terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van heel Maleisië

Tijdens deze fascinerende rondreis door West-Maleisië en Maleisisch Borneo komen de verschillende‘gezichten’ van dit fantastische land naar voren. U begint de reis met zon, zee en strand op het eiland Langkawi. Dan reist u verder naar het eiland Penang, de Parel van de Oriënt. Geniet van de interessante historische gebouwen, verschillende wijkjes, tempels en Chinese invloeden. Met een huurauto bezoekt u de uitgestrekte theevelden in de Cameron Highlands. Geniet van de indrukwekkende uitzichten en het aangename klimaat. In de bouwstijl ziet u vooral veel Engelse invloeden terug. Dan verruilt u de natuur voor bruisend Kuala Lumpur. Deze moderne stad heeft voor ieder wat wils. U zult zich hier niet snel vervelen. Vervolgens verlaat u het schiereiland en vliegt u naar Sabah. Daar geniet u van de ongerepte natuur in junglegebied Sukau. U sluit de reis af op één van de mooiste eilanden van Borneo; het eiland Lankayan. Hier ervaart u het ultieme ‘bounty’-gevoel.

Wat maakt deze reis bijzonder
Relaxende start op het strand
Cultuursnuiven in Georgetown
Theevelden en rainforest
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1800,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Maleisië

West-Maleisië

Dag 1    Langkawi

Dag 2    Langkawi

Dag 3    Langkawi

Dag 4    Penang

Dag 5    Penang

Dag 6    Cameron Highlands

Dag 7    Cameron Highlands

Dag 8     Kuala Lumpur

Dag 9     Kuala Lumpur

 

Borneo, Sarawak

Dag 10   Kuching

Dag 11   Kuching - dagtocht Bako NP

Dag 12   Kuching

Dag 13   Batang Ai

Dag 14   Batang Ai

Dag 15   Damai Beach

Dag 16   Damai Beach

Dag 17   Vertrek Damai Beach

100% maat werk

Dag 1 Naar Langkawi

Langkawi2582-strand(13)

U wordt in de aankomsthal opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens heeft u een transfer met andere reizigers naar uw hotel op Langkawi. Langkawi is de naam van een archipel van 104 kleine en wat grotere eilanden. Van al deze eilanden zijn er slechts drie bewoond. Dit eiland is voor een groot deel nog bedekt met dichte jungle en wordt door prachtige stranden omringd. Het eiland leent zich uitstekend voor een strandvakantie, maar ook voor een bezoek aan de waterval Seven Falls en een duikuitstapje.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Dag 2 en 3 Langkawi

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Heerlijk om het begin van uw vakantie rustig op het strand door te brengen. Of kijkt u eens bij onderstaande excursies. 

 

Overnachtingen op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Dag 4 Langkawi - Penang

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht. De overtocht naar Penang duurt ongeveer 3 uur. De ferry is geen luxe boot, maar er is wel airco aan boord en de stoelen zijn vergelijkbaar met die in een bus. De duur van de overtocht is mede afhankelijk van het weer. Bij aankomst heeft u een transfer met andere reizigers naar uw hotel.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 5 Penang

Penang-KhooKongsi-lantern(8) Penang-Penanghilltramcar(8) Maleisie-womandaughter(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een huurauto. Uw huurauto wordt 's ochtends bij uw hotel afgeleverd. Het reizen met een huurauto is een uitstekende manier om kennis te maken met West-Maleisië. U bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U ontvangt van ons een landkaart waarop u altijd kunt terugvallen. De wegen zijn in het algemeen van een prima kwaliteit.  In Maleisië wordt links gereden maar u zal merken dat dit snel went.

 

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown. De plannen voor de tempel waren een initiatief  van de Chinese monnik Beow Lean, die in het klooster van Guan Yin in Georgetown woonde. De bouw startte in 1890, maar werd pas in 1930 voltooid. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl, uit Birma, Thailand of China. U mag in de Kek Lok Si overal foto’s nemen. Bijzonder is het bezoek aan de pagode. Men is met de bouw begonnen in 1915, nadat de koning van Thailand de eerste steen had gelegd. De pagode heet officieel ook ‘De pagode van Rama VI’. In de souvenirwinkel kunt u dakpannen kopen, waarop uw naam wordt geschilderd. Deze dakpannen zullen gebruikt worden voor de afdak van de ‘Kuan Yin Statue’. Dan de pagode in en een klim naar boven maken. De 32 meter hoge tempeltoren is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha. Langs de wenteltrappen die naar de top leiden, staan ontelbare Boeddhabeelden en ziet u afbeeldingen van Boeddha op de wandtegels. De toren wordt daarom ook de ‘pagode van de tienduizend Boeddha’s’ genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen. Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. In deze bedrijvige stad is de geschiedenis voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 6 Penang - Cameron Highlands

U rijdt over de 7 kilometer lange brug naar het vasteland en vervolgt uw weg naar de Cameron Highlands. Een gebied dat bekend staat om de groene theeplantages.Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het paleis van de sultan en de prachtige moskee in Kuala Kangsar. U kunt tevens stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en u ziet onderweg prachtige uitzichten. De tocht duurt ongeveer 5 à 6 uur.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 7 Cameron Highlands

DSC_4537 (Cameron Highlands)(13)

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 8 Cameron Highlands - Kuala Lumpur

U rijdt in ongeveer 5 uur naar Kuala Lumpur. Even boven de hoofdstad komt u langs de fraaie heilige hindoeïstische Batu Caves. Naar de hoofdgrot leidt een 272 lange trap naar boven. U betreedt de trap door een boog met die met Hindoe figuren is versierd. Het is een hele klim naar boven maar als u er bent is het uitzicht ook wel geweldig. De Batu Caves zijn 400 miljoen jaar oud. En dan door naar uw hotel in Kuala Lumpur. Aan het eind van de middag wordt uw auto opgehaald bij het hotel.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt 

Dag 9 Kuala Lumpur

Maleisie-West-Maleisie-Kuala-Lumpur-towerstwin_2 Maleisie-BatuCaves-entrance

Deze dag is ter vrije besteding. Breng een bezoek aan de Batu Caves of ontdek op de fiets deze geweldige stad. Er is zoveel te doen in Kuala Lumpur. Wilt u een excursie in of vanuit Kuala Lumpur boeken? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt 

Dag 10 Kuala Lumpur – Kuching

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. U vliegt naar de plaats Kuching in Sarawak. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel in Kuching gebracht.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Kuching, dagtocht Bako National Park

Sarawak-Bako-brug_1_427361 Sarawak-BakoNP-jungletrekking Sarawak-BakoNP-aap2_1

U wordt bij uw hotel opgehaald voor uw excursie van circa 7 uur naar het prachtige Bako National Park; een fraai mangrove-gebied aan de monding van de Sarawak rivier. U rijdt vanaf Kuching in circa 45 minuten naar een kleurrijk vissersdorpje waar u op een houten speedboot stapt die u in circa 30 minuten over zee langs de kust naar Bako National Park vaart. Bij vloed kan het bootje aanmeren aan de steiger, maar bij eb moet u de laatste meters door het water naar het strand lopen. In Bako gaat u wandelen door de weelderige groene natuur. U kunt in overleg met uw gids een keuze maken uit verschillende wandelroutes. Voor ieder niveau is er een passende route. De kans om wild te spotten is in Bako zeer groot (al kunnen wij u natuurlijk niets beloven). Het gebied is vooral bekend vanwege de neusapen (ook wel Dutch monkees genoemd) die hier in de mangrove leven. Maar ook silverleaf monkees en brutalere makaken worden veelvuldig gespot. Ander wild dat u wellicht tegen zult komen: wilde zwijnen hagedissen, adders en paardherten. U luncht in de kantine in het park. Aan het einde van de excursie wordt u weer naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Kuching - Semenggoh - Batang Ai

Deze dagen zult u de jungle ervaren, het leefgebied van de Iban. U verblijft deze dagen aan het Batang Ai meer in een prachtig junglegebied. Hiervandaan maakt u uitstapjes per boot. U wordt opgehaald door uw gids en rijdt vervolgens oostwaarts, naar het thuisland van de Iban-stammen. U rijdt door een gebied waar peper, cacao en rubber verbouwd worden. De tocht tot aan de boot duurt ongeveer 5 uur. Onderweg bezoekt u het Semenggoh orang-oetan Centrum waar u het voederen van deze in het wild levende apen bijwoont. U vervolgt uw reis naar Batang Ai, onderweg maakt u een stop bij een peper- en cacaoplantage. In Serian bezoekt u de kleurrijke markt. Na de lunch in Lachau naar het Batang Ai meer. U vaart dan in ongeveer 20 minuten naar uw accommodatie: het lieflijke en comfortabele, aan het meer gelegen, Aiman Batang Ai Resort. Het is de uitvalsbasis voor prachtige tochten.

 

Overnachting in Batang Ai.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, bEngelssprekende gids en entreegelden

Dag 13 Batang Ai

Iban-waterval

U vaart per gemotoriseerde kano naar de Mengkak Longhouse om de oorspronkelijke bevolking de Iban te bezoeken. Hier leven de mensen nog op traditionele wijze, in commune-vorm, bij elkaar. U kunt hier tuak (soort rijstwijn) proberen te drinken. U ziet hoe deze bevolkingsgroep hier al eeuwenlang leeft. De Iban demonstreren hoe ze vroeger met blaaspijpen op dieren jaagden. U maakt een korte wandeling door de jungle en geniet van een picknick-lunch bij de rivier voordat u teruggaat naar uw hotel. Het is een fantastisch mooie tocht vandaag, zo dwars door de jungle per boot.

 

Overnachting in Batang Ai.

Inclusief ontbijt, lunch en diner, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Batang Ai - Damai Beach

De ochtend is ter vrije besteding. U rijdt terug via dezelfde route naar Kuching. Onderweg lunch. U wordt naar uw hotel in Damai gebracht.

 

Informatie Damai:
Aan de westkust van Sarawak ligt Damai op het schiereiland Santubong. Hier vindt u enkele fijne stranden. Damai ligt op korte rijafstand van Kuching. Het gebied kenmerkt zich niet alleen door de mooie stranden maar ook door de beboste bergen in het achterland. De hoogste berg is de Gunung Santubong. U kunt hier prachtige, maar wel pittige, wandelingen maken. Liefhebbers van golf kunnen terecht op de golfbaan van Damai. In het kleine centrum van Damai bevinden zich enkele winkeltjes en restaurantjes en een gezellige bar met terras aan zee. Het “levende museum” Sarawak Cultural Village, met diverse etnische huizen, bevindt zich recht tegenover het centrum van Damai.

 

Overnachting in Damai Beach.

Inclusief ontbijt en transfers

Dag 15 en 16 Damai Beach

Sarawak-Damaibeach-jungle met bergtop Mount Santubong Damai-beach-kinderen_1_343836

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Rust uit op het strand of ontdek de jungle.

 

Overnachtingen in Damai Beach.

Inclusief ontbijten

Dag 17 Vertrek Damai Beach

U wordt bij uw hotel in Damai Beach opgehaald en naar de luchthaven van Kuching gebracht.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën