terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van heel Maleisië

Maatwerk, alles kan!
Gionne3
Gionne van Wijnen
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1785,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

In het kort over Hoogtepunten van heel Maleisië

Tijdens deze fascinerende rondreis door West-Maleisië en Maleisisch Borneo komen de verschillende‘gezichten’ van dit fantastische land naar voren. U begint de reis met een paar dagen genieten van zon, zee en strand tijdens uw verblijf op het eiland Langkawi. Dan reist u verder naar het eiland Penang, een eiland met een compleet ander karakter. Penang wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd, vanwege haar interessante historische gebouwen, verschillende wijkjes, tempels en Chinese invloeden. Met een huurauto bezoekt u de uitgestrekte theevelden in de Cameron Highlands. Geniet van de indrukwekkende uitzichten en het aangename klimaat.

In de bouwstijl ziet u vooral veel Engelse invloeden terug. Dan verruilt u de natuur voor bruisend Kuala Lumpur. Deze moderne stad heeft voor ieder wat wils; interessante architectuur, winkels, restaurants, een leuk stadspark met een vogeltuin etc. U zult zich hier niet snel vervelen. Vervolgens verlaat u het schiereiland en vliegt u naar Sabah. Daar geniet u van de ongerepte natuur in junglegebied Sukau. U sluit de reis af op één van de mooiste eilanden van Borneo; het eiland Lankayan. Hier ervaart u het ultieme ‘bounty’ gevoel.

Route

West-Maleisië

Dag 1    Langkawi

Dag 2    Langkawi

Dag 3    Langkawi

Dag 4    Penang

Dag 5    Penang

Dag 6    Cameron Highlands

Dag 7    Cameron Highlands

Dag 8     Kuala Lumpur

Dag 9     Kuala Lumpur

 

Borneo, Sarawak

Dag 10   Kuching

Dag 11   Kuching - dagtocht Bako NP

Dag 12   Kuching

Dag 13   Batang Ai

Dag 14   Batang Ai

Dag 15   Damai Beach

Dag 16   Damai Beach

Dag 17   Vertrek Damai Beach

aap-orangutan-maleisie(10)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

 

maleisie-langkayan-bungalow-strand(11)

Tips

  • U kunt de reis ook afsluiten aan de oostkust, in het prachtige Tanjung Jara Resort. In dat geval vliegt u van Kuching naar de stad Kota Bharu. Aansluitend per transfer naar de plaats Dungun, waar u de laatste dagen van uw reis verblijft. Op de dag van vertrek wordt u naar de luchthaven van Kuala Terengganu gebracht.
  • Op Penang verblijft u in Georgetown, u kunt hier ook in de badplaats Batu Ferrighi verblijven.
  • De rondreis kan ook omgedraaid worden, zodat u eidigt aan het strand van West-Maleisië...
Informatiedagen

Informatiedagen

Welkom op ons kantoor in Monnickendam, waar wij onze informatiebijeenkomsten houden. Laat u informeren en inspireren voor uw reisplannen.


vrijdag 4 januari 2019 10:00 West-Maleisië
11:45 Maleisisch Borneo (Sarawak en Sabah)
Lees meer

Overige informatie

Accommodaties

Wij bieden een grote verscheidenheid aan hotels aan. Voor deze reis hebben wij goede middenklasse, luxueuze hotels en topklasse hotels geselecteerd. In Sepilok en Sukau verblijft u in prima jungle-lodges. Het resort op Lankayan is middenklasse, maar de omgeving is geweldig. Zie tabje Hotels.   

 

Vervoer

Een groot deel van de reis door West-Maleisië is gebaseerd op een huurauto. Heeft u liever een auto met Engelssprekende chauffeur, dan kan dit natuurlijk ook. De prijs is dan uiteraard wel hoger. De vermelde transfers in West-Maleisië zijn op privé basis, de transfers in Borneo zijn samen met andere reizigers.

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.Het is dus een privéreis, geen groepsreis. Tijdens de transfers, boottochten en excursies in Borneo reist u echter wel in kleine internationale groepjes. Per locatie zijn dit praktisch altijd andere reizigers. Privé reizen kan ook, maar de prijs is dan wel behoorlijk hoger.

 

De vluchten naar Maleisië

Vluchten naar Maleisië: wij regelen deze graag voor u.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.