Informatie Maleisie

Bij de voorbereding van uw rondreis Maleisië is het belangrijk om rekening te houden met onder andere het tropische klimaat in Maleisië. De informatie over Maleisië hebben wij voor u op een rij gezet. Maleisië bestaat uit twee delen: West- Maleisië, grenzend aan Thailand; en Maleisisch Borneo, grenzend aan Indonesië (Kalimantan). Twee totaal verschillende gebieden, een wereld van verschil. En dat maakt een rondreis Maleisië ook zo boeiend en afwisselend, helemaal als u een Maleisie reis maakt naar beide gebieden.

Klimaat Maleisie

Klimaat Maleisie

Info West-Maleisie en Borneo

Info West-Maleisie en Borneo

Vervoer in Maleisie

Vervoer in Maleisie

Hotels Maleisie

Excursies Maleisie

Geschiedenis van Maleisie

Maleisië heeft een rijk koloniaal verleden. Verschillende mogendheden hebben zich er in de loop van de eeuwen gevestigd. Het land was vroeger een gunstige strategische plek aan de Straat van Melaka. De plaats Melaka was in de 15de eeuw de belangrijkste haven in Zuidoost-Azië, waar handelaren uit het Westen en Oosten elkaar troffen.

 

Melaka heeft in de loop der eeuwen diverse overheersers gehad: Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen. In het jaar 1957 werd de Britse vlag gestreken en is Malaya een zelfstandige staat. Het land veranderde haar naam in Malaysia. De naam Malaysia (Maleisië) is een samenvoeging van Malaya en Singapore. Later zouden Singapore en Maleisië zich weer van elkaar afsplitsen.

 

Godsdiensten in Maleisie

Het grootste deel van de bevolking is moslim. Het boeddhisme heeft in Maleisië na de Islam het grootste aantal navolgers. Behalve van de Chinezen, is het ook de godsdienst van o.a. de Thaise inwoners van het land. De Indiërs die in Maleisië wonen (een minderheid) hangen het hindoeïsme aan.

BelumNationalPark-lake(14)

De taal in Maleisie

Het Bahasa Malaysia is de nationale taal. Tussen de verschillende bevolkingsgroepen wordt veelal Engels gesproken; deze taal wordt overigens in de regel goed beheerst (Maleisië is een Engelse kolonie geweest).

 

Tijdsverschil Maleisie

Als uitgangspunt nemen wij onze zomertijd (in de winter komt er een uur bij), in de zomer is het in Maleisië 6 uur later.

 

Paspoort en visum Maleisie*

U heeft geen visum nodig, mits uw verblijf korter is dan 90 dagen.

Uw paspoort dient nog een half jaar na vertrek geldig te zijn. Hier wordt over het algemeen streng op gelet. Uw paspoort dient over een machinaal leesbare chip te beschikken (alle Nederlandse paspoorten die de afgelopen jaren zijn uitgegeven beschikken hierover).

 

Tijdens het laatste vliegtraject krijgt u in het vliegtuig formulieren uitgereikt. 1 Formulier is bestemd voor uw bagagegegevens, het andere voor uw persoonsgegevens. Vult u de formulieren in het vliegtuig in; het bespaart u tijd bij de paspoortcontrole. U krijgt een deel van het formulier of kaartje met de persoonsgegevens terug. Soms wordt het door de douanebeambte in het paspoort geniet. Dit vormt, samen met de stempel in uw paspoort, uw toeristenvisum. Wees er zuinig op, u heeft dit bij het verlaten van het land nodig als bewijs dat u legaal het land binnengekomen bent.

 

* Belangrijke informatie m.b.t. visa dient u voor uw vertrek nog zelf te controleren op juistheid; er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden tussen het tijdstip van boeken en vertrek.

DSC_4921(13)

Geldzaken in Maleisie

De lokale munt is de Maleisische Ringgit. 1 Ringgit is ongeveer € 0,22

Wij raden aan uw pinpas(sen) mee te nemen; u kunt in de meeste plaatsen pinnen. Ook is het verstandig wat contant geld mee te nemen in Euro’s zodat u zo nodig geld kan wisselen (de meeste hotels bieden deze service aan). Creditcards worden in de meeste hotels en luxere restaurants geaccepteerd.

 

Voltage en stekkers in Maleisie

Het voltage is praktisch overal 220 volt. Veelal zult u met de tweepootstekker (zoals wij die gebruiken) uit de voeten kunnen, maar niet altijd. Neemt u een wereldstekker mee (bij o.a. de ANWB te koop).

 

Bekijk voorbeelden van een rondreis Maleisie of bouwsteen Maleisie.

Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Contact met Lara
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Contact met Evelyn
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Contact met Gionne
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Contact met Julie
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.
Contact met Natalie