Taman Negara, Balai Serama Guesthouse

West-Maleisie

Een Guesthouse met 3*? Jazeker! Van Verre heeft deze bijzonder sfeervolle en nette guesthouse vlakbij de jungle van Taman Negara National Park zelf bezocht, en wij vinden dit zeker 3* waard. De Nederlandse Marja en haar Maleisische echtgenoot Ijat hebben hard gewerkt om deze kleinschalige Guesthouse begin 2015 te openen. Gastvrij wordt u verwelkomd in hun droom; een droom die zij graag met u delen.
 
De accommodaties in Taman Negara zijn over het algemeen vrij eenvoudig, Balai Serama is één van de betere accommodaties ter plaatse.

Locatie

Balai Serama is prachtig gelegen aan de rivier, buiten de drukte en middenin een lokale kampong (dorpje). De winkeltjes en (drijvende) restaurantjes van Kuala Tahan bevinden zich op 5 minuten rij-afstand. Er is een gratis shuttle-service naar en van dit gebied op elk gewenst tijdstip. Voor het ontbijt en diner hoeft u hier echter niet naartoe; deze maaltijden zijn inbegrepen tijdens uw verblijf. Als u niet met de auto, maar per boot naar Taman Negara bent gereisd, wordt u bij de pier opgehaald en met uw bagage naar Balai Serema gebracht.

Accommodatie

De 9 kamers van Balai Serama zijn in één gebouw gelegen; 6 aan de voorzijde en 3 aan de achterzijde. Aan de voorzijde hebben de kamers uitzicht over de tuin en in de verte de rivier. De kamers aan de achterzijde hebben iets meer privacy en kijken uit op het 'bamboelaantje'; een smal wandelpad mooi begroeid met bamboe. Alle kamers zijn in een eigen kleur geverfd, en de inrichting is smaakvol en fris modern met een Maleisisch tintje. Batik doeken sieren de muren en van grote boomstammen zijn mooie nachtkastjes gemaakt. De kamers zijn voorzien van airconditioning en koffie- en theefaciliteiten. Er is een moderne badkamer met douche en toilet. Alle kamers hebben een tweepersoonsbed, maar 5 van de kamers beschikken ook nog over een éénpersoonsbed. Er zijn twee setjes kamers met tussendeur; ideaal voor families met kinderen. De bamboegordijnen die de veranda's van elkaar scheiden kunnen omhoog, zodat ook de veranda één geheel wordt.

 

Circa 10 meter achter het gebouw met kamers ligt een huisje voor maximaal vier personen. Het huisje heeft een woonkamer met open keuken, slaapkamer met tweepersoonsbed en stapelbed, badkamer met douche. Beide ruimtes zijn voorzien van airconditioning. 

Voorzieningen

Vanuit het restaurant is het uitzicht over de rivier prachtig. Hier geniet u van een westers ontbijtbuffet en een Aziatisch diner-buffet, maar dan wel op westerse manier bereid (dus niet te pittig, geen botten, vetranden, vissenkoppen e.d.). De gehele dag staat er in het restaurant een koffie- en theebuffet waar u gratis gebruik van kunt maken. Tegen betaling kunt u hier ook blikjes frisdrank en bier verkrijgen, welke u op het terras van het restaurant of op uw eigen veranda kunt opdrinken. Dagelijks wordt er een fles mineraalwater op uw kamer gezet.

Marja en Ijat geven graag advies over de vele activiteiten die u kunt ondernemen in het Nationale Park Taman Negara. Desgewenst organiseren zij ook uw excursie met een gids; gegarandeerd altijd in kleine groepjes of privé. Aan de rivier voor Balai Serama is een zonnedek en een klein strandje. Hier kunt u een heerlijk verkoelende duik nemen, of lekker dobberen op de grote banden die voor u klaarliggen.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën