Redang

Ontdek het eiland Redang

Pulau Redang (Redang eiland) is uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen aan de oostkust van het schiereiland Maleisië. De riffen van het eiland Redang bestaan uit meer dan 55 koraalsoorten en 100 vissoorten. De onderwaterwereld rondom Redang is dan ook werkelijk adembenemend. Als u dus wilt duiken of snorkelen tijdens uw individuele rondreis Maleisië dan is Redang daar een perfecte bestemming voor.

 

Een vakantie op Redang Island is vooral geschikt voor mensen die van duiken en snorkelen houden. De resorts op Redang bevinden zich allen aan de kust; u kunt zo het hagelwitte zandstrand oplopen. Het langste strand van Redang is Long Beach. Hier bevinden zich dan ook veel resorts en is het vrij druk. Maar er zijn ook meer afgesloten baaien waar u de rust kunt opzoeken. Onder water ziet u een grote verscheidenheid aan harde en zachte koralen en ontelbare soorten vissen.

 

 

Geschiedenis van Redang

De eerste kolonisten van Pulau Redang waren vermoedelijk de Bugis uit Salawesië, zij stichtten hun eerste dorp in Teluk Kalong en verhuisden later naar het zuiden naar Pulau Pinang waar het huidige Marine Park Centre is gevestigd. Waarschijnlijk zijn de dorpelingen afstammelingen van de oorspronkelijke Bugis-kolonisten.

 

De eerste resorts op Redang verschenen rond het eind van de jaren 80. Na het uitroepen van Redang tot marine park in 1991 kwam er meer ontwikkeling voor het eiland als toeristische bestemming. De lokale marine enthousiastelingen kwamen naar het eiland om te snorkelen en duiken. In 2000, kwam er een succesvolle Hong Kong film 'Summer Holiday', waarvan een groot deel werd opgenomen op Redang. Hierdoor werd het eiland in de internationale schijnwerpers gezet en werd het eiland internationaal bekend.   

 

Kaart van Redang

Redang is een eilandengroep van 9 eilanden in de Zuid-Chinese Zee. Gelegen aan de oostzijde van het schiereiland Maleisië. Redang is een beschermd zeegebied (marine park). Het hoofdeiland Redang bevat naast de eilandengroep nog diverse kleine, onbewoonde eilandjes. Hierdoor is het een perfecte duikbestemming.

Weer in Redang

De beste tijd om naar Redang te reizen is van april tot oktober. De overige maanden is het regenseizoen en is er een ruwe zee. Het is dan ook de periode dat resorts gesloten zijn. Redang ligt dicht bij de Evenaar waardoor de meeste dagen warm en vochtig zijn. De temperaturen schommelen tussen de 22 & 33°C. Voor een uitgebreid overzicht van het weer in Maleisië verwijzen wij u naar ons klimaatoverzicht.

Top 5: leuk om te doen op Redang

1. Duiken in de wateren rondom Redang

Duiken is vaak de nummer één activiteit op het eiland Redang. U kunt dit het beste doen op Pulau Redang, omdat Redang Island in een beschermd marine park ligt. Dit betekent een geweldig beschermde onderwaterwereld. Met meer dan 20 duikplekken hoeft u zich niet te vervelen tijdens uw verblijf op Redang. Als u nog nooit heeft gedoken, is het misschien nu de tijd om uw duikdiploma te halen. Als u niet gecertificeerd bent, kunt u op Redang een beginnersduik doen. Of ga snorkelen, want ook dan ziet u genoeg mooie koralen en vissen.

 

    

 

2. Ontdek kleurrijke koralen tijdens het snorkelen

We zeiden het al even; als u geen duiker bent, hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Ook tijdens het snorkelen wordt u verrast. Voor snorkelactiviteiten op Redang Island die u zonder boot kunt doen, kunt u in het water voor het Redang Kalong Resort bij Teluk Kalong naar baby-zwartpunthaaien zoeken. Deze kunt u meestal meteen spotten boven water. Een andere optie is Teluk Dalam voor het Taaras resort waar koraalriffen aan de zijkanten van de baai te vinden zijn.

 

Nog een andere plek waar u direct vanaf het strand kunt snorkelen, is Tanjung Mak Cantik in Pantai Pasir Panjang. Een aanrader om in ieder geval één keer te snorkelen als u hier verblijft tijdens uw vakantie in Maleisië.

 

  

 

3. Wandel over het tropische eiland

Het eiland Redang leent zich er perfect voor om mooie wandelingen te maken. Bij de resorts kunt u om een kaart vragen waarop alle paden zijn aangegeven op het eiland. Een aanrader om naar de top van Redang Hill te lopen. Deze ligt op een hoogte van 359 meter en vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de regio.

 

Bij de wandeltochten gelden dezelfde regels als in de jungle zorg voor muggen werende zalf, voldoende water, zonnebrand en ga goed gekleed de jungle in.

 

 

4. Redang Marine Park Centre

Redang Marine Park Centre is de plek waar u kunt genieten van veel activiteiten op één plaats. Denk aan snorkelen, een educatief bezoek aan het park, wandelen en heel dicht bij schildpadden komen. Het meest interessante aan een bezoek aan Redang Marine Park Centre is dat er scheepswrakken zijn die u kunt bezoeken in het oostelijk deel van het park. Wilt u deze scheepswrakken bewonderen? Huur een snorkeluitrusting en verken ze! Of blijf aan de kant en bezoek een schildpaddenopvang. Ook leuk als u hier met kinderen bent.

 

  

 

5. Beleef de zonsondergang of zonsopkomst op Redang

Op huwelijksreis door Maleisië? Of samen met uw partner of gezin? Een zonsondergang is altijd iets moois en zeker op Redang. Loop tegen het einde van de middag naar het strand, geniet van de temperatuur die daalt en zie hoe de zon achter de zee verdwijnt. De schitterende zon en het kristalheldere water werken perfect samen.

 

De ochtenden daarentegen zijn nog mooier. Het weer is dan nog beter. Staat u dus een dagje vroeg op en geniet van dit spektakel. Kijk niet gek op, want als u de wekker zet om 04:00 of 05:00 uur zijn er al genoeg mensen wakker.

Hotels op Redang

Wij bieden diverse hotels aan op Redang van eenvoudige tot luxere resorts. Genoeg keus om alles te halen uit uw verblijf op dit eiland. Onze top 3 hotels op Redang vindt u hieronder.

Coral Redang Island Resort

Coral Redang Island Resort

The Taaras Beach & Spa Resort

The Taaras Beach & Spa Resort

Laguna Redang Island Resort

Laguna Redang Island Resort

Tijdens deze rondreizen reist u naar Redang
Batu-Caves-kleurrijke-trappen_1_622436
Voorbeeldreis West-Maleisië

Autorondreis Maleisië: Authentiek West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur > Melaka. Centraal: Cameron Highlands, thee. West: Penang. Oostkant: Pasir Belanda, kampung > Penarik, prachtig > Lang Tengah, eiland > eiland Redang, rond beide bounty-eilanden snorkelen.

 

Maleisie-Taman-Negara-hangbrug-jungle_1_622411
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Langkawi, strand > Penang, cultuur. Centraal: Cameron Highlands, thee > Taman Negara, hangbruggen in de jungle. Westkant: Kuala Lumpur > Melaka, vroeger Hollands. Oostkust: eiland Redang, bounty.

shutterstock_127584761
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Bounty-eilanden voor de oostkust

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur, boeiende hoofdstad. Oostkust: Perhentian Island > het eiland Lang Tengah > het eiland Redang; alle drie de eilanden hebben prachtige palmenstranden en mooie onderwaterwereld.