Kota Kinabalu

De stad Kota Kinabalu is de huidige hoofdstad van Sabah. De stad heette voor de oorlog Jesselton, maar werd door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen met de grond gelijk gemaakt. In de jaren tachtig en negentig zijn de gebouwen als paddestoelen uit de grond geschoten. Eén van die moderne gebouwen is de futuristische glazen toren van de Sabah Foundation. Er is slechts één koloniaal pand dat in de oorlog niet is verwoest!

 

Het Sabah State Museum is absoluut een bezoek waard. Het verwijst qua architectuur naar de longhouses van de volksstammen Rungu en Murut. De expositieruimtes stellen etnografische verzamelingen, archeologische vondsten, opgezette dieren en historische collecties ten toon. De hoogtepunten zijn zes traditionele huizen op ware grootte en de verzameling menselijke schedels. Het Kadazan-volk gaf de voorwerpen uit hun koppensnellersverleden in 1972 aan het museum cadeau.

 

U kunt leuk wandelen langs de waterkant, door een dorp -boven het water- gebouwd op palen. Halverwege vindt u er de Central Market. ’s Ochtends koopt u hier verse vis en fruit of groente van de Kadazan-vrouwen. Voor een mooi uitzicht gaat u naar de top van Signal Hill. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de schitterende staatsmoskee. U kunt zonnebaden op het strand van Tanjong Aru. Hier bevinden zich lekkere restaurantjes en eetstalletjes.

 

 

Stranden.

Net buiten Kota Kinabalu ligt het mooie stadsstrand Tanjung Aru. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf de luchthaven en de stad. Er is één luxe hotel (het Shangri-La Tanjung Aru) en er zijn een aantal backpackersaccommodaties. Heerlijk om uw reis door Sabah te beginnen of eindigen met een verblijf in dit luxe hotel.

 

Eilanden.

Met een bootje vaart u naar één van de vijf, voor de kust liggende eilanden, die samen het Tunku Abdul Rahman Park vormen. Dit park is 50 vierkante kilometer groot en werd in 1974 tot Nationaal Park verklaard. Het bestaat uit vijf eilanden Gaya, Sapi, Manukan, Sulug en Mamutik. Vlak water en koraaltuinen maken dit tot een populair plek voor zeldzame vissen. De beste tijd om te duiken is tussen maart en oktober. Opmerking: de mooiste duik- en snorkellocaties treft aan in het zuidoosten van Sabah bij de eilandengroep Semporna.

 

Bekijk de voorbeelden van onze rondreizen naar Borneo of bekijk alle voorbeelden van de rondreizen Maleisië.

Tijdens deze rondreizen reist u naar Kota Kinabalu
borneo-sepilok-aap10(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Sabah op zijn mooist

Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > Kinabalu National Park > Danum Valley > Sukau Kinabatangan Wildlife Reservaat, moerasjungle > orang-oetans in Sepilok en bounty eiland Lankayan, snorkelen

borneo-localebevolking14(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Natuurpracht van Borneo

Borneo, Sarawak: Kuching, tocht Bako NP > Batang Ai > Kuching > Mulu NP, grotten/ jungle. Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > via orang-oetan opvangkamp naar Sukau Kinabatangan NP, moerasjungle en olifanten > Gaya Island, strand.