terug naar overzicht

Bouwsteen Neusapen, orang-oetans en Iban-stammen

In het kort over Neusapen, Orang-oetans en Iban-stammen

U komt aan in de 'kattenstad' Kuching, Kuching betekent kat en de inwoners zijn dan ook gek op deze dieren. Overal door de stad staan kattenbeelden in alle soorten en maten. Mangrovebossen aan de kust vlakbij Kuching: een prachtig gebied. U vaart naar het Bako National Park waar u prachtige wandelingen door de jungle en langs de kust maakt. U maakt daarna een meerdaagse tocht naar het natuurreservaat Batang Ai, het gebied van de Iban-stammen. 

U verblijft middenin het fraaie jungle-gebied. Uw resort, in Longhouse-stijl gebouwd, ligt aan het stuwmeer. U maakt spectaculaire boottochten, dwars door het tropisch regenwoud. Bij een nederzetting van de Iban kunt u kennismaken met deze vroegere koppensnellers. Reizen in dit gebied is bijzonder. Maleisië kent vele mooie plekjes, waaronder deze.

orangutan-maleisie189(10)

Route

Dag 1      naar Kuching

Dag 2      Bako National park

Dag 3      Kuching

Dag 4      Batang Ai

Dag 5      Batang Ai

Dag 6      Kuching

Dag 7      Vertrek vanuit Kuching

maleisie-batangai-boten5(10)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata. 

maleisie-kunst-borneo(10)

Tips

  • In natuurreservaat Batang Ai kunt u ook 1 nacht verblijven in een traditioneel Longhouse van de Iban, en dan de tweede nacht in het Hilton Batang Ai.
  • Maak een dagtocht naar Bako National Park als u de accommodatie hier te eenvoudig vindt om te blijven overnachten.

Overige informatie

Accommodaties

In Kuching is er keuze uit diverse accommodaties (van goede middenklasse tot luxe). In het Bako National Park overnacht u in een heel eenvoudige jungle-lodge. In Batang Ai National Park verblijft u een prima jungle-resort, zie tabje Hotels.

  

Vervoer

U wordt per minibus en bootjes naar uw plaatsen van bestemming gebracht.

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is. Het is dus een privéreis, geen groepsreis. Tijdens de transfers, boottochten en excursies reist u echter wel in kleine internationale groepjes. Per locatie zijn dit praktisch altijd andere reizigers. Privé reizen kan ook, maar de prijs is dan wel behoorlijk hoger.

 

De vluchten naar Maleisië

Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.