terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië en Thaise stranden

Een rondreis door twee Aziatische landen. Na een bezoek aan de metropool Kuala Lumpur gaat u op avontuur in de jungle. In de Cameron Highlands bewondert u de theevelden en dan door met uw eigen huurauto naar het eiland Penang om hier cultuur te snuiven in de stad Georgetown.  Genieten van verschillende stranden: op het Maleisische eiland Langkawi en in het zuiden van Thailand. Relax hier op prachtige bounty-stranden!

Wat maakt deze reis bijzonder
2 prachtige landen in 1 reis
Stad, jungle, theeplantages
Verblijf op witte stranden
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie vanaf € 2700,- per persoon
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten West-Maleisië en Thailand

West-Maleisië

Dag 1  Aankomst Kuala Lumpur

Dag 2  Kuala Lumpur

Dag 3  Taman Negara

Dag 4  Taman Negara

Dag 5  Cameron Highlands

Dag 6  Cameron Highlands

Dag 7    Penang

Dag 8    Penang

Dag 9    Penang

Dag 10  Langkawi

Dag 11  Langkawi

Dag 12  Langkawi

Thailand

Dag 13  Koh Lipe

Dag 14  Koh Lipe

Dag 14  Koh Lipe

Dag 15  Krabi

Dag 16  Krabi

Dag 17  Krabi

Dag 18  Khao Lak

Dag 19  Khao Lak

Dag 20  vertek Khao Lak

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kuala Lumpur

Maleisie-Kuala-Lumpur-skyline-1 Maleisie-KualaLumpur-straatbeeld_2_286103

U komt aan op de luchthaven van de hoofdstad van Maleisië, welkom in Kuala Lumpur! Bij de luchthaven wordt u door onze vertegenwoordiger opgewacht en in ruim 1 uur naar uw hotel in Kuala Lumpur gebracht (privé-transfer zonder gids).

 

De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door moderne hoogbouw, maar er zijn ook glinsterende minaretten, kleurrijke tempels, koloniale bouwwerken, luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Wandel naar Chinatown om af te dingen op souvenirs in Petaling street en om echt Maleis eten te proeven. De bekende Petronas Twin Towers grenzen aan het ruime KLCC-park. Onze tip: ga hier ’s avonds naartoe om de sprankelende fonteinenshow te zien. Aan de rand van de stad liggen de Lake Gardens met kleurrijke botanische tuinen en een enorm vogelpark. Huur een fiets om dit park te verkennen.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

Leun achterover en verken Kuala Lumpur met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad zoals het paleis, Chinatown, Little India, het vogelpark, de grote moskee, de koloniale gebouwen aan Merdeka square en de Twin Towers. Grote kans dat deze kenmerkende torens in beeld zijn als u een foto van Kuala Lumpur ziet. De torens zijn toegankelijk voor publiek. Bestel wel alvast kaartjes via de website, want er mogen een beperkt aantal mensen per dag naar binnen. Wij vinden het uitzicht over de stad mooier vanuit het draaiende restaurant bovenin de KL Menara toren. Dan heeft u namelijk zicht op de skyline van Kuala Lumpur met de Petronas Twin Towers!

 

Overnachting in Kuala Lumpur.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuala Lumpur – Taman Negara

Maleisie-taman-negara-longtailboat_2_486797 maleisie-tamannegara-canopi-walk_1_111087 maleisie-Taman-Negara-aapje-close_1_438738

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald en naar de pier in Kuala Tembeling gebracht. Deze rit duurt ongeveer 3 uur (privé-transfer zonder gids).

 

Vanaf Kuala Tembeling vertrekt uw longboot (een lange smalle boot) waarmee u samen met andere reizigers naar Taman Negara vaart. Alleen deze tocht is al een fantastische ervaring. U passeert woningen op en aan het water, en ziet de dichte diepe wouden aan weerszijden van de rivier. Onderweg heeft u kans aapjes, waterbuffels, en vele vogelsoorten te zien. U komt in de namiddag, aan.

 

Dit nationale park is één van de oudste regenwouden ter wereld; naar schatting zelfs 130 miljoen jaar oud. U ziet hier vele kleurrijke vogels, bijzondere insecten en kleine zoogdieren. U overnacht in of nabij het dorpje Kuala Tahan; gelegen aan de rivier. In Kuala Tahan vindt u wat kleine winkeltjes en diverse lokale eettentjes. Ter plaatse kunt u de excursies voor deze dagen boeken en betalen.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht en diner

Dag 4 Taman Negara

Deze ochtend kunt u bijvoorbeeld samen met een lokale gids een wandeling naar Teresik Hill maken; een hele klim met veel traptreden. Daarna naar de canopywalk (7 loopbruggen tussen de boomtoppen, maar liefst 40 à 50 meter boven de grond gebouwd, met een totale lengte van zo’n 250 meter). Vanuit het Mutiara Resort kunt u ook zelf het pad volgen (staat aangegeven) naar Teresek Hill en naar deze loopbruggen. U kunt dan ter plekke entree betalen voor de canopywalk. Dit is een stuk voordeliger dan een excursie met gids. Een aanrader voor deze middag: een boottocht naar Lata Berkoh. Met een longboot vaart u over een smalle rivier en door stroomversnelling tot de boot niet verder kan. Vanaf hier leidt een korte jungle-trail naar een heldere poel in de rivier waar u heerlijk kunt zwemmen. U kunt in Taman Negara gemakkelijke trektochten van een paar uur maken, maar er zijn ook meer uitdagende en langere trektochten uitgezet.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt en diner

Dag 5 Taman Negara - Cameron Highlands

Maleisie-Cameron-Highlands-theeplantages-1

De komende dagen heeft u de beschikking over een huurauto. U rijdt vanaf Kuala Tahan in ongeveer 5 uur naar de Cameron Highlands. Het eerste deel van de route rijdt u over een smalle asfaltweg door de jungle en door palmolieplantages, en dan over een bredere weg naar het noordwesten. De laatste kilometers rijdt u door de theevelden; een afwisselende route.

 

Het klimaat in de Cameron Highlands is zeer gunstig voor het verbouwen van thee, groente en fruit. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Vooral het uitzicht op de golvende groene theevelden is adembenemend mooi. Erg fijn is de temperatuur in dit gebied. Door de hoge ligging is het hier standaard een paar graden koeler dan in de rest van Maleisië. Geen wonder dat de Engelsen in de koloniale tijd hier graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is nog duidelijk te zien aan de vele gebouwen in de oud-Engelse Tudor-stijl (zwart met witte gebouwen) die dit gebied sieren.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief: ontbijt en huurauto

Dag 6 Cameron Highlands

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Verder kunt u stoppen bij een vlindertuin en/of aardbeienkas waar u zelf aardbeien kunt plukken. Ook is het leuk om één van de vele fruit- en groentemarkten te bezoeken die u onderweg tegen zult tegenkomen. Voor actievelingen is er ook voldoende de toen: maak een mountainbiketocht door de theevelden of wandel naar één van de vele watervallen. Ook kunt u zich per jeep naar Mossy Forest laten brengen en hier een wandeling maken door de met mos begroeide jungle.

 

Overnachting in Cameron Highlands.

Inclusief: ontbijt en huurauto

Dag 7 Cameron Highlands - Penang

Maleisie-Penang-tempels Maleisie-Penang-collega-lara-streetart_2_446554

U rijdt vandaag naar Penang. U kunt onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en u ziet een aantal prachtige uitzichten, stop bij een waterval en een paleis onderweg.

 

Het eiland Penang biedt veel afwisseling in bezienswaardigheden en natuurschoon. Het beroemde strand van Batu Ferringhi ligt op een half uur rijden van de hoofdstad Georgetown. U vindt hier veel mooie strandresorts, restaurants en barretjes. U kunt de natuur opzoeken in het Nationale Park (met canopy-walk), het lokale leven ervaren aan de landelijke westkust en in de drukke stad Georgetown kunt u heerlijk slenteren en de mooiste verborgen tempels, pagodes, clanhouses en overblijfselen uit de koloniale tijd bewonderen. Bijzonder leuk is de wandeling door Georgetown langs prachtige muurschilderingen die verstopt zijn in het straatbeeld. U kijkt uw ogen uit!

 

Overnachting op Penang.

Inclusief: ontbijt en huurauto

Dag 8 Penang

Vandaag kunt u het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes en klokkentorens met elk hun eigen bouwstijl uit Birma, Thailand of China. Bijzonder is het bezoek aan de pagode, welke u ook kunt beklimmen. Deze 32 meter hoge tempeltoren is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha. Langs de wenteltrappen die naar de top leiden, staan ontelbare Boeddhabeelden en ziet u afbeeldingen van Boeddha op de wandtegels. De toren wordt daarom ook de ‘pagode van de tienduizend Boeddha’s’ genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. Bezoek in Georgetown Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke Chinatown en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Uw huurauto wordt aan het einde van de dag bij uw hotel opgehaald.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief: ontbijt en huurauto

Dag 9 Penang

Maleisie-Penang-fietsexcursie_1_597295 Maleisie-Penang-rickshawbluemansion_2_184101

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief: ontbijt en huurauto

Dag 10 Penang - Langkawi

U wordt bij uw hotel in Georgetown opgehaald en naar de luchthaven van Penang gebracht (privé-transfer zonder gids). Hiervandaan vertrekt het vliegtuig naar Langkawi. U wordt bij aankomst op Langkawi opgewacht en naar uw hotel gebracht (privé-transfer zonder gids).

 

Het grote eiland Langkawi is een fijne bestemming voor een paar dagen ontspannen op het zandstrand of aan het zwembad van een van de vele resorts. Heeft u snel genoeg van luieren? Dan is er ook voldoende te doen. Beklim de trap langs de hoge waterval ‘Seven Falls’ om bovenaan een verfrissende duik in een van de poelen te nemen. Niet vergeten om zwemkleding aan te trekken! Stap in de vlakbij gelegen kabelbaan die u naar de hoog in de bergen gelegen skywalk brengt. Vandaar heeft u weids uitzicht over het met jungle bedekte eiland en de zee in de verte. Bezoek ook eens de rijstvelden van Laman Padi, de krokodillenboerderij en het enorme aquarium.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief: ontbijt, transfers en ferry

Dag 11 Langkawi

Maleisie-Langkawi-strand-boot Maleisie-Langkawi-Kuahjettyeagle11_2_183493

Houdt u van snorkelen? Stap dan in de boot die u in een uur naar Pulau Payar brengt. Dit kleine eiland is omringd door kleurrijke koraalriffen waar vele soorten tropische vissen zwemmen. Snorkelen hier is extra spannend, want er zwemmen ook rifhaaitjes. Gelukkig eten ze alleen vis. Ook boven water dieren zien? Ga dan naar het Kilim Geoforest Park. Dit park is door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. Per motorbootje of kajak vaart u door de mangrovebossen, langs miljoenen jaren oude kalksteenformaties en stille zandstranden. In de mangrove ziet u apen, leguanen en krabbetjes, en hoog in de lucht vliegen adelaars. Meer af bij de grot Gea Kelawar om de duizenden vleermuizen die daar huizen te zien. Per fiets ervaart u Langkawi op een geheel andere manier. U trapt door rustige dorpjes, langs rivieren, rijstvelden en door bossen. Zo maakt kennis met het dagelijkse leven op het platteland. Langkawi heeft voor ieder wat wils!

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief: ontbijt

Dag 12 Langkawi

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief: ontbijt

Dag 13 Langkawi – Koh Lipe, Thailand

Thailand-Koh-Lipe-strand-2

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Langkawi gebracht (privé-transfer zonder gids).

U vaart in ongeveer 1,5 uur van het Maleisische eiland Langkawi naar het Thaise eilandje Koh Lipe.

 

Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand. Een eiland dat steedss populairder wordt, maar voor vele reizigers ligt het niet op de route. Koh Lipe is daardoor nog echt een klein paradijsje met hagelwitte stranden waar u heerlijk kunt genieten van zon, zee, strand en de relaxte sfeer. Grote resorts en winkels zijn hier nog niet massaal aanwezig. Koh Lipe is een uitstekende bestemming om te snorkelen en te duiken. Er zijn meerdere kleurrijke koraalriffen te bewonderen rondom het eiland.

 

Overnachting op Koh Lipe.

Inclusief: ontbijt, transfers, ferry

Dag 14 Koh Lipe

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Koh Lipe.

Inclusief: ontbijt

Dag 15 Koh Lipe - Krabi

Thailand-Krabi-uitzicht_2_282505 Thailand-Krabi-Kano_1_472204

Met de reguliere ferry vaart u naar Pakbara in 90 minuten.

U wordt in Pakbara haven opgehaald en naar uw hotel in Krabi gebracht (privé-transfer).

 

De steile kalksteenkliffen, een groenblauwe zee en witte zandstranden maken deze regio een van de meest veelzijdige bestemmingen van Zuid-Thailand. Op het vaste land van Krabi vindt u verschillende stranden. Een populair strand is Ao Nang Beach, gelegen aan de gezellige boulevard van de badplaats Ao Nang. Dit is de plek om op een longtail boot naar de tropische eilanden te stappen. Een ander strand dat volgens ons een bezoekje waard is, is Tubkeak Beach. Wat verder weg van de drukte, een ruim en breed zandstrand met fantastisch uitzicht op de eilandjes voor de kust. Ideaal om te genieten van de zonsondergang!

 

Overnachting op Krabi.

Inclusief: ontbijt, transfer en ferry

Dag 16 & 17 Krabi

De fotogenieke karstbergen in zee zullen u niet snel vervelen. Onze tip: maak per kajak een dagtocht langs de kliffen en eet in een van de kleine visrestaurants langs de kust. Of als u niet op Railay Beach verblijft, breng dan een bezoek aan dit mooie zandstrand. Het is alleen per bootje te bereiken en het uitzicht is fantastisch. Loop van oost naar west over het schiereiland, of wandel deels door de jungle. Maar uiteraard kunt u hier ook gewoon genieten aan het strand.

 

Overnachtingen op Krabi.

Inclusief: ontbijt

Kajakken bij Au Thalane
Krabi

Kajakken bij Au Thalane

Vandaag gaat u kajakken door de mangrove van Au thalane. U vaart tussen de mangrovebossen en komt vele mooie...

Dag 18 Krabi - Khao Lak

Thailand-Khao-Lak-strand

U wordt bij uw hotel in Krabi opgehaald en naar uw hotel in Khao Lak gebracht.

 

De kustplaats Khao Lak is een nog vrij onbekende strandbestemming, niet ver van het levendige Phuket. Een rustig verblijf in een mooie badplaats waar de Thaise sfeer zeker nog te proeven is. Deze plek is vooral geliefd bij rust- en natuurliefhebbers die een verblijf aan het strand willen combineren met een bezoek aan het Nationaal Park Khao Lak. In dit park vindt u uitbundige flora en fauna. Er leven vliegende maki's, zwarte reus eekhoorns en duizenden vlinders. Maak een wandeling door de jungle en neem een duik in het water bij de Chong Fa-waterval.

 

Overnachting in  Khao Lak.

Inclusief: ontbijt

Dag 19 Khao Lak

Niet alleen bovenwater, maar ook onderwater valt er in de buurt van Khao Lak veel te zien. Boek een tocht naar de onbewoonde Similan-eilanden, het mekka voor duikers en snorkelaars. De eilanden zijn voorzien van witte poederstranden en in zee zwemmen ontelbare tropische vissen, roggen en zeeschildpadden.

 

Overnachting in Khao Lak.

Inclusief: ontbijt

Dag 20 Vertrek Khao Lak

Hopelijk heeft u genoten van de hoogtepunten van Thailand. Vandaag wordt u terug naar de luchthaven van Phuket gebracht.

 

Inclusief: transfer en ontbijt

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Thailand. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen