Batang Ai, Nanga Sumpa Lodge

Borneo

Eenvoudige, maar comfortabele jungle lodge met een spectaculaire ligging; midden in de jungle van het Batang Ai National Park. Genieten van de rust en de jungle geluiden! De lokale Iban-stam (de Ulu Ai), die aan de overzijde van het riviertje wonen, hebben de Nanga Sumpa Lodge gebouwd en heten u graag welkom. Een prachtig vertrekpunt voor tochten te voet en per longboat door de overweldigende jungle.

 

 

 

 

Locatie

De Nanga Sumpa Lodge is gelegen op de oever van een riviertje middenin de jungle van het Batang Ai National Park. Vanaf de pier in het Batang Ai stuwmeer vaart u in 2 uur per traditionele longboat naar de lodge. Vanaf Kuching rijdt u in circa 5 uur naar de pier in het Batang Ai stuwmeer.

Accommodatie

De nette en schone houten lodge is door de Ulu Ai voor toeristen gebouwd. In juni 2014 is een nieuwe aanbouw in gebruik genomen. In totaal zijn er nu 18 kamers, waarvan er 16 geschikt zijn voor 2 personen, en 2 voor families van 4 personen. Op een houten verhoging zijn matrassen gelegd (met beddengoed) en daarover is een klamboe gespannen. In de kamers is geen verlichting en er is geen ventilator of airconditioning. Wel zijn er openingen in de wanden waardoor soms een verkoelend briesje waait. De nette douches en westerse toiletten worden gedeeld met de andere gasten.

Voorzieningen

Tijdens uw verblijf in de Nanga Sumpa Lodge zijn alle maaltijden inbegrepen. Uw ontbijt en diner worden in buffetvorm geserveerd op de veranda met prachtig uitzicht over de rivier. De buffetten zijn eenvoudig maar smakelijk. Het ontbijt is westers georiënteerd met toast, jam, vers fruit en verse eieren. ’s Avonds is het diner meer lokaal; met bijvoorbeeld eetbare varens en bamboe rijst. Koffie/thee en mineraalwater zijn de gehele dag vrij verkrijgbaar. Verder worden er geen dranken verkocht.

Vanaf half 7 tot half 11 ’s avonds staat de generator aan en is er op de veranda en in de badkamers verlichting. Om half 11 gaat de verlichting uit en worden er olielampen neergezet om de lodge te verlichten. In de heldere snelstromende rivier kunt u heerlijk zwemmen. De Ulu Ai verkopen diverse handgemaakte souvenirs.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën