terug naar het overzicht

Rondreis Ontdek West-Maleisië en Bali

Hoeveel culturen kunt u in één reis zien? Vele, als u West–Maleisië en Bali combineert! U begint in de wereldstad Kuala Lumpur, waar wolkenkrabbers hoog oprijzen. Dan wordt het tijd voor natuur: heuvels met theeplantages in de Cameron Highlands en jungle in Taman Negara. In Melaka ziet u vervolgens een glimp van het oude Maleisië.

Van Maleisië vliegt u naar Indonesië. Op het hindoeïstische eiland Bali maakt u nog een korte rondreis. U ziet kunstenaars aan het werk in Ubud en u wandelt door de rijstvelden in Sidemen. Hindoeïstische tempels, meren en vergezichten maken uw Bali-beeld compleet. Aan het einde kunt u genieten aan het strand.

Wat maakt deze reis bijzonder
Wolkenkrabbers in Kuala Lumpur
Rijstvelden in Sidemen
Eeuwenoude jungle Taman Negara
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1850,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: West-Maleisië en Bali

Route West-Maleisië:

Dag 1   Naar Kuala Lumpur

Dag 2   Kuala Lumpur

Dag 3   Cameron Highlands

Dag 4   Cameron Highlands

Dag 5   Taman Negara

Dag 6   Taman Negara

Dag 7   Melaka

Dag 8   Melaka

 

Route Bali:

Dag 9 Ubud

Dag 10   Ubud

Dag 11   Lovina

Dag 12   Lovina

Dag 13   Candi Dasa

Dag 14   Candi Dasa

Dag 15   Sanur

Dag 16   Sanur

Dag 17   Sanur

Dag 18   Sanur

Dag 19   Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuala Lumpur

U wordt in de aankomsthal opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Kuala Lumpur gebracht.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Kuala Lumpur

KualaLumpur-citynightview20(8) KotaBharu-vegetablemarket10(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Cameronhighlands-theeplant22(13)

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een huurauto. Deze wordt door de verhuur maatschappij naar uw hotel in Kuala Lumpur gebracht.

 

U vertrekt uit Kuala Lumpur voor de rit noordwaarts van ongeveer 5 uur naar de Cameron Highlands. Even boven de hoofdstad komt u langs de fraaie heilige Batu Caves. Naar de hoofdgrot leidt een 272-treden lange trap naar boven. U betreedt de trap door een boog die met Hindoe figuren is versierd. Het is een hele klim naar boven maar als u er bent is het uitzicht ook wel geweldig. Vervolgens door naar Tapah. Bij Tapah verlaat u de snelweg en rijdt u de bergen in via een mooie kronkelende route door de prachtige natuur naar de Cameron Highlands. Onderweg komt u langs de Lata Iskandar waterval; een mooie fotostop. Aan het einde van de dag is het op de wegen in de Cameron Highlands druk met vrachtverkeer dat de landbouwproducten afvoert, en in de weekenden komen veel lokale toeristen naar dit gebied. Het gevolg: file. Het kan dus wel wat langer duren voordat u daadwerkelijk op uw eindbestemming bent, maar gelukkig is er om u heen veel moois te zien.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 4 Cameron Highlands

Maleisie-WestMaleisie-CameronHightlands-fruitenbloemenmarkt(13)

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Dag 5 Cameron Highlands – Taman Negara

U rijdt vanaf de Cameron Highlands in ongeveer 5 uur naar Kuala Tahan, in Taman Negara. Het laatste stuk rijdt u door de jungle en door palmolieplantages over een smalle geasfalteerde weg; een mooi deel van de route.

 

Overnachting in Taman Negara

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 6 Taman Negara

maleisie-tamannegara-boot3(8) TamanNegara-colorfulbird(8) IMG_2383 - kopie(8)

Deze ochtend kunt u bijvoorbeeld samen met een lokale gids een wandeling naar Teresik Hill maken, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Daarna bijvoorbeeld naar de canopywalk (hoge loopbruggen tussen de boomtoppen, maar liefst 40 à 50 meter boven de grond gebouwd en zo’n 450 meter lang). Het is één van de grootste en meest spectaculaire canopywalk ter wereld. Vanuit uw accommodatie kunt u een pad volgen (staat aangegeven) naar de loopbruggen. U kunt dus ook gewoon ter plekke entree betalen, dit is stuk goedkoper dan een excursie met gids. Een aanrader voor deze middag: een boottocht naar de watervallen van Lata Berkoh. Er is bij de watervallen een poel waar u heerlijk kunt zwemmen. U kunt in Taman Negara trektochten maken van een paar uur tot een hele dag. En natuurlijk zijn er nog meer excursies die u kunt maken. U beslist dit zelf ter plaatse.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Taman Negara - Melaka

Na het ontbijt gaat u naar de rivier in het dorpje Kuala Tahan. Vanaf hier vaart u samen met andere rizigers met een longboot (een lange smalle boot) in ongeveer 2,5 uur stroomafwaarts door de jungle naar Kuala Tembeling. Een mooi afscheid van de jungle. Uw koffers kunnen mee in de boot. Als het water laag staat kan het voorkomen dat de boot vastloopt op een zandbank en dat u even uit moet stappen om de boot daar overheen te duwen.

 

Bij de pier in Kuala Tembeling wacht een minibusje op u. U wordt binnen circa een half uur naar het stadje Jerantut gebracht. Hier heeft u de tijd om te lunchen in één van de restaurantjes. Vervolgens wordt u met een ander minibusje in circa 3 uur naar het kantoor van Han Travel in Kuala Lumpur gebracht. Deze transfers zijn samen met andere reizigers.

Vanaf het Han Travel kantoor wordt u met een privé transfer naar Melaka gebracht.

 

Overnachting in Melaka

Inclusief ontbijt

 

Dag 8 Melaka

West-Maleisië-Penang-cheng hoon ten tempel(8) maleisie-slippers(8) Maleisie-WestMaleisie-Melaka-MelakaDutchsquare2(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt

Fietsen in Melaka
Melaka

Fietsen in Melaka

Een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen is per fiets! Tijdens deze 3 uur durende...

Dag 9 Melaka - Kuala Lumpur - Denpasar - Ubud

Indonesië-Ubud-birdwalk_1 Indonesie-Bali-Ubud-raften

U wordt opgehaald bij uw hotel in Melaka en naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht. Vanuit Kuala Lumpur vliegt u naar het Indonesische eiland Bali waar u aankomt op de luchthaven van Bali: Denpasar. U wordt hier opgewacht en naar uw hotel in Ubud gebracht. Hier kunt u lekker bijkomen van de reis en een verfrissende duik nemen.

 

Overnachting in Ubud

Inclusief ontbijt

Dag 10 Ubud

Indonesië-Ubud-kunstenaar Indonesië-Ubud-jong aapje(8)

Erg leuk om te doen: raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij Casa Luna. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten! Ook een aanrader: bezoek aan het mooie vogelpark. Nabij Ubud, op slechts een half uurtje rijden ligt het gebied Tegallang. De rijstvelden zijn volgens het bekende Indonesische terrassen-principe gebouwd. Het mooiste is om dit gebied in de (na)middag te bezoeken. De zon werpt dan een prachtig licht op de terrassen en u kunt de mooiste foto's maken.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Fietstocht
Bali

Ubud: Fietstocht

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U kunt ter plaatse in Ubud fietsen huren en de...

Ubud: Kookcursus
Bali

Ubud: Kookcursus

Bijzonder is het volgen van een kookcursus in een traditioneel Balinees dorp bij Ubud. U wordt opgehaald van...

Dag 11 Ubud - Lovina

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

Naar het mooie Lovina aan de noordkust vandaag. Een imponerende tocht deels via een mooie en stille route. U zult met volle teugen genieten van de schitterende rijstterrassen ten zuiden van Blimbing; zo’n 15 km lang rijgen de rijstvelden zich aaneen. Verder noordwaarts via Sanda en Pupuan naar Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Als u vervolgens bij Seririt aankomt volgt uw busje de kustweg naar Lovina. U bent vandaag zo rond de 7 uur onderweg.

 

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Een aanrader: bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80 %. Je boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Lovina

lovinadolfijnen Indonesie-Bali-Lovina-hotsprings

Vanaf Lovina zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Een interessant tochtje vanaf Lovina: naar het boeddhistische klooster. U gaat naar Banjar, ten westen van Lovina. Het is het enige boeddhistische klooster op Bali. Hier vlakbij zijn hotsprings, absoluut een hoogtepunt, mede ook door het vele groen rondom. Er zijn drie bronnen, van heet naar warm (u moet echt bijkomen). Neemt u hier een bad in alle drie de baden, u komt er verkwikt weer uit. En dan heerlijk lunchen hier, uw dag is weer goed.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 13 Lovina - Candi Dasa

Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Kubutambahan. Daar slaat hij af, de bergen in. U rijdt naar het vulkanische en hooggelegen (en daardoor relatief koele) Baturmeer. Het meer is zo’n 7½ km. lang en op zijn breedste punt 2½ km. breed. Leuk om hier te lunchen, met uitzicht op de vulkaanberg en het meer. En dan naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Het is een prachtige tempel, de lokale gidsen zijn helaas wel wat agressief. Door naar de kustplaats Candi Dasa. Deze dagtocht, als u alle suggesties volgt, duurt zo rond de 7 uur.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 14 Candi Dasa

Indonesie-Bali-mevrouwinsawahmetmand 12_io8ehw

Vanuit Candi Dasa kunt u allerlei leuke uitstapjes maken in het mooie oostelijke deel van Bali.

U moet zeker de fantastisch mooie en beroemde rijstterrassen bekijken; het dient zelfs als voorbeeld voor andere Aziatische landen. Op ongeveer een uur rijden ligt de plaats Tirtagangga, één van de mooiste plaatsen op Bali. Tirtagangga (betekent: water van de Ganges) is een vijvercomplex, aangelegd op de plaats van een heilige bron, de plaats van een kleine watertempel. Het is het vroegere weekendverblijf van een vroegere Raja. Het heeft ondiepe poelen met aangenaam koel water. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes van het openluchtpaleis op de helling van de Gunung Agung zijn toegankelijk voor het publiek; u kunt er ook ’s middags zwemmen (’s morgen is het water te koud).

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Candi Dasa- Sanur

U rijdt in ongeveer 4 uur naar Sanur. Onderweg kunt u een stop maken in Klungkung; hier staat de historische rechtbank KertaGosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. In Sanur neemt u afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Sanur

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 16 Sanur

Indonesie-Bali-Sanur-vrouw(8) Indonesie-Bali-Sanur-zonsondergang4

U kunt deze dagen genieten van zon, zee en strand. Maar u kunt natuurlijk ook nog wat ondernemen. De afstanden op Bali zijn namelijk niet groot, en er is veel te zien en te doen op het eiland.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 17 en 18 Sanur

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Sanur.

Inclusief ontbijten

Dag 19 Vertrek Sanur

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Denpasar gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën