Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Spannend en indrukwekkend mooi! Java is het eiland van de vulkanen. De meeste mensen gaan naar de Bromo, daar kan het druk zijn. Rustiger (wel zwaarder om te beklimmen) is de Ijen. Helemaal spectaculair is het om een nachttrekking bij de Ijen vulkaan te doen.

 

Als u bij Ijen overnacht, begint uw hike rond 23.00 uur. Als u in Kalibaru overnacht, wordt u omstreeks 20.00 uur naar Ijen gebracht. De wandeling begint vervolgens ook rond 23.00 uur. Het kan best fris zijn zo hoog in de bergen gedurende de nacht. Neem iets warms mee. Het is een flinke wandeling, bergopwaarts over smalle paden. Deze excursie staat bekend om het “blauwe vuur”. Dit blauwe vuur in de donkere nacht wordt veroorzaakt door brandend zwavel op de bodem van de krater. De werklui die in de zwavelmijn in de krater werken hebben een zwaar bestaan. Ze blijven meestal zo’n 2 weken achter elkaar in de krater om onder ongezonde omstandigheden zwavel te winnen.’s Nachts zijn ze ook aan het werk. In tegenstelling tot overdag mag u tijdens deze nachtelijke excursie afdalen in de krater. U ontmoet de mijnwerkers. U ziet het proces van de zwavelwinning. Het wordt al vroeg licht in Indonesië en als u de krater uit bent en op de rand van de krater staat, kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Beneden u ligt het felblauwe Ijen-meer. Daarna loopt u terug naar het beginpunt.

 

Als u niet 's nachts wilt, kunt u ook 's morgens vroeg deze excursie maken. U ziet dan niet de blauwe gloed, maar u heeft wel een mooi uitzicht over de krater. 

 

Inclusief begeleiding door een lokale gids, entreekosten

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is op privé basis.