Penang, Noordin Mews

West-Maleisië

Kleinschalig boetiek hotel op loopafstand van het centrum van Georgetown. De 16 kamers zijn gevestigd in een oud Chinees “Shophouse” en de naastgelegen paardenstallen. Er zijn vele van dit soort 'Heritage hotels' in Georgetown, maar het grote voordeel van Noordin Mews is dat er ook een klein zwembad op de binnenplaats is. Het interieur is geïnspireerd op het Shanghai van 1950: Chinees retro. Bijzonder leuk!

Locatie

Het Noordin Mews is net buiten het bedrijvige centrum van Georgetown gelegen, maar het is slechts 10 minuten lopen om daar te komen. Of u huurt een fiets. Wilt u niet wandelen of fietsen? Dan zijn er ook voldoende alternatieven. Vlakbij het hotel vindt u een halte van de gratis bus die door Georgetown rijdt. U neemt een taxi (zeer voordelig), of nog leuker: u laat zich met een trishaw (fietstaxi) vervoeren.

Accommodatie

De 16 kamers van het Noordin Mews zijn alle net iets anders ingericht, doordat er gebruik wordt gemaakt van antieke meubelstukken. Aan de muren hangen authentieke foto's en tekeningen uit de jaren 50. Wel zijn ze alle fris ingericht, ruim en hebben ze goede bedden. Alle kamers beschikken over airconditioning, ventilator, TV, kluisje, minibar en koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet.

 

Kamertypen:

  • Mews Room: 14 kamers. Gelegen op de begane grond en eerste etage van de voormalige paardenstallen. Met tweepersoonsbed en sofa waar desgewenst een derde persoon kan slapen. De kamers op de begane grond hebben een zitje voor de deur met uitzicht op de tuin en het zwembad.
  • Noordin Suite: 1 kamer. Gelegen boven de receptie. Met twee tweepersoonsbedden en een woonkamer. Geschikt voor families met kinderen. Voor maximaal 4 personen.
  • Sultan 2-bedroom House: 1 kamer. Gelegen op de eerste etage. Met twee slaapkamers, waarvan één met tweepersoonsbed en sofa en één met alleen een tweepersoonsbed. Twee badkamers en een woonkamer. Geschikt voor families met kinderen. Voor maximaal 5 personen.
Voorzieningen

Het behulpzame personeel helpt u graag Penang te leren kennen. Al bij aankomst worden allerlei tips gegeven over de bezienswaardigheden en beste restaurantjes in Georgetown. Het Noordin Mews heeft een klein zwembad en een café met terrasje aan het zwembad. Hier kunt u drankjes en snacks verkrijgen, maar ook het ontbijt wordt hier geserveerd.

's Middags wordt hier gratis thee/koffie en cake geserveerd. Voor gasten die vroeg aankomen of laat vertrekken is er naast het zwembad een kleedruimte met douche. Verder is er een kleine bibliotheek en helpt het Noordin Mews lokale kunstenaars door ansichtkaarten e.d. te verkopen.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën