungu van zoete aardappel zijn of Kue Cara Isi, een soort poffertjes gevuld met kip. Alles is even heerlijk en ziet er even mooi uit! Het hoofdgerecht kan bijvoorbeeld een echte nasi goreng zijn met zelfgemaakte sambal.

De kookcursus duurt ongeveer 1,5 uur. En daarna is het natuurlijk tijd om uw eigen bereide gerechten op te eten, geniet van de lunch: selamat makan!


Samen met andere gasten (als er meerdere mensen een kookcursus willen doen)


Inclusief: betjaktochtje, marktbezoek, ingrediënten, begeleiding

Ontdek ook deze excursies
Malang: Indo Hungry Belly
Java

Malang: Indo Hungry Belly

Voor een gezellige avond eten bij Dani en Martha! U zit in de gemoedelijke keuken in het huis van Martha...

Malang: Eilandtour
Java

Malang: Eilandtour

U maakt kennis met uw chauffeur en Engelssprekende gids voor deze dag. In 2 a 2,5 uur rijdt u van Malang naar...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen