Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Mulu National Park

Een bezoek aan hett Mulu National Park is een hoogtepunt van uw rondreis Borneo en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met zijn oppervlakte van 52.866 hectare is Mulu National Park het grootste nationale park van Sarwak en heeft zelfs de grootste grot ter wereld, de Sarawak Chamber. Er is ruim 300 kilometer van de grotten verkend, maar volgens deskundigen is dit nog maar een klein deel van enorme grottencomplex. In het Mulu National Park groeien veel interessante bloemen, varens, mossen, paddenstoelen en tien soorten bekerplanten. Het park heeft ook veel vogels, met wel acht soorten neushoornvogels. Een bezoek aan het Mulu National Park is een bijzondere ervaring tijdens uw rondreis Borneo.

 

Mulu National grotten

De grot Sarawak Chamber in het Mulu National Park is de grootste grot ter wereld. Er passen wel zestien voetbalvelden of veertig jumbojets in! De andere bekende grot, Clearwater Cave, is 75 kilometer lang en daarmee de langste ondergrondse passage ter wereld. De Sarawak Chamber is helaas alleen toegankelijk voor wetenschappers, maar de Clearwater Cave in Mulu National Park kunt u wel bezoeken. Het is een hele belevenis, want in de 355 meter diepe grot is het aardedonker en u kunt nat worden. Met een lantaarn ziet u prachtige kalksteenformaties en schorpioenen, kikkers en duizendpoten. In een heldere rivier die uit de grot stroomt kunt u zelfs een verfrissende duik nemen! De Deer Cave (Gua Payau) is ook toegankelijk voor publiek en is 2160 meter lang en 220 meter diep. U kunt in dertig minuten door de grot lopen. Met een zaklamp en in het schemerlicht ziet u prachtige stalagmieten en stalactieten, die nog steeds aangroeien dankzij het binnensijpelende water. De grot wordt overdag bewoond door miljoenen vleermuizen. Er is een speciaal aangelegde uitkijkplaats om de vleermuizen te zien uitvliegen. Het lijkt dan soms wel of er donkere rook uit de berg komt. 's Nachts wordt de grot bewoond door zwaluwen. Het is een indrukwekkend schouwspel om te zien hoe de twee diersoorten elkaar aflossen. Haviken cirkelen rond de ingang om zich te goed te doen aan de vleermuizen wanneer die de grot verlaten. Deze voorstelling vindt iedere avond om ongeveer 18.00 uur plaats. Bij slecht weer blijven de vleermuizen in de grot. Alle grotten zijn voorzien van trappen, paden en plankieren, zodat u ze veilig kunt bezoeken.

 

 

Mulu National Park trekking

In het Mulu National Park kunt u mooie tochten maken door het oerwoud. De Paku Waterval ligt op ongeveer twee uur van het hoofdkwartier van het park. U kunt ook over de Canopy Skywalk lopen, met 480 meter het langste door bomen overdekte wandelpad ter wereld. Er zijn twee bergen in het Mulu National Park, Gunung Mulu (2377 meter) en Gunung Api (1750 meter), de hoogste kalksteenberg van Maleisië. Op de berg Gunung Api vindt u het bijzondere bos van pinnacles, een woud van rechtopstaande kalksteen rotsformaties. Sommigen zijn wel 45 meter hoog. De Pinnacles lijken wachters die het Mulu National Park bewaken. Deze kalksteenpunten en ook de berg Gunung Mulu kunnen beklommen worden. Onder begeleiding van ervaren gidsen worden meerdaagse tochten georganiseerd. Dit zijn redelijk tot zware trekkings door het regenwoud, turfmoeras en gevolgd door een inspannende klim. Het Mulu National Park mag u zeker niet missen tijdens uw rondreis Borneo. 

 

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Mulu National Park
pijpblazer(15)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Actief en avontuurlijk Sarawak

Borneo, Sarawak: Damai beach > neusapen in Bako NP > Kuching > Batang Ai, Nanga Sumpa, varend diep het regenwoud in > Tanjung Datu NP, ongerepte en onbekende jungle > orang-oetans in Semenggoh > Kuching > grotten in Mulu NP.

borneo-localebevolking14(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Natuurpracht van Borneo

Borneo, Sarawak: Kuching, tocht Bako NP > Batang Ai > Kuching > Mulu NP, grotten/ jungle. Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > via orang-oetan opvangkamp naar Sukau Kinabatangan NP, moerasjungle en olifanten > Gaya Island, strand.

borneo-niahcave-sarawak(9)
Voorbeeldreis Sarawak

Bouwsteen Borneo: Grotten in tropisch regenwoud

Noorden van Sarawak, Borneo

 

Aankomst in de lodge van Mulu NP, u maakt tochten lopend en varend de jungle in; kenmerkend zijn de spectaculaire grotten, die door trappen en paden goed toegankeijk zijn.