Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Perhentian island

Op de Perhentian islands kunt u heerlijk ontspannen op de door palmbomen omzoomde hagelwitte zandstranden. De eilandengroep ligt aan de oostkust van West-Maleisië en de twee grootste hoofdeilanden zijn Pulau Perhentian Kecil en Pulau Perhentian Besar. Op deze eilanden zijn ook de resorts te vinden. Het grootste eiland is Pulau Perhentian Besar, maar het massatoerisme heeft deze bounty eilanden zeker nog niet ontdekt!

 

Beide eilanden zijn bedekt met dicht oerwoud. Volg ook eens een van de jungle tracks die zijn uitgezet over de eilanden en veelal twee baaien verbinden. U zult vele eekhoorns, varanen en soms ook apen zien. De eilanden zijn tussen maart en oktober te bezoeken, de andere maanden is het regenseizoen. U kunt bij de eilanden fantastisch duiken en snorkelen, dus een verblijf op de Perhentian eilanden is echt een aanrader tijdens een rondreis Maleisie.

 

 

Duiken Perhentian


Bij de Perhentian eilanden kunt u geweldig duiken, het is een waar duikparadijs. Perhentian hoort bij het Terengganu Marine Park, dus het gebied wordt beschermd. Het water is heel helder en het zicht is soms meer dan 25 meter. Veelal vindt u direct aan het strand prachtige koraaltuinen met de meest kleurrijke vissen. Ideaal om te snorkelen. Helaas is het koraal voor de kust wel wat aangetast; voor nog mooiere snorkelplekken raden wij u dan ook aan een boottochtje te boeken. U kunt ook met een watertaxi eens naar een andere baai.. Er zijn goede duikscholen, dus u kunt er goed een PADI duikcursus volgen.

Voorbeelden rondreis en bouwsteen naar Perhentian island
shutterstock_127584761
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Bounty-eilanden voor de oostkust

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur, boeiende hoofdstad. Oostkust: Perhentian Island > het eiland Lang Tengah > het eiland Redang; alle drie de eilanden hebben prachtige palmenstranden en mooie onderwaterwereld.

Perhentian519(9)
Voorbeeldreis West-Maleisië

Bouwsteen Maleisië: Eilandhoppen

Oostkant van West-Maleisië

 

Naar twee bounty-eilanden, eerst naar het eiland Perhentian > vervolgens naar het lieflijke eilandje Lang Tengah; rondom beide eilanden prachtige onderwaterwereld.