Batang Ai Nationaal Park

Vanuit Kuching kunt u naar het Batang Ai national park reizen. U rijdt door een landelijk gebied met talrijke rubber –en peperplantages. Het Batang Ai national park heeft een rijke flora en fauna met neushoornvogels, gibbons, langoeren, muntjaks en wilde zwijnen. Vanaf het Het Batang Ai national park is het twee uur varen met een longboat naar het Batang Ai stuwmeer, het uitzicht is geweldig! Een verblijf in Batang Ai national park is zeker een aanrader tijdens uw rondreis Borneo.

 Een hoogtepunt van uw verblijf in het Batang Ai national park is een bezoek aan de Iban-stam. U staat oog in oog met de voormalige koppensnellers. De mannen zijn schitterend getatoeëerd en de vrouwen dragen kleurige jurken met kraaltjes en muntjes. Geniet van een dansvoorstelling en muziek, verzorgd door een vierkoppig, vrouwelijk huisorkest met gongs en xylofoons. U zult uw bezoek aan de Iban-stam in het Batang Ai national park niet snel vergeten na uw rondreis Borneo.

Rondreis en bouwstenen naar Batang Ai Nationaal Park
maleisie-batangai-riviertje(9)
Voorbeeldreis Sarawak

Bouwsteen Borneo: Diep in de jungle van Sarawak

Zuiden van Sarawak, Borneo

 

Vanaf Kuching > oostwaarts, bij stuwmeer varend het Batang Ai NP diep het de jungle in, naar Nanga Sumpa Lodge; lopen en varen in dit gebied van de Ibanstammen > terug Kuching.