Perhentian island

Perhentian islands


Op de Perhentian islands kunt u heerlijk ontspannen op de hagelwitte zandstranden. De eilandengroep ligt aan de oostkust van West-Maleisië en de twee grootste hoofdeilanden zijn Pulau Perhentian Kecil en Pulau Perhentian Besar. Op deze eilanden zijn ook de resorts te vinden. Het grootste eiland is Pulau Perhentian Besar. Perhentian Island is het meest populair vanwege de geweldige plaatsen om te duiken en te snorkelen; in de meeste gevallen kunt u direct voor het resort genieten van een adembenemende onderwaterwereld vol tropische vissen en koraal. Een aanrader om deze eilandengroep toe te voegen aan uw rondreis door Maleisië.

 

 

Geschiedenis van Perhentian Islands

De Maleise naam Perhentian wordt vertaald als "plaats om te stoppen". Vroeger was het een stopplaats voor handelaren uit Maleisië en Thailand op hun koers over zee. Het was ook een schuilplaats voor vissers tijdens storm of woelig water. Pulau Perhentian was één van de eilanden waar Vietnamese vluchtelingen of bootvluchtelingen in de jaren ‘70 aan land kwamen. Vandaag de dag zijn de meeste economische activiteiten door toerisme.

 

Kaart van Perhantian Islands

De Perhentian-eilanden liggen in het noordoosten van het Maleisische schiereiland, niet ver van de grens met Thailand. De Perhentian Islands zijn twee eilanden aan de noordoostkust van het schiereiland Maleisië, genaamd Pulau Kecil (klein eiland) en Pulau Besar (groot eiland).

 

Weer op Perhentian Islands

Perhentian Island is een tropisch eiland met tempraturen tussen 24 en 34 graden Celsius en watertemperaturen van 25 tot 30 graden Celsius gedurende het hele jaar. De maanden van november tot januari is een nat seizoen en de meeste resorts zijn gesloten voor toeristen.

 

U heeft de meeste kans op beperkte regenval tussen april en september. Dit is dan ook de beste reisperiode voor de Perhentian Islands. Voor meer informatie over het weer in Maleisië verwijzen wij u naar ons klimaatoverzicht.

Leuk om te doen op de Perhentian Islands

Naar de Perhentian Islands reist u vanwege de zon, het strand en de onderwaterwereld. Echte bezienswaardigheden zijn er dan ook niet, maar genoeg tips om er een heerlijk verblijf van te maken. Wij zetten de leukste op een rij.

 

1. Geniet van de witte stranden

Een van de meest favoriete dingen om te doen op de Perhentian Islands is ontspannen en genieten van de omgeving en de rustige stranden. Ga naar de Perhentian Kecil Coral Bay en Adam and Eve Beach. De zandranden met de dichte wildernis zijn ideale plekken om te ontspannen in de schaduw of om van de zon te genieten. Er is ook een wit zandstrand, Teluk Dalam, perfect voor een comfortabele wandeling rond de kust of trek uit naar Love Beach voor diverse restaurants en bars.

 

Long Beach heeft zeker de meeste voorzieningen en is het populairste en beroemdste strand van Perhantian Island. Langs het witte zand vindt u een groot aantal restaurants, bars en hotels, voor elk budget en met verschillende duikwinkels. Het uitzicht over zee is gewoonweg fantastisch. Naast het genieten van het zachte zand en het uitnodigende water, ligt Long Beach ook op slechts een steenworp afstand van Coral Bay en vele andere prachtige stranden.

 

 

2. Snorkelen of duiken bij Perhentian

De wateren rond de Perhentian Islands zijn een bijzondere plek om te snorkelen en een opmerkelijk aantal van de beste snorkelplaatsen liggen vlak voor de kust. Dit betekent dat u zo vanaf de kust tussen felgekleurde vissen in prachtige koraalriffen zwemt. Het heldere water zorgt ervoor dat alles goed te zien is onder water. Naast pijlstaartroggen, clownvissen en kwallen, kun je ook schildpadden en zwartpuntrifhaaien verwachten, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Tot de populairste plekken behoren Teluk Pauh en Shark Point, terwijl Turtle Point en Coral Garden ook de moeite waard zijn.


Liever duiken? De Perhentian Islands trekken al lang duikers aan naar de kusten en koraalriffen, dankzij de verbazingwekkende hoeveelheid zeeleven in de omringende wateren. Of u nu net begint of al een certificaat heeft, u kunt de mooiste duikspots ontdekken. Met zoveel rijkdom onder water is duiken in de wateren rond de Perhentian Islands gewoon een must en voor veel mensen het hoogtepunt van hun vakantie in Maleisie.

 

    

 

3. Wandelen op een tropisch eiland

Naast relaxen is het ook heerlijk om een wandeling te maken en het tropische eiland te ontdekken. Bij Long Beach op Perhentian Kecil begint een wandelpad die u leidt door de prachtige natuur en landschappen voordat u het hoogste punt van het eiland bereikt. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het eiland. In de verte kunt u ook het andere eiland Perhentian Besar zien liggen. Nadat u naar van het uitzicht heeft genoten, kunt u terugwandelen naar Long Beach of verdergaan naar Windmill Point, een ander prachtig uitkijkpunt. Om bij dit uitkijkpunt te komen, dat zich op een steile rotspunt beneden aan het water bevindt, moet u een oude houten trap volgen. Hoewel deze nogal roestig en gammel is en op sommige plaatsen zelfs uit elkaar valt, is het zeker de moeite waard om door te zetten tot het einde van Kincir Angin voor het schitterende uitzicht over zee. Al met al duurt het ongeveer veertig minuten om het pad te bewandelen. Onderweg ziet u vaak felgekleurde vogels tussen de bomen fladderen, maar ook apen en als u geluk heeft zelfs varanen.

 

  

 

4. Kajakken in tropisch water

Bekijk het eiland eens vanuit een ander perspectief; huur een kajak. Vanaf Long Beach is het makkelijk om de "Blue Lagoon" te bereiken, die één baai verder ligt. Kajakken zorgt ervoor dat alles in uw eigen tempo gaat, zo krijgt u het echte vakantiegevoel. Ontdek de afgelegen stranden voor wat meer privacy en vergeet uw snorkel niet. Misschien komt u nog een mooie baai tegen waar u een duik onder water wilt nemen.

 

5. Schilpadden bekijken

De Perhentian Islands is een belangrijke broedplaats voor schilpadden. Als u 's nachts naar Turtle Beach gaat, kunt u misschien zelfs een glimp opvangen van eieren die worden uitgebroed en baby-schildpadden die hun weg naar de oceaan zoeken.

Het Perhentian Turtle Project beoogt een beter begrip en bescherming van de zeeschildpaddenpopulaties op de eilanden.

 

  

 

6. Moskee A R Rahman Pulau Perhentian

Nog zo'n unieke plek op de Perhentian Islands is de A R Rahman Pulau Perhentian-moskee die over het water uitsteekt. Het zal een indrukwekkend beeld geven zodra u in het belangrijkste dorp van het eiland komt; de moskee is direct te zien. Breng een bezoekje en zorg dat u gepast gekleed gaat.

 

7. D’Lagoon windmolen

Voor een prachtig uitzicht over het eiland kunt u naar D’Lagoon windmolen gaan. De windturbines staan op de top van een heuvel die u bereikt via een kort pad (bestaande uit steile trappen). U kunt er op twee manieren heen. U kunt zich door een bootje af laten zetten bij de trap of het wandelpad nemen van Long Beach naar Teluk Kerma. Een wandeling van ongeveer 20 minuten. D'Lagoon windmolen is een generator die elektriciteit levert aan de lokale bevolking op het eiland.

Hotels op Perhentian Islands

Wij bieden diverse hotels aan op de Perhentian Islands van eenvoudige tot luxere villa’s. Genoeg keus om alles te halen van uw verblijf op dit eiland. Onze top 3 hotels vindt u hieronder, maar voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht West-Maleisië.

Perhentian Island Resort

Perhentian Island Resort

Bubu Long Beach Resort & Villa

Bubu Long Beach Resort & Villa

Alunan Boutique Resort

Alunan Boutique Resort

Voorbeelden rondreis en bouwsteen naar Perhentian island
Bootopmooistrand
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: De charme van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Melaka > Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, jungle > Cameron Highlands, theevelden. West: Ipoh > Penang. Oostkust: Kota Bahru > eiland Perhentian, prachtig snorkelen.

shutterstock_127584761
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Bounty-eilanden voor de oostkust

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur, boeiende hoofdstad. Oostkust: Perhentian Island > het eiland Lang Tengah > het eiland Redang; alle drie de eilanden hebben prachtige palmenstranden en mooie onderwaterwereld.

Perhentian519(9)
Voorbeeldreis West-Maleisië

Bouwsteen Maleisië: Eilandhoppen

Oostkant van West-Maleisië

 

Naar twee bounty-eilanden, eerst naar het eiland Perhentian > vervolgens naar het lieflijke eilandje Lang Tengah; rondom beide eilanden prachtige onderwaterwereld.