Bouwsteen Neusapen, orang-oetans en Iban-stammen

U komt aan in de 'kattenstad' Kuching, Kuching betekent kat en de inwoners zijn dan ook gek op deze dieren. Overal door de stad staan kattenbeelden in alle soorten en maten. Mangrovebossen aan de kust vlakbij Kuching: een prachtig gebied. U vaart naar het Bako National Park waar u prachtige wandelingen door de jungle en langs de kust maakt. U maakt daarna een meerdaagse tocht naar het natuurreservaat Batang Ai, het gebied van de Iban-stammen. U verblijft middenin het fraaie jungle-gebied en uw resort, in Longhouse-stijl gebouwd, ligt aan het stuwmeer. U maakt spectaculaire boottochten, dwars door het tropisch regenwoud. Bij een nederzetting van de Iban kunt u kennismaken met deze vroegere koppensnellers. Reizen in dit gebied is bijzonder. Maleisië kent vele mooie plekjes, waaronder deze.

Mangrovebossen en neusapen
Maak kennis met de Iban-stammen
Resort in longhouse stijl
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

De reis van dag tot dag

Dag 1      naar Kuching

Dag 2      Bako National park

Dag 3      Kuching

Dag 4      Batang Ai

Dag 5      Batang Ai

Dag 6      Kuching

Dag 7      Vertrek vanuit Kuching

100% maat werk

Dag 1 Aankomst in Kuching

U wordt bij de luchthaven van Kuching opgehaald en naar uw hotel gebracht. 

 

Informatie over Kuching:

Kuching is de hoofdstad van Sarawak; een grote stad met een compact centrum. Al wandelend is het Brits-koloniale verleden van de stad zichtbaar in de Victoriaanse gebouwen die stammen uit die tijd. Een bezoek aan het Sarawak-museum is de moeite waard. Gebouwd naar een initiatief van Charles Brooke, de tweede blanke radja van Sarawak. De kat is het symbool van de stad Kuching; vele kattenbeelden sieren de stad, en er is zelfs een kattenmuseum! Kuching bestaat uit twee delen. Chinezen wonen op de zuidelijke oever van de Sarawak-rivier, de Maleiers aan de noordelijke kant. Slenter over de boulevard langs fonteinen, tuinen, winkeltjes en geurende eetstalletjes. Koop bij een kraampje een kleurrijke spekkoek. Dwaal door Chinatown, waar u talrijke souvenirwinkeltjes, restaurants en Chinese tempels ziet. Per traditionele roeiboot steekt u de Sarawak rivier over om het typische Maleise stadsdeel aan de noordzijde te verkennen. Aan de overzijde ligt ook het Brits-koloniale Fort Margherita; vanuit uw bootje heeft u hier goed zicht op.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuching - Bako National Park

Maleisie-Borneo-Sarawak-Bako-nationalpark-baai(13)

U wordt bij uw hotel in Kuching opgehaald voor uw tocht naar het prachtige Bako National Park; een fraai mangrove-gebied aan de monding van de Sarawak rivier. U rijdt vanaf Kuching in circa 45 minuten naar een kleurrijk vissersdorpje waar u op een houten speedboot stapt die u in circa 30 minuten over zee langs de kust naar Bako National Park vaart. Bij vloed kan het bootje aanmeren aan de steiger, maar bij eb moet u de laatste meters door het water naar het strand lopen. In Bako gaat u wandelen door de weelderig groene natuur. U kunt in overleg met uw gids een keuze maken uit verschillende wandelroutes, voor ieder niveau is er een passende route. De kans om wild te spotten is in Bako zeer groot (al kunnen wij u natuurlijk niets beloven). Het gebied is vooral bekend vanwege de neusapen (ook wel Dutch monkees genoemd) die hier in de mangrove leven. Maar ook silverleaf monkees en brutalere makaken worden veelvuldig gespot. Ander wild dat u wellicht tegen zult komen: wilde zwijnen hagedissen, adders en paardherten. U luncht en dineert in de kantine in het park.

 

De zonsondergang gezien vanaf het strand van Bako is indrukwekkend. Na het vertrek van de vele dagtoeristen kunt u in alle rust genieten van dit natuurfenomeen. Na zonsondergang kunt u met uw gids een nightwalk doen om nachtdieren te spotten. Loop zeker ook naar de plankieren door de mangrove. Een bepaald type plant dat hier groeit, trekt namelijk honderden vuurvliegjes. Sprookjesachtig mooi!

 

Overnachting in Bako National Park

Inclusief lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Bako National Park - Kuching

’s Ochtends vroeg, wanneer het nog heerlijk rustig is in Bako National Park, is de kans nog groter om wilde dieren te zien. Maak in alle vroegte (nog voor het ontbijt) een wandeling door het park, en u zult naar alle waarschijnlijkheid dieren zien die zich overdag voor alle toeristen verschuilen. Na het ontbijt is er nog tijd om een andere wandelroute te lopen. U luncht weer in de kantine. ’s Middags wordt u naar uw hotel in Kuching gebracht. 

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Kuching - Batang Ai

maleisie-batangai-riviertje(8) maleisie-neusaap652(8) Iban at waterfall(8)

Deze dagen zult u de jungle ervaren, het leefgebied van de Iban. U verblijft deze dagen aan het Batang Ai meer in een prachtig junglegebied. Hiervandaan maakt u uitstapjes per boot. U wordt opgehaald door uw gids en rijdt vervolgens oostwaarts, naar het thuisland van de Iban-stammen. U rijdt door een gebied waar peper, cacao en rubber verbouwd worden, de tocht tot aan de boot duurt ongeveer 5 uur. Onderweg bezoekt u het Semenggoh orang-oetan Centrum waar u het voederen van deze in het wild levende apen bijwoont. U vervolgt uw reis naar Batang Ai, onderweg maakt u een stop bij een peper- en cacaoplantage. In Serian bezoekt u de kleurrijke markt. Na de lunch in Lachau naar het Batang Ai-meer. U vaart dan in ongeveer 20 minuten naar uw accommodatie: het lieflijke en comfortabele Aiman Batang Ai Resort. Uw koffer kan mee in de boot  naar uw accommodatie.  

 

Overnachting in Batang Ai.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Batang Ai, jungletocht Iban

U vaart per gemotoriseerde kano naar de Nanga Ukom Longhouse om de oorspronkelijke bevolking de Iban te bezoeken. Hier leven de mensen nog op traditionele wijze, in commune-vorm, bij elkaar. U kunt hier tuak (soort rijstwijn) proberen te drinken. U ziet hoe deze bevolkingsgroep hier al eeuwenlang leeft. U luncht bij de Iban. Terug naar uw hotel. Het is een fantastisch mooie tocht vandaag, zo dwars door de jungle per boot.  

 

Overnachting in Batang Ai.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Batang Ai - Kuching

De ochtend is ter vrije besteding. U rijdt terug via dezelfde route naar Kuching. Onderweg lunch. U wordt naar uw hotel in Kuching gebracht.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Kuching

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën