Bouwsteen Highlights van de westkant

Vanuit de jungle van Taman Negara gaat u verder op ontdekkingsreis langs de westkant van West-Maleisië. Deze bouwsteen brengt u als eerste naar de Cameron Highlands. Een hoger gelegen, wat koeler gebied op zo’n 1500 m hoogte. Het gebied is met name bekend om haar uitgestrekte theeplantages, maar ook om de vele groente- en fruitkwekerijen.

U kunt ook de Lata Iskandar waterval bezoeken. Vervolgens rijdt u noordwaarts via het mooie Ipoh naar het eiland Penang, welke u via een 7 km lange brug bereikt. Een eiland met veel Chinese invloeden en een rijke historie, waar u niet uitgekeken zult raken.

Wandel tussen de theeplantages
Tip: bezoek een vlinderfarm
Voetjes in het zand op Penang
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.

Reis van dag tot dag: Highlights van de westkant

Dag 1   Naar de Cameron Highlands

Dag 2   Cameron Highlands

Dag 3   Ipoh

Dag 4   Penang 

Dag 5   Penang

Dag 6   Vertrek Penang

100% maat werk

Dag 1 Taman Negara - Cameron Highlands

Kualalumpur-batucaves-trap(8) Cameronhighlands-theeplukkerinveld10(8) Maleisie-WestMaleisie-Cameronhighlands-aardbeienplantage11(8)

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. Uw huurauto wordt ’s ochtends naar uw hotel gebracht. 

En dan vanaf Kuala Tahan de jungle uit. U rijdt in ongeveer 5 uur naar de Cameron Highlands. De afwisselende route begint over een smalle geasfalteerde weg dwars door de jungle en langs palmolieplantages. Het laatste stuk rijdt u door de groene theevelden waar de Cameron Highlands om bekend staan. Het kan aan het einde van de dag druk zijn op de weg met vrachtverkeer en in de weekenden met lokale toeristen. Hierdoor kan het soms wat langer duren voordat u bij uw hotel aankomt, maar dit vindt u vast niet erg want er is genoeg moois te zien op de route.

 

Informatie Cameron Highlands:

Dit gebied heeft uitgestrekte theeplantages. Het heeft een zeer gunstig klimaat voor thee- en groenteplantages, u zult deze dan ook overal zien. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Cameron Highlands was vroeger de plaats, vanwege het koelere klimaat, waar de Engelsen in de koloniale tijd graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is dan ook nog duidelijk te zien aan vele gebouwen in de oud-Engelse stijl.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 2 Cameron Highlands

Cameronhighlands123(13)

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 3 Cameron Highlands - Ipoh

In ongeveer 2 uur slingert u vanaf de Cameron Highlands naar Tapah. Onderweg zijn er een aantal leuke stops om te maken. Kleurrijke vlinders fladderen om u heen in een vlinderfarm en u ziet bijen hard aan het werk in een bijenfarm. Verkoeling vindt u onder de Lata Iskander waterval. Vanaf Tapah is het een kleine omweg naar Kellie's Castle. Een Schots kasteel midden in het tropische Maleisië dat nooit helemaal afgemaakt is. Hierna rijdt u verder noordwaarts over de snelweg naar Ipoh.

 

Informatie Ipoh:
Ipoh ligt prachtig tussen de groen bedekte kalksteenrotsen. In een aantal van deze rotsen vindt u Chinese grottempels. De Sam Poh grottempel staat vol met Boeddhabeelden tussen de puntige stalagmieten en stalactieten. Best wel mysterieus. Het is even een pittige klim maar zeker de moeite waard. Relaxen kan heel goed in de warmwaterbronnen van Tambun net buiten de stad. Ipoh lijkt op het eerste gezicht een gewone grote stad net als alle andere steden, maar er zijn genoeg verborgen juweeltjes te ontdekken. Kijk goed om u heen en volg de ‘Heritage Walk’. Een leuke wandelroute door het oude gedeelte van de stad. Ontdek de prachtige muurschilderingen, het indrukwekkende treinstation en andere koloniale gebouwen. Ipoh staat in heel Maleisië bekend om het heerlijke eten; de ‘Ipoh Kitchen’ is beroemd. Ga naar één van de hawkercentra en geniet van de lokale lekkernijen.

 

Overnachting in Ipoh.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 4 Ipoh - Penang

Penang-TanjungBungahsunset(13)

Onderweg naar Penang komt u eerst langs Kuala Kangsar. Hier ziet u het paleis van de sultan en de prachtige moskee met gouden daken. Machtige orang-oetans van dichtbij bekijken kan in het opvangcentrum in Bukit Merah. Naast een waterpark, een klein pretpark en een kleine dierentuin vindt u hier een orang-oetan eiland. U vaart in 10 minuutjes naar het eiland (bij laag water kan het helaas niet). De orang-oetans leven hier in semi-vrijheid. Wat betekent dat u over een pad loopt met hekken aan weerszijde terwijl de apen vrij rond kunnen lopen. De kans is erg groot dat u oog in oog komt te staan met één van deze prachtige dieren. Dan door richting de kust. U rijdt over de kilometerslange brug van het vasteland naar het eiland Penang. De skyline van Georgetown doemt op aan de horizon. U bent zonder tussenstops ongeveer 2 uur onderweg van Ipoh naar Penang.

 

Informatie Penang:
Het eiland Penang biedt voor ieder wat wils. Relaxen met de voetjes in het zand kan aan het strand in Batu Ferringhi, ongeveer een half uurtje rijden vanaf Georgetown. ’s Avonds is hier ook een leuke avondmarkt vol met souvenirs en kleding. Afdingen mag! Penang biedt nog veel meer dan alleen strand. Loop hoog tussen de bomen over de canopy-walk in Penang National Park of stap in een riksja en ontdek de tempels, pagodes, Chinese shophouses en koloniale huizen in Georgetown. Zelf fietsen of te voet de stad verkennen kan natuurlijk ook. U krijgt van ons bij uw reisbescheiden een wandelroute door Georgetown langs een aantal bijzondere muurschilderingen waar u leuke en creatieve foto’s kunt maken. Door een mix van Chinese, Indiase, Thaise en Maleisische cultuur is Penang het culinaire eiland van Maleisië. Er is dus genoeg keus voor het avondeten.

 

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 5 Penang

kinderen2(8) Maleisie-WestMaleisie-Penang-zeezichtdoorkijkje(8) Maleisie-WestMaleisie-Penang-KekLokSitempel10(8)

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown. De plannen voor de tempel waren een initiatief  van de Chinese monnik Beow Lean, die in het klooster van Guan Yin in Georgetown woonde. De bouw startte in 1890, maar werd pas in 1930 voltooid. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl, uit Birma, Thailand of China. U mag in de Kek Lok Si overal foto’s nemen. Bijzonder is het bezoek aan de pagode. Men is met de bouw begonnen in 1915, nadat de koning van Thailand de eerste steen had gelegd. De pagode heet officieel ook ‘De pagode van Rama VI’. In de souvenirwinkel kunt u dakpannen kopen, waarop uw naam wordt geschilderd. Deze dakpannen zullen gebruikt worden voor de afdak van de ‘Kuan Yin Statue’. Dan de pagode in en een klim naar boven maken. De 32 meter hoge tempeltoren is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha. Langs de wenteltrappen die naar de top leiden, staan ontelbare Boeddhabeelden en ziet u afbeeldingen van Boeddha op de wandtegels. De toren wordt daarom ook de ‘pagode van de tienduizend Boeddha’s’ genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen.  Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. In deze bedrijvige stad is de geschiedenis voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Aan het einde van de middag wordt de huurauto bij uw hotel opgehaald.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 6 Penang

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën