Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Met een stoere Toyota Land Rover wordt u bij uw hotel opgehaald. U rijdt naar het dorp Tegal Jadi en brengt een bezoek aan een steengroeve. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan; al eeuwenlang hakt de lokale bevolking de stenen uit de rotswand. De stenen worden paras genoemd. Men gebruikt nog steeds de traditionele methodes en het is zwaar werk. De stenen worden rechthoekig gehakt en wegen ongeveer 5 kilo per steen. De stenen worden gebruikt om hindoeïstische tempels en altaren te bouwen, die overal op Bali te zien zijn.

Heel interessant om te zien, normaal kom je hier niet zo snel!

 

Verder naar het dorp Malgunung. Hier ziet u een typisch Balinese boerderij. U maakt een wandeling door de tuin waar onder andere bananen, mango, rambutan, de slangenvrucht salak, ananas en groente verbouwd wordt. Ook ziet u hoe vanille, kruidnagels, koffie en cacao groeien. In de tuin worden koffie, thee en koekjes geserveerd. Wat ook heel interessant is om te zien bij deze boerderij, is de typische Balinese woonvorm. Men leeft over het algemeen met een aantal families bij elkaar op een woonerf. Op zo’n woonerf staat ook altijd de hindoeïstische familietempel. Let ook op de keuken die van bamboe gemaakt is.

 

Daarna weer in de jeep over spannende paden. Er staat weer heel iets anders op het programma in de middag. U rijdt naar een belangrijk rijstbouw gebied. Dit fotogenieke gebied heet Jatiluwih en ligt op een hoogte van 900 meter. Het is er dan ook aangenaam koel. U komt door een schitterend gebied met regenwoud, gigantisch bamboe en reusachtige varens. Er wordt gestopt nabij de heilige berg Batukaru. Hier is een sfeervol bamboe restaurant opgezet. Een heerlijke Balinese lunch, maar wel vergezeld van rode en witte wijn, wordt hier opgediend. Een aantal ingrediënten van de lunch komt uit de nabije omgeving. Hierna is er voldoende tijd om rond te kijken. In het regenwoud staat een aantal kleine tempeltjes. De natuur is indrukwekkend, puur water komt uit de bergen en de stilte is zo anders dan op de stranden in het zuiden van Bali!

 

Tot slot rijdt u naar een heilige warmwaterbron tussen de rijstvelden. De locale bevolking komt zich hier baden.

De watertemperatuur is circa 30 graden Celsius. De omgeving is schitterend en er is een ingenieus irrigatiesysteem vanaf de bron aangelegd.
De jeep brengt u terug naar uw hotel. U heeft vandaag kennisgemaakt met een stukje onbekend Bali en u zult hier ongetwijfeld onvergetelijke herinneringen aan over houden! Tussen half vijf en half zes arriveert u weer in uw hotel.

 

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie kan samen met andere deelnemers zijn.