Taman Negara

Taman Negara is het oudste tropische oerwoud van de wereld, nog ouder dan de Amazone. Het is ook het grootste van de toegankelijke oerwoudgebieden van West-Maleisië. Het park heeft een oppervlakte van ruim 4000 kilometer en is 130 miljoen jaar oud. Taman Negara ligt in het hart van West-Maleisië op zo’n vier uur rijden van Kuala Lumpur. Het is een van de beste plekken om jungle te ervaren voor reizigers die niet naar Borneo gaan. Het gebied vormt de leefomgeving van vele soorten apen en talloze soorten exotische vogels, waaronder de neushoornvogel en boomspechten. Geniet van de adembenemende flora en fauna tijdens uw rondreis Maleisië.

 

 


Taman Negara national park

In Taman Negara verplaatst u zich voornamelijk over het water, waarbij u de bewoonde wereld steeds meer achter u laat. Om het hoofdkwartier van het nationaal park te bereiken vaart u drie a vier uur over de Tembelingrivier. Het is een prachtige junglegebied om wandelingen of meerdaagse trekkings te maken. Het is ook heel leuk om over de canopy walk te lopen, een lange loopbrug op 45 meter hoogte. De canopy walk van Taman Negara is met zijn 500 meter een van de langste van de wereld. U kunt ook een verfrissende duik nemen bij de waterval Lata Berkoh, een van de grotten bezichtigen of een Orang Asli dorp bezoeken. De kans is klein dat u wilde dieren tegenkomt, maar u ziet wel veel vogelsoorten, apen, wilde zwijnen, insecten en bijzondere planten. Een bezoek aan Taman Negara is zeer de moeite waard tijdens uw rondreis Maleisie.

Tijdens deze rondreizen reist u naar Taman Negara
Cameronhighlands123(9)
West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Oerwouden, theeplantages en stranden

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, pure jungle en hangbruggen > Cameron Highlands, theetuinen. Westkust: Penang, Chinese bevolking, leuk eiland > Langkawi, mooi eiland met witte palmenstranden.

maleisie-tamannegara-hangbrug1(9)
West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Langkawi, strand > Penang, cultuur. Centraal: Cameron Highlands, thee > Taman Negara, hangbruggen in de jungle. Westkant: Kuala Lumpur > Melaka, vroeger Hollands. Oostkust: eiland Redang, bounty.