terug naar het overzicht

Rondreis Ontdek Sumatra en West-Maleisië

Maatwerk, alles kan!
Chantal1
Chantal Heere
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € 1325,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

In het kort over Sumatra en West-Maleisië

Een mooie combinatie van de jungle op Sumatra en het modernere West-Maleisië. In Sumatra gaat u de jungle in om orang-oetans te observeren en olifanten wassen in de rivier. U ziet hoe deze reusachtige beesten genieten. In West-Maleisië bezoekt u de bruisende metropool Kuala Lumpur. Dan door naar de uitgestrekte theevelden in de Cameron Highlands.

Genieten van prachtige uitzichten! Daarna naar Penang, ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. Een echt cultuur-eiland met vele tempels en overblijfselen uit de VOC-tijd. U sluit de reis af met zon, zee en strand op het prachtige eiland Langkawi.

Route

Route Sumatra:
Dag 1   Naar Medan

Dag 2   Tangkahan

Dag 3   Tangkahan

Dag 4   Bukit Lawang

Dag 5   Bukit Lawang

Dag 6   Bukit Lawang

 

 

Route West-Maleisië:

Dag 7   Kuala Lumpur

Dag 8   Kuala Lumpur

Dag 9   Cameron Highlands

Dag 10 Cameron Highlands

Dag 11 Penang

Dag 12 Penang

Dag 13 Langkawi

Dag 14 Langkawi

Dag 15 Langkawi

Dag 16 Langkawi

Dag 17 Vertrek Langkawi

Sumatra250(10)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië en Indonesië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata. 

Kualalumpur-batucaves-trap(10)

Tips

  • Wilt u uw reis uitbreiden? Verblijf dan ook op Samosir eiland in het Tobameer. Hier kunt u kennis maken met de oude Batak cultuur van Sumatra.
  • Als u van duiken of snorkelen houdt kunt u de reis afsluiten op één van de prachtige bounty-eilanden voor de oostkust van West-Maleisië. Vanwege de regentijd aan deze kant van West-Maleisië is dit alleen mogelijk van april tot en met oktober.

Overige informatie

Accommodaties

Wij bieden een grote verscheidenheid aan hotels aan. Voor deze reis hebben wij goede middenklasse, luxueuze hotels en topklasse hotels geselecteerd. In sommige plaatsen op Sumatra is er alleen eenvoudige accommodatie. zie tabje Hotels.    

 

Vervoer

Op Sumatra heeft u de beschikking over uw eigen privé-auto/busje met chauffeur. Eventueel kunt u op Sumatra ook een Engelssprekende gids inhuren. Een groot deel van de reis door Maleisië is gebaseerd op een huurauto. Heeft u liever een auto met Engelssprekende chauffeur, dan kan dit natuurlijk ook. De prijs is dan uiteraard wel hoger. De vermelde transfers zijn op privé basis m.u.v. de transfer van Kuala Lumpur naar Kuala Tembeling; deze is samen met andere reizigers.

Aantal deelnemers
U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

De vluchten naar Maleisië en Indonesië

Vluchten naar Maleisië en Indonesië: wij regelen deze graag voor u.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.