Langkawi

Bounty-eiland Langkawi

Een vakantie op Langkawi is heel geschikt voor een strandvakantie. Het is een prachtig tropisch eiland met bounty-stranden en in het binnenland vindt u veel dichte jungle. De eilanden zijn een paradijs voor vogel en vlinderliefhebbers.

 

De Langkawi-archipel bestaat uit het hoofdeiland Langkawi en bijna honderd omliggende eilanden, waarvan er slechts drie bewoond zijn. De bevolking van Langkawi bestaat, in tegenstelling tot het naburige Penang, uit echte Maleisiërs. De mensen zijn erg vriendelijk en ontspannen. U zult op Langkawi zeker tot rust komen tijdens een rondreis Maleisië. Een goede afsluiter van u individuele rondreis Maleisië.

 

Per boot reist u af naar het bounty-eiland Langkawi

Geschiedenis van Langkawi

De eilandengroep Langkawi heeft een erg jonge geschiedenis. Er zijn vrijwel geen noemenswaardige geschiedeniskundige gebeurtenissen geregistreerd. Een groot verschil met het eiland Penang, wat juist veel culturele geschiedenis heeft. Toch schijnt Langkawi een plek te zijn geweest waar piraten vroeger schuilden.

 

Kaart van Langkawi

Het eiland Langkawi ligt aan de noordwestkust van Maleisië. Per boot kunt u het vaste land van Maleisië bezoeken of varen naar het eiland Penang. Het is een heerlijke strandbestemming om aan uw reis toe te voegen. Vanaf Langkawi gaan er ook vele vluchten per dag naar Kuala Lumpur of Singapore. U kunt uw reis dus goed beginnen of eindigen op dit eiland.

 

Bezoek het toeristische centrum van Langkawi: Pantai Cenang. Niet groot, maar leuk om even langs de verschillende winkels en restaurants te schuilen. Ook langs het strand zijn hier een aantal plekjes waar u kunt genieten van een heerlijk drankje.

 

 

Klimaat van Langkawi

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het weer in Maleisië is het hele jaar door heerlijk warm, maar er valt ook veel neerslag. De moesson is in onze zomer maanden. Echter regent het er meestal niet de hele dag, maar vaak aan het eind van de dag een hevige regenbui. Het is er dan wel wat bewolkter overdag. Langkawi is hierdoor het hele jaar goed te bezoeken. De gemiddelde temperatuur op Langkawi ligt rond de 30 graden. Voor een uitgebreid klimaatoverzicht van Maleisië verwijzen wij u graag naar ons klimaatoverzicht.

Top 3: bezienswaardigheden in Langkawi

1. Temurun-waterval en Seven Wells-waterval

Als u een liefhebber van watervallen bent, is een bezoek aan de Temurun en Seven Wells waterval een aanrader. Dit zijn de twee bekendste op Langkawi. Bekijk hoe het water naar beneden stroomt terwijl u hier een verfrissende duik neemt.

 

2. Kabelbaan en Skybridge

Op het eiland Langkawi kunt u een ritje maken met de kabelbaan. Deze brengt u naar de top van de berg, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over het eiland. Ook vindt u hier de Skybridge. Wandel over de brug en loop door tot het stukje van de brug dat van glas is. Durft u het aan om een stukje te wandelen over dit stukje brug? Misschien in het begin nog een beetje eng en onwennig, maar daarna is het prima te doen.

 

    

Ontdek de veelzijdigheid van Langkawi. Van een bezoek aan de Skybridge tot aapjes spotten op het strand.

3. Pulau Payar

Vlakbij Langkawi ligt het kleine eiland Pulau Payar. Dé plek om te snorkelen. Met de boot vaart u er zo met een dagexcursie naartoe. Niet alleen om te snorkelen, maar ook om te relaxen op het witte zandstrand. Als u uw snorkel opheeft, kunt u zo het water inlopen. Al snel ziet u vele visjes en kleine baby-haaien. Rifhaaien wel te verstaan, dus niet gevaarlijk.

 

Wilt u liever duiken? Ook dit is mogelijk. Het is niet zo mooi als de eilanden aan de oostkust van Maleisië, maar zeker de moeite waard.

 

Leuk om te doen in Langkawi

Niet alleen is het heerlijk om tijdens je Maleisië vakantie uit te rusten op het strand van Langkawi, ook is het leuk om een dagje op excursie te gaan. Wij hebben een aantal excursies voor u op een rij gezet. Geniet bijvoorbeeld aan boord van een zeilschip van een heerlijke barbecue, terwijl u de zon ziet onder gaan. Of reis af naar het mangrovegebied en ontdek per kajak de jungle. Of klim naar de top van Mount Machinchang. Het uitzicht is adembenemend. U ziet zelfs de waterval van de Seven Wells.

 

Een andere mogelijk is om taxfree te winkelen. Veel producten zijn goedkoper dan in de rest van Maleisie, dus u kunt er zeker slagen voor een souvenir als aandenken aan uw rondreis Maleisië.

 

Kajakken door de mangrove

Kajakken door de mangrove

Snorkelen of duiken

Snorkelen of duiken

Sunset diner cruise

Sunset diner cruise

Hotels op Langkawi

Op Langkawi hebben wij onze top 3 accommodaties voor u op een rij gezet. Wilt u liever in een ander hotel slapen? We verwijzen u graag naar onze hotelpagina West-Maleisië.
.

Berjaya Beach Resort

Berjaya Beach Resort

Meritus Pelangi Beach Resort

Meritus Pelangi Beach Resort

Ambong Ambong

Ambong Ambong

Tijdens deze rondreizen reist u naar Langkawi
Maleisie-Luxe-Pangkor-Laut-Resort
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: West-Maleisië in Luxe

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur > Pangkor Laut, mooist denkbare resort. Centraal: Cameron Highlands, theetuinen. Westkust: Penang, Brits verleden > Langkawi, stil strand, luxe.

Maleisie-Cameron-Highlands-theeplukken_2_486854
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Oerwouden, theeplantages en stranden

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, pure jungle en hangbruggen > Cameron Highlands, theetuinen. Westkust: Penang, Chinese bevolking, leuk eiland > Langkawi, mooi eiland met witte palmenstranden.

Maleisie-Taman-Negara-hangbrug-jungle_1_622411
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Langkawi, strand > Penang, cultuur. Centraal: Cameron Highlands, thee > Taman Negara, hangbruggen in de jungle. Westkant: Kuala Lumpur > Melaka, vroeger Hollands. Oostkust: eiland Redang, bounty.