Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een prachtig gebied met voornamelijk thee –en groenteplantages op een hoogte van 1500-1800 meter. Het is de meest uitgestrekt hooglandvlakte van de berglandschappen in West-Maleisie en ligt 150 kilometer van Kuala Lumpur. Het gebied is in 1885 door de Britse expeditieleider William Cameron, waarna het populair werd door Britse kolonisten. Dankzij het koele klimaat kon er goed thee worden verbouwd en werd de Cameron Highlands het theegebied van Maleisië. Er zijn ook nog veel gebouwen in oud-Engelse stijl. Het gebied wordt ook wel 'Malaysia's Green Bowl' genoemd. Het is heerlijk om hier even te ontsnappen aan de warmte en drukte tijdens uw rondreis Maleisië.

 


Cameron Highlands bezienswaardigheden

De Cameron Highlands staat bekend om zijn prachtige theeplantages, maar het gebeid heeft nog meer interessante bezienswaardigheden. Zo zijn er groentetuinen, aardbeienplantages, rozentuinen, een Chinese tempel en een vlindertuin. U kunt er prachtige wandelingen maken langs theeplantages, watervallen en nederzettingen van de orang asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië die in een traditionele gemeenschap leven. Het is ook een aanrader om een theeplantage te bezoeken om het theeproces mee te maken. De B.O.H theeplantage (Best of Highlands) is de meest indrukwekkende en grootste theeplantage van de Cameron Highlands. De uitgestrekte theetuinen in de Cameron Highlands leveren prachtige foto's op als aandenken aan uw rondreis Maleisie.

Voorbeelden rondreizen en bouwstenen naar Cameron Highlands
Cameronhighlands123
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Oerwouden, theeplantages en stranden

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, pure jungle en hangbruggen > Cameron Highlands, theetuinen. Westkust: Penang, Chinese bevolking, leuk eiland > Langkawi, mooi eiland met witte palmenstranden.

maleisie-tamannegara-hangbrug1
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Langkawi, strand > Penang, cultuur. Centraal: Cameron Highlands, thee > Taman Negara, hangbruggen in de jungle. Westkant: Kuala Lumpur > Melaka, vroeger Hollands. Oostkust: eiland Redang, bounty.

maleisie-marktje528(9)
Voorbeeldreis West-Maleisië

Bouwsteen Maleisië: Highlights van de westkant

Centraal- en westkant van West-Maleisië

 

Vanuit de jungle naar de theetuinen in de Cameron Highlands > vervolgens via Ipoh naar Penang, het eiland voor de westkust, Brits en Chinees.