Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Uw chauffeur brengt u naar het meetingpoint waar de jeeps staan te wachten. Rond 8 uur gaat de jeepsafari van start.

De Merapi vulkaan wordt door de lokale bevolking berg van vuur genoemd en het is slechts enkele jaren geleden (in 2010) dat deze vulkaan zijn naam eer aandeed en uitbarstte. U ziet hier en daar nog waar de lava zich een weg baande van de krater naar het dal. Een soort maanlandschap is ontstaan. Maar er zijn ook een aantal dorpen op de vulkaanhelling. De vulkaan heeft volgens de overlevering een belangrijke functie als contactpersoon tussen de wereld waarin wij leven en de spirituele wereld. Als u een lijn trekt van de krater naar de godin van de zuidkust, loopt deze denkbeeldige lijn precies over het sultanpaleis van Jogyakarta. Ook de sultan zou hierdoor goede contacten met de spirituele wereld kunnen onderhouden.

U verlaat het vruchtbare groene landschap onderaan de vulkaan en betreedt het maanlandschap. De weg die de jeep volgt is niet geschikt voor gewone auto’s. De ene haarspeldbocht volgt op de andere. De weg is niet geasfalteerd en er zitten veel kuilen en gaten in. Maar u bevindt zich wel in een mystiek gebied! Tegen het stof worden stofmaskers uitgereikt. Onderweg stopt de jeep enkele keren. Een lokale gids geeft uitleg over wat er te zien is en waar de meest recente uitbarstingen waren. U passeert ook verlaten dorpjes, waaruit de mensen moesten vluchten bij één van de uitbarstingen.

Daarna weer terug naar het beginpunt. Onderweg bezoekt u diverse dorpjes, een lokale markt en u ziet rijstterrassen die zijn aangelegd op de vruchtbare lavagrond.

 

Inclusief: jeep, lokale gids, entreegeld