Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Turtle Island

Heel bijzonder: op Turtle Island in Sabah (Borneo) schildpadden eieren zien leggen! Het schildpaddenreservaat bestaat uit de eilanden Selingan, Bakungan Kecil en Gulisan. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost Azië. De vrouwtjes van de soepschildpad (Chelonia Mydas) en de karetschildpad (Eretmochelys imbricata) komen hier aan land om hun eieren te leggen. Zij komen bij voorkeur bij volle maan, tussen juli en oktober aan land. Parkopzichters brengen u naar het strand waar u de schildpadden eieren ziet leggen. Dit is een heel bijzonder moment: u ziet de net uit het ei gekomen schildpadjes meteen over het strand rennen richting de zee. De kans dat u schildpadden ziet op het Turtle Island is heel groot (99%). Dit is zeker een hoogtepunt van uw rondreis Borneo.

 

 

Turtle Island Sabah

Een verblijf op het eiland Selingan bij Turtle Island in Sabah (Borneo) is niet alleen interessant vanwege de schildpadden, maar Selingan is ook een heerlijk bounty-eiland. Er is een prachtig zandstrand, palmbomen en er zijn koraalriffen. Het Turtle island zelf is heel klein, u loopt het zo rond. Er is slechts een accommodatie, Turtle Island Resthouse, maar die is wel heel simpel. Het is heel kleinschalig, zodat het aantal bezoekers op het Turtle Island beperkt blijft en de schildpadden in een rustige omgeving zitten. Ondanks de eenvoudige accommodatie, zult u het Turtle Island na uw rondreis Borneo nog lang herinneren. 

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Turtle Island
Apen-borneo-babyoprug2(9)
Voorbeeldreis Sabah

Bouwsteen Borneo: Schildpadden en orang-oetans

Noord-oostkust van Sabah, Borneo

 

Vanaf Sandakan varen naar het eilandje Selingan, waar 's avonds en 's nachts schildpadden op het strand hun eieren leggen > terug naar vasteland, naar Sepilok, orang-oetans.