terug naar het overzicht

Rondreis Authentiek West-Maleisië

Eén van onze meest veelomvattende reizen door het moderne, gastvrije en kleurrijke Maleisië. Deze rondreis brengt u langs de mooiste plekken van zowel de westkant van West-Maleisië en de oostkant. U begint deze reis met een verblijf in Kuala Lumpur, een multiculturele metropool. Vervolgens door naar het kleurrijke Melaka en een hoger gelegen en koeler gebied, de Cameron Highlands. Daarna bezoekt u het eiland Penang, ook wel de parel van de Oriënt genoemd. Vervolgens reist u naar de oostkust. De oostkust is minder welvarend en ontwikkeld dan de westkust. In het bijzondere resort Pasir Belanda maakt u kennis met de gewoontes en gebruiken van deze streek. Via een prachtige route eindigt u deze reis op de paradijselijke eilanden Lang Tengah en Redang. Dit is één van onze meest fascinerende en complete rondreizen door Maleisië.

Wat maakt deze reis bijzonder
Kleinschalige authentieke hotels
Cultuur, Steden en theevelden
Snorkelen bij prachtig koraalrif
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1650,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Authentiek West-Maleisië

Dag 1     Naar Kuala Lumpur

Dag 2     Kuala Lumpur

Dag 3     Melaka

Dag 4     Melaka

Dag 5     Cameron Highlands

Dag 6     Cameron Highlands

Dag 7     Penang

Dag 8       Penang

Dag 9       Pasir Belanda

Dag 10     Pasir Belanda

Dag 11     Pasir Belanda

Dag 12     Penarik

Dag 13     Penarik

Dag 14     Lang Tengah

Dag 15     Lang Tengah

Dag 16     Redang

Dag 17     Redang

Dag 18     Redang

Dag 19     Vertrek Redang

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuala Lumpur

 Maleisie-KualaLumpur-cityview20.jp(13)

U wordt in de aankomsthal van de luchthaven opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens heeft u een transfer naar uw hotel.

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline wordt gevormd door de beroemde Petronas Twin Towers, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Van het ene uiterste in het andere. Erg leuk is China Town: daar moet u echt heen. U kunt er heel lekker en gezellig eten. Het park in Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Bezoek ook de beroemde Petronas Twin Towers (om 08.30 uur gaat de ticketbalie open, de meeste belangstellenden staan er vroeg in de rij. Geen zekerheid dat u dan ook de tickets krijgt; de toegang is gelimiteerd. De Petronas Twin Towers zijn geopend van dinsdag tot en met zondag, van 09.00-21.00 uur (op dit moment, kan 'zomaar' wijzigen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop on Hop off bus, Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

maleisie-authentiek(8) KualaLumpur-chinatown-eten(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt 

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht

Proef het echte Maleisië! Eet zoals de lokale bevolking dat doet en proef heerlijke Indische, Chinese en...

Dag 3 Kuala Lumpur - Melaka

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. De huurauto wordt ’s ochtends naar uw hotel gebracht. U rijdt in 2 à 3 uur naar Melaka.

 

Informatie Melaka:

Melaka was in de 15de eeuw de belangrijkste haven in Zuidoost-Azië. Hier troffen handelaren uit het westen en het oosten elkaar. Melaka heeft in de loop der eeuwen diverse overheersers gehad: Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen. Holland heeft ooit het Sumatraanse Padang geruild voor Melaka met de Engelsen. Melaka is strategisch gelegen; aan de Straat van Melaka. Uit India werd textiel aangevoerd, uit de Molukken specerijen, uit China zijde en porselein, uit Maleisië tin en uit Sumatra goud en peper. Als u vanaf het centrum de heuvel oploopt, komt u bij de St. Pauls Church. U heeft vanaf deze plek een mooi overzicht over de stad. Deze kerk is door de Portugezen gebouwd; maar er liggen ook veel Nederlanders begraven. In het centrum staan ook nog een kleine windmolen en het "Stadhuys"; overblijfselen van de Nederlandse overheersing. Een boottochtje over de rivier, die uitmondt in zee, is een leuke manier om te zien men in Melaka leeft. Zo'n boottochtje boekt u ter plaatse bij een van de vele kantoortjes aan de rivier. Ook de Chinese cultuur is duidelijk aanwezig in de stad; in Chinatown kunt u heerlijk rondstruinen door de kleurrijke straten en eten bij een van de vele kleine eettentjes.


Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 4 Melaka

Melaka-waterwheel2(8) Maleisie-WestMaleisie-Melaka-MelakaDutchsquare2(8) maleisie-melaka-tempel-bidden5(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en autohuur

Fietsen in Melaka
Melaka

Fietsen in Melaka

Een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen is per fiets! Tijdens deze 3 uur durende...

Dag 5 Melaka - Cameron Highlands

Cameronhighlands-aardbeienplantage10(8) Cameronhighlands-theeplukkersinveld11(8)

U rijdt in 2 à 3 uur richting Kuala Lumpur. Vervolgens door naar Tapah. Daar verlaat u deze weg en rijdt u de bergen in, een mooi kronkelende route door de prachtige natuur. Dan door de hoge bergen naar de Cameron Highlands. De tocht vandaag duurt ongeveer 6 à 7 uur.

 

Informatie Cameron Highlands:

Dit gebied heeft uitgestrekte theeplantages. Het heeft een zeer gunstig klimaat voor thee- en groenteplantages, u zult deze dan ook overal zien. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Cameron Highlands was vroeger de plaats, vanwege het koelere klimaat, waar de Engelsen in de koloniale tijd graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is dan ook nog duidelijk te zien aan vele gebouwen in de oud-Engelse stijl.


Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 6 Cameron Highlands

Cameronhighlands-theeplant22(13)

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Dag 7 Cameron Highlands - Penang

Penang-butterflypark12(8) Penang-butterflypark11(8) Penang-butterflypark10(8)

U rijdt vandaag naar Penang. U kunt onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en u ziet een aantal prachtige uitzichten. Dan over een prima weg via Ipoh noordwaarts. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het paleis van de sultan en de prachtige moskee in Kuala Kangsar. U rijdt over de 7 kilometer lange brug van het vasteland naar het eiland Penang. Een tocht van ongeveer 4 a 5 uur.

 

Informatie Penang:

Het eiland Penang biedt veel afwisseling in bezienswaardigheden en natuurschoon. Het beroemde strand van Batu Ferringhi ligt op een half uurtje rijden van de hoofdstad Georgetown. U vindt hier veel mooie hotels, veel restaurantjes en barretjes. Op de boulevard zijn er veel winkeltjes waar (vaak namaak) allerlei soorten dingen worden aangeboden. Leuk om langs te slenteren en het afdingen onder de knie te krijgen. Maar Penang biedt meer dan alleen strand, restaurants en winkels. In Georgetown kunt u vele dagen door de drukke stad slenteren en de mooiste, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken. Een bezoek aan het oude fort Cornwallis, de snake tempel en het mystieke China Town mogen bij een bezoek aan Penang niet ontbreken. Het eiland heeft veel bevolkingsgroepen die harmonieus samenleven. Het grootste gedeelte van de bevolking is van Chinese afkomst. Er leven ook Indiase immigranten, Thai, Birmezen, Maleisiërs en Indonesiërs. Deze bevolkingsgroepen leven vreedzaam naast elkaar.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 8 Penang

Penang-Penanghillvalley(8) Penang-townhall20(8) Penang-rickshawbluemansion(8)

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown. De plannen voor de tempel waren een initiatief  van de Chinese monnik Beow Lean, die in het klooster van Guan Yin in Georgetown woonde. De bouw startte in 1890, maar werd pas in 1930 voltooid. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl, uit Birma, Thailand of China. U mag in de Kek Lok Si overal foto’s nemen. Bijzonder is het bezoek aan de pagode. Men is met de bouw begonnen in 1915, nadat de koning van Thailand de eerste steen had gelegd. De pagode heet officieel ook ‘De pagode van Rama VI’. In de souvenirwinkel kunt u dakpannen kopen, waarop uw naam wordt geschilderd. Deze dakpannen zullen gebruikt worden voor de afdak van de ‘Kuan Yin Statue’. Dan de pagode in en een klim naar boven maken. De 32 meter hoge tempeltoren is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha. Langs de wenteltrappen die naar de top leiden, staan ontelbare Boeddhabeelden en ziet u afbeeldingen van Boeddha op de wandtegels. De toren wordt daarom ook de ‘pagode van de tienduizend Boeddha’s’ genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen.  Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. In deze bedrijvige stad is de geschiedenis voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Penang, Hill and Temple
Penang

Penang, Hill and Temple

Deze excursie brengt u naar de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen), de grootste Boeddhistische tempel...

Penang, Kookworkshop
Penang

Penang, Kookworkshop

Wilt u de geheimen van de Maleisische keuken leren kennen? Dan is deze kookworkshop iets voor u! Rond 08.00...

Dag 9 Penang – Pasir Belanda

West-Maleisië-Pasir Belanda-riverside(13)

Na het ontbijt vertrekt u richting het oosten. Een lange tocht, rond de 5 a 6 uur, vroeg weg dus. Het is een prachtige route door ruige natuur naar Pasir Belanda gelegen in Kampung Banggol (vlak boven Kota Bharu).

  

Informatie Pasir Belanda:

Ervaar het authentieke Maleisië tijdens een verblijf in Pasir Belanda; gelegen in het dorpje (Kampung) Banggol op zo'n 10 minuten rijden van Kota Bharu. Het Nederlandse stel Harry en Annemieke Mulder is in 2006 gestart met het ontvangen van gasten in een prachtig gelegen accommodatie hier vlakbij. Zij zijn zelf gestopt, maar iets verder in het dorp heeft Pasir Belanda een herstart gemaakt met een Maleisische eigenaar. De naam Pasir Belanda verwijst naar de Nederlandse wortels van dit fijne kleinschalige resort; Belanda betekent namelijk Nederlands in de Maleisische taal.

 

De comfortabele houten chalets (met veranda) zijn in een fruitboomgaard gelegen. Pasir Belanda vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Slenter door het dorp en neem een kijkje bij de traditionele ambachten die hier nog veelvuldig beoefend worden zoals het maken van traditionele vliegers, batik schilderen en houtsnijden.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 10 Pasir Belanda

Vandaag kunt u kiezen uit een breed scala aan activiteiten die door Pasir Belanda worden aangeboden. De activiteiten reserveert en betaalt u ter plaatse. Het zal uw verblijf in Pasir Belanda tot een onvergetelijke ervaring maken!

 

Een greep uit het aanbod aan activiteiten:

  • Batik workshop: na een korte instructie in een lokaal fabriekje in het dorp ontwerpt en beschildert u uw eigen stuk stof. Deze workshop vindt 's ochtends plaats en kan dus goed gecombineerd worden met een fietstocht in de middag.
  • Kookworkshop: onder begeleiding van een ervaren kok maakt u in de keuken van een Maleisische familie zelf een Maleisische rijsttafel die u daarna natuurlijk ook zal nuttigen.
  • Workshop vlieger maken: u start met een geraamte van bamboe en versiert uw vlieger met papier. Hoewel; vliegeren in dit deel van Maleisië een volwassen sport is, is dit ook een leuke activiteit voor kinderen.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 11 Pasir Belanda

Maleisië-Kota-Bharu-vlieger(8) Maleisië-West-Maleisië-fietsers bij Pasir Belanda(8)

Wat zult u vandaag gaan doen? Pasir Belanda organiseert zoveel leuke activiteiten. Maar goed dat u nog een extra dag in deze charmante accommodatie te besteden heeft.


Tip: Huur een fiets en verken de omgeving! Een erg leuke route van circa 20 kilometer voet u langs rivieren met kleurrijke vissersbootjes, door de buitenwijken van de stad Kota Bharu, langs rijstvelden en door kleine Kampungs (dorpjes). Een route van circa 4 uur.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 12 Pasir Belanda - Penarik

Na het ontbijt vertrekt u voor de rit van ongeveer 2,5 uur zonder tussenstops naar Penarik. Een mooie route door landelijk gebied. U rijdt langs rijen palmen, velden met koeien en kleine dorpjes. De route voert ook deels langs een rivier met kleurrijke vissersboten. In de verte ziet u tussen de palmen door af en toe een glimp van de zee. Tip: stop onderweg bij de kleurrijke boeddhistische tempel Wat Photikyan Phut Haktham met een enorme metershoge staande Boeddha en een levensgroot beeld van een T-Rex (ja, echt waar!). Ook het dorp Tupat, met traditionele Maleise huizen, is een leuke tussenstop.

 

Informatie Penarik:

Het kleine vissersdorpje Penarik is aan de kustroute tussen Kota Bharu en Kuala Terengganu gelegen. Dagelijks komen de vissers hier aan land met hun vers gevangen vis. Aan de kust bevinden zich dan ook enkele eenvoudige visrestaurants. Penarik is lokaal bekend vanwege de gefrituurde inktvis; een lokale lekkernij waarvoor mensen vanuit omliggende plaatsen naar Penarik afreizen. Iedere vrijdag is er markt. Er wordt van alles verkocht; van groente en fruit tot kleding en speelgoed. De dorpelingen komen vrijwel allemaal naar de markt om hun wekelijkse inkopen te doen.

Overnachting in Penarik.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 13 Penarik

Penarik-strand(13)

Dag ter vrije besteding.

 

Overnachting in Penarik.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 14 Penarik - Lang Tengah

U rijdt in circa 20 minuten naar de pier in Merang. Hier parkeert u uw auto op de grote parkeerplaats; uw huurauto wordt hier opgehaald. Vanaf de pier in Merang vaart u in ongeveer een half uur naar uw resort op Lang Tengah. U wordt bij de pier voor uw resort afgezet.

 

Informatie Lang Tengah:

Pulau (eiland) Lang Tengah is idyllisch bounty eilandje behorende bij het 25 eilandjes tellende National Marine Park. Vergeleken met buureilanden Perhentian en Redang is Lang Tengah vrij klein; op het eiland zijn bijvoorbeeld slechts 4 resorts te vinden. Buiten deze resorts zijn er verder geen winkeltjes of restaurantjes. Lang Tengah is daardoor perfect voor rustzoekers. Het eilandje is met tropisch regenwoud begroeit (u kunt hier mooie jungle trekkings maken), en omgeven door baaien met poederwit zandstrand. Het kraakheldere, azuurblauwe water met prachtige koraalriffen is een paradijs om te duiken of te snorkelen. Op veel plaatsen kunt u direct vanaf het stand al mooi snorkelen.

Overnachting op Lang Tengah.

Inclusief ontbijt, autohuur en boottocht

Dag 15 Lang Tengah

LangTengah-beach10(8) wittebloemmetgelekern(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op Lang Tengah.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Lang Tengah - Redang

maleisie-redang-prachtigstrand(13)

U wordt vlakbij uw hotel met een speedboot opgehaald en vaart in circa een half uur naar Redang. Aangekomen bij de pier wordt u opgewacht door een medewerker van uw resort.

 

Informatie Redang:

Redang is een van de grootste en meest ontwikkelde eilanden voor de oostkust van West-Maleisië. Redang is verreweg het grootste eiland van de groep van negen eilanden waartoe het behoort en die samen een beschermd zee reservaat vormen. De onderwaterwereld rondom Redang is dan ook werkelijk adembenemend. U kunt hier uitzonderlijk goed duiken en snorkelen. U zult een grote verscheidenheid aan harde en zachte koralen, en ontelbare soorten vissen zien. De resorts op Redang bevinden zich allen aan de kust; u kunt zo het prachtige helderwitte zandstrand oplopen. Het langste strand van Redang is Long Beach. Hier bevinden zich dan ook veel resorts, en is het vrij druk. Maar er zijn ook meer afgesloten baaien waar u de rust kunt opzoeken. Het binnenland van Redang is bedekt met weelderige jungle. Er zijn diverse jungle tracks uitgezet die prima zelfstandig te doen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld jungle tracks naar Kampung Air; het grootste dorp van Redang. Hier kunt u in een van de eenvoudige restaurantjes heerlijk vers gevangen vis eten.

 

Overnachting op Redang.

Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 17 en 18 Redang

Zeeschildpad(8) Indonesie-Bali-NusaLembongan-onderwater7(8) PulauRedang-underwaterfish20(8)

Dagen ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Redang.

Inclusief ontbijten

Dag 19 Vertrek Redang

U wordt door het personeel van het resort met de tractor naar de pier gebracht. U vaart in ongeveer 1½ uur naar Shabandar jetty in Kuala Terengganu. Hier wordt u opgewacht, en vervolgens naar de luchthaven van Kuala Terengganu gebracht.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën