Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Danum Valley

Danum Valley is een ongerept en ruig oerwoud in het hart van Borneo (Sabah). Reizigers hebben dit deel van Sabah nog maar sinds een paar jaar ontdekt. Borneo is een van de plekken ter wereld met de grootste biodiversiteit en Danum Valley is het gebied waar (bijna) alle dieren nog voorkomen. In Danum Valley kunt u orang-oetans spotten, maar het is ook het leefgebied van de Borneose nevelpanter, de  Borneose dwergolifant en de Sumatraanse neushoorn. Verder zijn er in het beschermde natuurgebied wel meer dan 270 vogelsoorten te vinden. U vindt in Danum Valley acht soorten neushoornvogels en de rijkdom van de insectenwereld is niet te bevatten. Er groeien per hectare zo’n tweehonderd verschillende boomsoorten. Het is dus heel bijzonder om in Danum Valley te overnachten tijdens een rondreis Borneo.

 

Danum Valley national park

In het Danum Valley national park kunt u fantastisch wandelen of een trekking maken. Het is ook heel leuk om een nachtsafari met een jeep te maken op zoek naar bijzondere nachtdieren. Ga zwemmen in de rivier of ga gratis naar de ‘fish-spa’ onder de waterval en laat de vissen uw voeten verwennen van alle wandelingen. Een trekking naar wel een hele primitieve begraafplaats (gaten in de rotswand waar ooit doodskisten in lagen) is ook heel bijzonder. De indrukwekkende natuur van Danum Valley kunt u ook goed aanschouwen op een canopy walk (houten hangbrug).

 

 

Danum Valley overnachten

Wakker worden met junglegeluiden? In Danum Valley kunt u overnachten in het Borneo Rainforest Lodge. De kleinschalige lodge ligt middenin de jungle, vanaf uw balkon kijkt u zo het tropische regenwoud in! Borneo Rainforest Lodge is dé accommodatie om in Danum Valley te overnachten tijdens een rondreis Sabah op Borneo.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u naar Danum Valley
borneo-sepilok-aap10(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Sabah op zijn mooist

Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > Kinabalu National Park > Danum Valley > Sukau Kinabatangan Wildlife Reservaat, moerasjungle > orang-oetans in Sepilok en bounty eiland Lankayan, snorkelen

Sabahschildpad(9)
Voorbeeldreis Sabah

Bouwsteen Borneo: Schildpadden en dichte oerwouden

Noord-oosten en centraal berggebied van Sabah, Borneo

 

Naar orang-oetan opvangkamp in Sepilok > varen naar Selingan Turtle Island > varen naar en in Sukau Kinabatangan NP > primair tropisch regenwoud Danum Valley.