Bouwsteen Diep in de jungle van Sarawak

Vanuit de stad Kuching brengt u een bezoek aan de Iban stam. De Iban, in vroeger tijden gevaarlijke koppensneller, zijn de oorspronkelijke bewoners van Sarawak. U maakt kennis met deze stam tijdens uw verblijf in het nationaal park Batang Ai. U vaart en loopt door de dichte jungle, onderweg luncht u aan de oever van de rivier middenin de pure natuur. Rust en oerwoudgeluiden; genieten dus! U ziet hoe de stamleden van de Ulu Ai in hun oorspronkelijke stamhuis (Longhouse) leven, en u overnacht vlakbij in een eenvoudige maar comfortabele jungle lodge met spectaculaire ligging.  

Wat maakt deze reis bijzonder
Ontmoet vroegere koppensnellers
Varen door dichte jungle
Geniet van rust en oerwoudgeluid
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 590,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag

Dag 1   Naar Kuching

Dag 2   Kuching -  Batang Ai, Nanga Sumpa

Dag 3   Batang Ai, Nanga Sumpa

Dag 4   Batang Ai, Nanga Sumpa – Kuching 

Dag 5   Vertrek Kuching

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuching

U wordt nij de luchthaven van Kuching opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kuching:
Kuching is de hoofdstad van Sarawak en vooral beroemd om haar Brits-koloniale verleden. Kuching betekent: kat; kattenbeelden sieren de stad, er is zelfs een kattenmuseum! De stad bestaat uit twee delen. Chinezen wonen op de zuidelijke oever van de Sarawak-rivier, de Maleiers aan de noordelijke kant. Aan de rivier vindt u de Main Bazaar. Slenter op de boulevard langs fonteinen, tuinen, leuke winkeltjes en heerlijk geurende eetstalletjes. Een bezoek aan het werkelijk prachtige Sarawak-museum is zeer de moeite waard. Gebouwd naar een initiatief van Charles Brooke, de tweede blanke radja van Sarawak. U kunt ook een kijkje nemen op de kleurrijke zondagsmarkt. De Dayak-vrouwen uit het binnenland komen hier producten verkopen. Het centrum van de stad wordt overheerst door Chinese winkelstraatjes. U vindt er talrijke souvenirwinkeltjes en Chinese tempels, waaronder de Tua Pek Gong. Hoewel Kuching een grote stad is, is het centrum compact. Tijdens een stadswandeling komt u de meeste bezienswaardigheden tegen. Per traditionele roeiboot (Tambang) kunt u voor een klein bedrag de Sarawak rivier oversteken om Fort Margherita en het typische Maleise stadsdeel aan de noordzijde te verkennen. Tip voor 's avonds: ga (net als de locals) vis eten in Top Spot. De bovenste etage van een parkeergarage is volgebouwd met tafeltjes en kleine restaurantjes die vooral verse vis serveren.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuching - Batang Ai, Nanga Sumpa

marktje-eten672(8) Orang-utan-VanVerre-familie(8) Maleisie-MaleisischBorneo-Sarawak-BatangAi-meerzicht(8)

Deze dagen zult u de jungle ervaren; het leefgebied van de Iban. U wordt opgehaald door uw gids en rijdt vervolgens oostwaarts naar het Batang Ai stuwmeer. Een rit van in totaal zo'n 5 uur. U rijdt door een gebied waar peper, cacao en rubber verbouwd worden. In Lachau bezoekt u de kleurrijke markt. Hier vindt u vele bijzondere lokale producten zoals eetbare varens, bamboe en zeldzame tropische vruchten. Na een vroege lunch rijdt u door naar het stuwmeer. Hier wacht uw traditionele longboat op u. Een smalle houten boot waarmee u in 2 uur over het meer en door steeds smaller en ondieper wordende rivieren naar de Nanga Sumpa Lodge vaart. Bij aankomst heeft u de tijd om met een kopje koffie of thee heerlijk te relaxen op de veranda van de lodge. Het uitzicht over de rivier en de jungle is vanaf hier werkelijk prachtig. Ook leuk: neem een verfrissende duik in de rivier!

 

Overnachting in de Nanga Sumpa Lodge. 

Inclusief lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Batang Ai, Nanga Sumpa

iban-manmetnet(13)

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de jungle langs de rivier richting de Enseluai waterval. U wordt onderweg opgepikt en legt het laatste deel per longboat af. Een duik in het koele water bij de waterval zal een aangename verfrissing opleveren. De mensen van de lodge bereiden ondertussen uw barbecue-lunch aan de oever van de rivier. Er wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten zoals varens en vers gevangen vis. Heerlijk genieten van uw lunch aan de rand van de rivier. Na de lunch vaart u terug naar de Nanga Sumpa Lodge. Onderweg laten de Ulu Ai u graag zien hoe zij op traditionele wijze vissen, vraagt u hier gerust naar. Natuurlijk mag u dit ook zelf proberen.

 

Overnachting in de Nanga Sumpa Lodge. 

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden 

Dag 4 Batang Ai, Nanga Sumpa - Kuching

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de Ulu Ai. U vaart per longboat terug naar het Batang-Ai stuwmeer. Hier wordt u opgewacht voor uw rit terug naar uw hotel Kuching. Onderweg stopt u voor de lunch.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Kuching

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën