terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van West-Maleisië

Een prachtige en complete rondreis, waarin u kennismaakt met al het moois dat West-Maleisië te bieden heeft. De reis start aan de westkust met een aantal dagen strand op het eiland Langkawi. Na bijgekomen te zijn vaart u naar Penang. Dit eiland is cultureel gezien erg interessant; verschillende nationaliteiten en religies bestaan hier naast elkaar. U reist per huurauto naar de prachtige theetuinen in de Cameron Highlands. Vanwege het koele klimaat is het hier prima vertoeven. Vervolgens bezoekt u het eeuwenoude tropisch regenwoud in Taman Negara. 

Daarna is het de beurt aan de moderne hoofdstad Kuala Lumpur. Naast hoge wolkenkrabbers vind je hier tempels, markten en een mooi stadspark. U vervolgt uw weg naar het historische plaatsje Melaka. Melaka was ten tijde van de VOC een belangrijke havenplaats en u treft hier dan ook restanten uit deze tijd. Dan steekt u over naar de oostkust van het schiereiland. De oostkust is minder ontwikkeld en nog wat authentieker gebleven. U sluit u reis af op het eiland Redang, hier waant u zich in een paradijs en zult u zeker tot rust komen. Deze reis is zit vol hoogtepunten en is een onvergetelijke ervaring!

Wat maakt deze reis bijzonder
Alle hoogtepunten in één reis
Cultuur in Melaka en op Penang
Paradijselijk eiland Redang
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1650,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van West-Maleisië

Dag 1    Naar Langkawi

Dag 2    Langkawi

Dag 3    Langkawi

Dag 4    Penang 

Dag 5    Penang

Dag 6    Cameron Highlands

Dag 7    Cameron Highlands

Dag 8     Taman Negara

Dag 9     Taman Negara

Dag 10   Kuala Lumpur
Dag 11   Kuala Lumpur

Dag 12   Melaka

Dag 13   Melaka

Dag 14    Cherating

Dag 15    Redang

Dag 16    Redang

Dag 17    Redang

Dag 18    Redang

Dag 19    Vertrek Redang

100% maat werk

Dag 1 Naar Langkawi

Langkawi2582-strand(13)

Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel op Langkawi gebracht. U begint uw reis rustig met een aantal dagen op deze prachtige strandbestemming. 

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief transfer

Dag 2 en 3 Langkawi

Langkawi-mangroveforest10(8) Langkawi-Kuahjettyeagle11(8) Langkawi-Sevenwellswaterfall(8)

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid het eiland verkennen of kiezen voor een leuke excursie.

 

Overnachtingen op Langkawi. 

Inclusief ontbijten

Langkawi, Sunset Dinner Cruise
Langkawi

Langkawi, Sunset Dinner Cruise

U wordt aan het einde van de middag bij uw hotel opgehaald.’s Avonds vertrekt u voor een ontspannen cruise...

Dag 4 Langkawi - Penang

West-Maleisië-Penang-Trishaw(8) Maleisië-Penang-Georgetown-huis(8)

U wordt opgehaald bij uw resort en naar de haven gebracht. De overtocht naar het eiland Penang duurt ongeveer 3 uur. De vaartijd is afhankelijk van het weer. De ferry is geen luxe boot, maar is wel uitgerust met airco en de stoelen zijn vergelijkbaar met die in een bus. Bij aankomst transfer naar uw hotel.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt, transfers en boottocht

Dag 5 Penang

Penang-chineseroofornament Maleisië-Penang-Georgetown-streetart(17)

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. De huurauto wordt 's ochtends bij uw hotel afgeleverd.

 

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown. De plannen voor de tempel waren een initiatief  van de Chinese monnik Beow Lean, die in het klooster van Guan Yin in Georgetown woonde. De bouw startte in 1890, maar werd pas in 1930 voltooid. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl, uit Birma, Thailand of China. U mag in de Kek Lok Si overal foto’s nemen. Bijzonder is het bezoek aan de pagode. Men is met de bouw begonnen in 1915, nadat de koning van Thailand de eerste steen had gelegd. De pagode heet officieel ook ‘De pagode van Rama VI’. In de souvenirwinkel kunt u dakpannen kopen, waarop uw naam wordt geschilderd. Deze dakpannen zullen gebruikt worden voor de afdak van de ‘Kuan Yin Statue’. Dan de pagode in en een klim naar boven maken. De 32 meter hoge tempeltoren is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha. Langs de wenteltrappen die naar de top leiden, staan ontelbare Boeddhabeelden en ziet u afbeeldingen van Boeddha op de wandtegels. De toren wordt daarom ook de ‘pagode van de tienduizend Boeddha’s’ genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen.  Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. In deze bedrijvige stad is de geschiedenis voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Overnachting op Penang. 

Inclusief ontbijt en autohuur

Penang, Hill and Temple
Penang

Penang, Hill and Temple

Deze excursie brengt u naar de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen), de grootste Boeddhistische tempel...

Penang, Kookworkshop
Penang

Penang, Kookworkshop

Wilt u de geheimen van de Maleisische keuken leren kennen? Dan is deze kookworkshop iets voor u! Rond 08.00...

Dag 6 Penang - Cameron Highlands

Cameronhighlands-theeplukkershand(8) Cameronhighlands-theeplukkerinveld10(8)

U rijdt via de 7 kilometer lange brug terug naar het vasteland. Via een prima weg rijdt u naar de stad Ipoh. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het paleis van de sultan en de prachtige moskee in Kuala Kangsar. Bij de afslag Simpang Pulai verlaat u de snelweg. U rijdt via Kampung Raja, Kuala Terla en Brinchang naar de Cameron Highlands. Onderweg kunt u onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en ziet u een aantal prachtige uitzichten.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 7 Cameron Highlands

Maleisie-WestMaleisie-CameronHightlands-fruitenbloemenmarkt(8) Maleisie-vlinderopbloem

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Dag 8 Cameron Highlands - Taman Negara

130528 4771(8) Maleisie-WestMaleisie-TamanNegara-bootoprivier(8)

U rijdt vanaf de Cameron Highlands in ongeveer 5 uur naar Kuala Tahan, in Taman Negara. Het laatste stuk rijdt u door de jungle en door palmolieplantages over een smalle geasfalteerde weg; een mooi deel van de route.

Aangekomen bij uw accommodatie in Taman Negara wordt uw huurauto opgehaald.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 9 Taman Negara

TamanNegara-treeroots(13)

Deze ochtend kunt u bijvoorbeeld samen met een lokale gids een wandeling naar Teresik Hill maken, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Daarna bijvoorbeeld naar de canopywalk (hoge loopbruggen tussen de boomtoppen, maar liefst 40 à 50 meter boven de grond gebouwd en zo’n 450 meter lang). Het is één van de grootste en meest spectaculaire canopywalk ter wereld. Vanuit uw accommodatie kunt u een pad volgen (staat aangegeven) naar de loopbruggen. U kunt dus ook gewoon ter plekke entree betalen, dit is stuk goedkoper dan een excursie met gids. Een aanrader voor deze middag: een boottocht naar de watervallen van Lata Berkoh. Er is bij de watervallen een poel waar u heerlijk kunt zwemmen. U kunt in Taman Negara trektochten maken van een paar uur tot een hele dag. En natuurlijk zijn er nog meer excursies die u kunt maken. U beslist dit zelf ter plaatse.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt

Dag 10 Taman Negara - Kuala Lumpur

Na het ontbijt, om 09.00, vertrekt uw boot vanuit Taman Negara. U  vaart u in circa 2,5 uur terug naar Kuala Tembeling; een onvergetelijke ervaring rijker!

Bij de pier in Kuala Tembeling wordt u opgewacht. U wordt in ongeveer 3 uur naar uw hotel in Kuala Lumpur gebracht. 

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Dag 11 Kuala Lumpur

verkoopster(8) Maleisië-Kuala-Lumpur-Twin-Towers(8)

Deze dag is ter vrije besteding. Via Van Verre kunt u een aantal leuke excursies boeken.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Kuala Lumpur, Cave and Country
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Cave and Country

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en u bezoekt de wereldberoemde Royal Selangor fabriek, ongeveer 12...

Dag 12 Kuala Lumpur - Melaka

Melaka-riverhousesbynight(13)

De komende dagen maakt u wederom gebruik van een huurauto. De huurauto wordt 's ochtends bij uw hotel afgeleverd. U rijdt in ongeveer 2 à 3 uur naar Melaka.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 13 Melaka (fiets excursie)

maleisie-fietsen(13)

U wordt om 09:00 uur opgehaald bij uw hotel en naar het verzamelpunt gebracht. Na een korte instructie stapt u op de fiets. Terwijl u door de landerijen en kleine dorpjes rond Melaka fietst, vertelt uw gids van alles over het leven in de kampongs. Uiteraard wordt er onderweg regelmatig gestopt en krijgt u de gelegenheid om even een praatje te maken met de dorpsbewoners. Een bijzondere ervaring. Aan het begin van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt, autohuur en fiets excursie

Fietsen in Melaka
Melaka

Fietsen in Melaka

Een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen is per fiets! Tijdens deze 3 uur durende...

Dag 14 Melaka - Cherating

Cherating-springendekinderenbijzonsondergang(13)

U verlaat Melaka voor een mooie rit naar Cherating, een tocht van ongeveer 6 uur. Via de Segamat Highway rijdt u naar Kuantan. Onderweg komt u in de buurt van een merengebied, Lake Chini. U kunt hier apen en vele soorten vogels zien. Van ongeveer juni tot september lijkt het een tapijt van roze en witte lotusbloemen. Het is hier heel mooi. Vanaf het kleine dorpje Belimbing vertrekken bootjes voor een cruise van circa twee uur over de Chini rivier en Lake Chini.

 

Informatie Cherating:

Het dorpje Cherating is aan een van de mooiste stranden van de oostkust gelegen. Het ellenlange en brede zandstrand heeft een grote aantrekkingskracht op zowel lokale als buitenlandse toeristen. In de loop der jaren zijn er aan de lange baai een hele rits grote resorts gebouwd. Het kleine vissersdorp Cherating heeft haar oorspronkelijke charme echter niet verloren. In het dorpje heerst een ontspannen en gemoedelijke sfeer, en de bevolking is zeer hartelijk. Tijdens een wandeling door de straatjes ziet u hoe de vrouwen uit het dorp tassen, hoeden en andere souvenirtjes weven van pandanbladeren. Het dorp zelf is erg in trek bij backpackers; u vindt hier veel budgetaccommodaties, en een klein aanbod aan eenvoudige eettentjes en winkeltjes. In de wintermaanden, wanneer er vanwege de Moesson een sterke wind waait, is dit gebied een eldorado voor surfers. Van mei tot september komen groene zeeschildpadden op delen van het lange strand aan land om hun eieren te leggen. Gedurende deze maanden kunt u dit fenomeen 's nachts onder begeleiding aanschouwen. In het nabijgelegen Turtle Information Centre kunt u meer leren over deze prachtige dieren, en vaak ook kleine schildpadjes zien die nog uitgezet moeten worden.

Overnachting in Cherating.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 15 Cherating - Redang

Bootjes-tropischeiland123(8) Bootopmooistrand(8)

U rijdt langs de oostkust naar Kuala Terengganu, een tocht van ongeveer drie uur. Het eerste deel van de route is niet zo mooi: u rijdt grotendeels langs bebouwing en industrie. Vanaf Dungun komt hier verbetering in en rijdt u door kleine vissersdorpjes en langs kilometers oliepalmplantages. U parkeert uw auto op de parkeerplaats naast de pier middenin het centrum bij Shabandar jetty. Uw huurauto wordt hier weer opgehaald. U vaart in ongeveer 1½ uur naar Redang. U wordt hier door het personeel van het resort opgewacht.

 

Overnachting op Redang.

Inclusief ontbijt, autohuur en boottocht

Dag 16 t/m 18 Redang

PulauRedang-underwaterfish20(13)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Redang

Inclusief ontbijten

Dag 19 Vertrek Redang

U wordt door het personeel van het resort naar de pier gebracht. U vaart in ongeveer 1½ uur terug naar Kuala Terengganu. Hier wordt u opgewacht en vervolgens naar de luchthaven van Kuala Terengganu gebracht.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën