Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Bako Nationaal Park

Het Bako National Park ligt op een schiereiland aan de monding van de Sarawakrivier. Het ligt ligt op circa 38 kilometer van Kuching, waardoor het park makkelijk bereikbaar is. Het park is met zijn oppervlakte van slechts 27 vierkante kilometer een van de kleinste parken van Sarawak (Borneo) en bestaat voornamelijk uit regenwoud. Aan één kant van het Bako National Park is een schilderachtige kust met stranden, baaien en steile kliffen. Er zijn prachtige bloemen en planten en er komen neusapen, makaken, wilde zwijnen en paardherten voor, die zich soms ook op het strand laten zien. Geniet van de natuur in het Bako National Park tijdens uw rondreis Borneo. 

 

 

Om het hoofdkwartier van het Bako National Park te bereiken gaat u met de boot over de Santubong Rivier en het laatste stuk over de Zuid-Chinese Zee. U ziet misschien wel zoutwaterkrokodillen! Het park is uniek met zijn zeven complete ecosystemen: strand, klif, heidebos, veenmoerasbos, laaglandbos, mangrovebos en weiland. U kunt in het Bako National Parkfantastisch korte wandelingen maken of langere jungletrekkings. Bij het Lintangpad is een zoute liksteen, waar u wilde dieren kunt spotten die aan de steen komen likken. Vanaf de top van Bukit Tambi heeft u een geweldig uitzicht over het park. Een hoogtepunt van uw bezoek aan het Bako National Park zijn de bedreigde neusapen (proboscis). De apen komen veel voor in het park, hele families zitten in de boomtoppen of ze komen naar de rivieroever om voedsel te zoeken. Heel bijzonder om de neusapen te zien tijdens uw rondreis Borneo. 

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Bako Nationaal Park
pijpblazer(15)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Actief en avontuurlijk Sarawak

Borneo, Sarawak: Damai beach > neusapen in Bako NP > Kuching > Batang Ai, Nanga Sumpa, varend diep het regenwoud in > Tanjung Datu NP, ongerepte en onbekende jungle > orang-oetans in Semenggoh > Kuching > grotten in Mulu NP.

maleisie-brug-bamboe(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Onbekend Borneo

Borneo, Sarawak: Kuching > Bako NP, jungle, neusapen > Batang Ai, Nanga Sumpa, varen diep regenwoud in > Sibu, landelijk en onbekend, evenals vervolg reisschema > Lamin Dana (Mukah) > Bintulu > Miri > Damai Beach.

sarawak67(9)
Voorbeeldreis Sarawak

Bouwsteen Borneo: Neusapen, orang-oetans en Iban-stammen

Zuiden van Sarawak, Borneo

 

Vanaf Kuching naar het Bako NP, aan de kust > terug Kuching > naar Semonggoh, opvangkamp orang-oetans > Batang Ai NP, dagtocht varen in de jungle, bezoek dorp van een Ibanstam.